Makkelijk zelf glutenvrije muesli maken

Ik ben dol op muesli, de verzamelnaam voor bij elkaar gegooide ontbijtgranen en wat gedroogd fruit of noten. Ik maakte met cornflakes, havermout, rozijnen en kokos een simpele variant op muesli.

Als ik muesli koop, gaat dit altijd heel snel op. Meerdere keren per week ontbijt ik ermee, lekker met een paar scheppen Griekse yoghurt. Gelukkig had ik nog genoeg ingrediënten in huis om zelf een simpele versie van muesli te maken.

Ingrediënten (8 à 10 porties)

  • 50 gram cornflakes (Schär)
  • 50 gram havermout
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram geraspte kokos

Werkwijze
Mix alle ingrediënten en doe dit in een weckpot, zo kun je de muesli het langste bewaren.

Tip: Eventueel voeg je nog wat noten toe  of ander gedroogd fruit, net waar je zin in hebt.

muesli

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie