Glutenvrij eten op de festival camping (zonder koeling)

Wat neem je mee qua glutenvrij eten naar de festivalcamping? Een koeling voor voedsel is er namelijk niet en of er überhaupt iets te eten te koop is zonder gluten weet je ook niet. In dit artikel deel ik mijn tips. 

In 2016 bezocht ik voor het eerst in mijn leven een weekendfestival (Defqon 1. in Biddinghuizen). Eerdere jaren ging ik alleen de zaterdag, nu wilde ik het het hele weekend het festival meemaken. Ik bereidde me goed voor en nam genoeg eten mee. Ik had namelijk geen zin me druk te hoeven maken over mijn glutenvrije dieet. Van tevoren stuurde ik de organisatie nog een mail met de vraag of er glutenvrije opties voor mij waren op het festivalterrein, maar kreeg daar helaas geen reactie op.

Dus wat doe je dan? Genoeg eten meenemen. We hadden één koelbox bij ons, na een dag heb je hier qua koeling weinig aan, maar voor de bbq producten was het erg handig. De overige etenswaren konden prima even buiten de koeling overleven. Op het festival zelf heb ik friet en ijs gegeten en een smoothie gedronken, uiteraard vroeg ik iedere keer of de producten écht glutenvrij waren. Het verkrijgbare eten was toch vooral de ‘standaard vette hap’. Ook was er een campingwinkel, maar ik had genoeg eten zelf meegenomen dus heb daar niets gekocht.

BBQ

Op vrijdag, de dag van aankomst hielden we een bbq met onze twee wegwerpbbq’s (Action). Ik had de catering op mij genomen en alleen maar glutenvrije producten gekocht zodat er geen kans was op kruisbesmetting. (Mijn vrienden hadden hier gelukkig allemaal begrip voor.) Ik kocht:

 • Huzarensalade (Albert Heijn eigen merk)
 • Aardappelsalade (Albert Heijn eigen merk)
 • Stokbrood (Livwell)
 • Kruidenroomkaas (Lidl)
 • Voorgekookte maiskolven (Lidl)
 • Hamburgers (Lidl)
 • Speklappen (Lidl)
 • Zalm in een aluminiumbakje (Lidl)
 • Curry (Hela)
 • Satésaus (AH eigen merk).

Vooral de maiskolven waren een hit, iedereen die langs onze tent liep zei: ‘oh, jullie hebben maiskolven!’.

Als ontbijt/lunch

Ik had meerdere zakken Meisterbäckers brood van Schär bij me, dit is lang houdbaar en blijft ook na opening vers smaken. Ik nam een zipzakje mee om het geopende brood in te bewaren. We hadden een kookstel op gas  mee (Action)  en een nieuwe koekenpan (Action) waarop we konden bakken. Zo maakten we gebakken eieren op brood en kaas tosti’s. Ook had ik kant-en-klare pannenkoekjes mee en yoghurt, met wat zelfgemaakte granola met vers fruit.

Ook perfect als ontbijt/lunch:

 • Ontbijtkoek van Peijnenburg
 • Glutenvrije crackers/rijstwafels
 • Glutenvrije wraps
 • Pindakaas als beleg
 • Jam als beleg
 • Leverpastei (Unox is glutenvrij)
 • En ander beleg wat je normaal buiten de koeling bewaard (maar niks met chocola, want dat smelt)

Blikvoer

Ik had ze niet bij me, maar knakworstjes zijn natuurlijk perfect voor op de camping. Ook ander eten uit blik zoals soep kan je verwarmen op het gasstelletje. Blikvoer is erg handig mee te nemen, langs houdbaar en makkelijk te verwarmen. Perfect voor als je glutenvrij moet eten en zeker wilt zijn van een gevulde maag.

 • Knakworstjes (Unox Knaks is glutenvrij)
 • Soep

Snacks

Uiteraard kan je diverse snacks meenemen zoals koeken, chips, nootjes etc. Gewoon alles wat je lekker vindt en niet gekoeld hoeft. Deze chips en nootjes zijn sowieso glutenvrij:

 • Bugles Nacho Cheese (alleen deze variant!)
 • Naturel ribbel chips Lays
 • Naturel chips Lays
 • Cheese Union chips lays
 • Stokbroodje Kruidenboter Lays
 • Wokkels Paprika Smiths
 • Alle ongezouten noten

Qua koeken: neem iets zonder chocola (smeltgevaar), ik vind zelf de repen van Eat Natural erg lekker of glutenvrije koekjes van Schär (te koop bij o.a. Albert Heijn).

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor eten op de festivalcamping. Op de blog van Schär deel ik nog meer tips.

Veel plezier iedereen die naar een festival gaat deze zomer!

Heb jij nog goede tips, deel ze bij de comments!

Ook leuk om te lezen

4 Comments

 1. Ik doe zelf een aantal pakken sap in de vriezer thuis. Deze doe ik als koelelement in de koelbox. Zo blijven je producten vrij lang koud en heb je ook een lekker koud sapje!

 2. Het merk compact verkoopt gv bbq wisten die vacuüm verpakt zijn en dus niet gekoeld hoeft te worden. O.a. te krijgen bij ah XL

 3. Hi missglutenvrij! Goed dat je mailt maar persoonlijk vind ik je toon wel erg dwingend in je mailtje. Ik zou als organisatie niet zo goed weten hoe ik zou moeten reageren. fijn dat je het leuk hebt gehad.

 4. Ans van Alebeek

  Binnenkort wandel ik naar Santiago de Compostela. Vanuit Porto. Ik ben van plan om ongeveer 400 km te lopen. Om me voor te bereiden om glutenvrij de geplande 3 weken door te komen, verzamel ik nu glutenvrije repen. Zonder chocola. Ook wat diverse pasta, granola enander soort maagvulling, probeer ik nu uit en sjouw deze straks in mijn rugzakje van hot naar her.
  Heeft er nog iemand een tip wat ik nog meer mee kan nemen. Voorwaarde is wel dat het een lichtgewicht product is. Ik ben benieuwd

Comments are closed.