Glutenvrije perzik cheesecake

Marike maakte een glutenvrije perzik cheesecake. Een fris ontbijttaartje belegd met dit heerlijke fruit. Lekker voor elk moment  van de dag.


Wie Marike is lees je hier. Deze glutenvrije dame heeft haar eigen website ohmypie.nl, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie en die van lekkere gezonde taarten en heerlijke glutenvrije recepten houdt. Op Miss Glutenvrij deelt Marike regelmatig haar recepten. 

‘Tijdens de gesprekken met mijn leerlingen ontpoppen de mooiste ideeën. Ze zeggen eerlijk wat ze ergens van vinden en genieten van de aandacht. Op een doordeweekse dag ergens in mei ontstond spontaan het gesprek over de zomer, vakantie en chillen.

“Gaat u ook wel eens naar een Peach Party?”, was de vraag van een enthousiaste spruit uit klas 2. De nonchalante jongen van zo’n veertien jaar zat al met zijn hoofd bij de zomervakantie. “Een Peach Party? Vertel, wat moet ik mij daarbij voorstellen?”, reageerde ik benieuwd. De jongen keek mij fronsend aan grote bruine ogen. “U weet toch wel wat dat is? Chillen aan het strand met gasten!”, reageerde hij verontwaardigd. Toch wel bijzonder dat deze leerling mij niet schaarde onder de categorie 40+, geweldig! “Oh, je bedoeld een Beach Party. Ik hou van het strand met name wanneer het helemaal stil is en je kunt luisteren naar het geluid van de zee. Dat is voor mij de ultieme Beach Party!”, vertelde ik hem enthousiast. Met een bedenkelijke blik keek het kereltje mij aan, hij begreep er niets van. Hij wist zich geen houding te geven en ging snel aan het werk.

Dit gesprek inspireerde mij om een Peach Party Ontbijttaartje op tafel te toveren. Een zomers Pareltje waar je op elk gewenst moment van de dag van kunt genieten. Een knapperige bodem met een vrolijke noot, gevolgd door een luchtige vanille vulling met een vleugje citrus en een prachtige topping van perzik! De gouden vitamine bommetje met een sappig karakter een een fris zoet accent.

Ik maakte twee Pareltjes tegelijkertijd, dubbel genieten. Het taartje kun je prima eten als ontbijt, lunch of op elk ander gewenst moment!

Wat heb je nodig voor 2 taartjes?

Springvorm advies: Ik gebruikte een springvorm van 12 cm (deze kun je kopen bij de AH, Action, Xenos, Hema)

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 35 gr. havervlokken
  • 35 gr. amandelmeel
  • 2 medjoul dadels
  • 1 el kokosolie
  • noten naar wens (ik gebruikte 2 verkruimelde walnoten per taartje)
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling

  • 500 gr. kokos yoghurt, (lactosevrije) kwark, soja yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 el. honing
  • scheutje sinaasappelsap

Voor de topping

  • 2 perziken (of nectarines)

Aan de slag!

  1. bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
  2. Doe de havervlokken, het meel, het kaneel en de ontpitte medjoul dadels in een mengkom.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg dit toe aan de melenmix. Kneed dit alles tot een mooie deegbal.
  4. Verdeel het deeg in twee stukken en druk dit uit over de bodems.
  5. Verspreid de notencrunch over de bodem en besprenkel de bodem met een snufje zout.
  6. Zet de taartjes voor zo’n 10 minuten in de oven.
  7. Ga ondertussen aan de slag met de fluwelen vulling.

De vulling!

  1. Week de gelatineblaadjes in een bakje water en knijp deze uit.
  2. Verwarm een aantal eetlepels water in een pannetje en voeg de gelatine toe. Roer net zo lang totdat deze zijn opgelost.
  3. Roer dit goedje door de (lactosevrije) kwark, kokos yoghurt en voeg het zoetmiddel, vanille en de sinaasappelsap toe.
  4. Wanneer je een luchtig wolkendek wilt creëren, mix dan het yoghurtmengsel samen met een theelepel xanthaangom of een zakje klopfix 5 minuten op hoge snelheid met een mixer.
  5. Vul de vormpjes wanneer de bodem is afgekoeld met dit Parelwitte mengsel.
  6. Zet de vormpjes in de koelkast voor zo’n 2 uur. Ik maakte de taartjes de dag van te voren zodat ik alleen nog maar de topping hoefde toe te voegen.

perzik cheesecake voorbeeld

De garnering!

  1. Snijd de perziken in partjes en maak er een roos vorm van door van buiten naar binnen te werken. Zie de foto hierboven. Snijd de reepjes niet te dik en als ze voor de binnenkant een beetje te stug worden dan kun je de stukjes even verwarmen in de magnetron zodat ze slap worden en makkelijker te buigen zijn.
  2. Wil je er echt een feestje van maken? Strooi er dan wat ‘confetti’ overheen! Dan doel ik op die vrolijke kokos snippers!’

Taart op maat
Marike maakt taarten op bestelling, geheel naar wens. Het leuke aan deze taarten is volgens haar dat ze ze helemaal ‘op maat’ kan maken, waarbij ze naast glutenvrij rekening houdt met eventuele andere intoleranties/ allergieën. De taarten zijn op te halen in Rijnsburg (nabij Leiden Zuid-Holland). Eventueel bezorgt Marike als je in de buurt woont. De taarten kun je ook thuis invriezen. Interesse in Marike’s taarten? info@ohmypie.nl

Volg Marike
ohmypie.nl
instagram.com/oh.my.pie
www.facebook.com/ohhmypie

Een van de Marikes creaties gemaakt? Zij vindt het leuk als je ze deelt op haar social media kanalen. Gebruik dan de hashtag #ohmypie.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie