Mei is Coeliakiemaand!

Buikpijn 2 - Coeliakiemaand.nl
Het is vandaag 1 mei en dat betekent dat Coeliakiemaand officieel van start is. De hele maand mei staat in het teken van coeliakie. 

Zoals jullie weten heb ik sinds ik één jaar oud ben de auto-immuunziekte coeliakie. Er is geen geneesmiddel voor en het zal ook nooit meer overgaan. Het enige wat helpt is glutenvrij eten, dan voel ik mij net zo gezond als ieder ander.

Bekendheid voor coeliakie
26 jaar geleden wist niemand wat coeliakie is. ‘Is dat niet een gerecht bij de Chinees?’. Gelukkig weten steeds meer mensen wat coeliakie is, maar nog lang niet iedereen die deze ziekte heeft, weet dat. Coeliakiemaand is in het leven geroepen om meer bekendheid te vragen voor coeliakie.

shirt glutenvrij
Steun Coeliakiemaand
Coeliakiemaand wil zo veel mogelijk geld op halen voor wetenschappelijk onderzoek. Dit doet zij door het verkopen van Coeliakiemaand t-shirts en tassen, het zoeken van sponsors voor onderzoek en het organiseren van plaatselijke acties waarmee geld wordt opgehaald.

Acties
De hele maand mei zijn er glutenvrije acties. Houd de site in de gaten en de Facebookpagina om leuke prijzen te winnen. Ook geven bepaalde restaurants en winkels kortingen op glutenvrij eten.

Site
Check vooral de site www.coeliakiemaand.nl. Hierop staat heel veel informatie over coeliakie, er wordt een blog bijgehouden en je vindt er leuke recepten.

Praat over coeliakie
Misschien doe je het al, maar grijp momenten aan om over coeliakie te praten. Er zijn nog zoveel mensen die niet weten dat ze coeliakie hebben en zich 100 keer beter kunnen voelen door glutenvrij te eten. Hopelijk maken we deze maand Nederland meer bewust van coeliakie!

Ook leuk om te lezen