Glutenvrij en gezond fastfoodketen LEON opent restaurant op Schiphol

Gezond EN glutenvrij fastfoodrestaurant LEON opende afgelopen maand zijn deuren op Schiphol. Mijn favoriete ‘snelle en gezonde glutenvrije hap’ keten uit Londen zit nu ook in Nederland. 

Herinneren jullie mijn artikel ‘Ik mis een gezond glutenvrij fastfood restaurant in NL‘ nog? Ik vertelde over mijn favoriet uit Londen: LEON en Dean & David uit Berlijn. Over deze restaurants schreef ik:

De voordelen van LEON en Dean & David vind ik:

 • Ze verkopen een ruime keus aan glutenvrije maaltijden
 • Ze verkopen gezonde maaltijden
 • Ze verkopen voedzame maaltijden
 • Het zijn ketens: dus op meerdere plekken in de stad/ het land is dit fantastische voedsel te koop
 • Het eten is snel klaar
 • Het eten is betaalbaar
 • Je krijgt waar voor je geld: een gezonde, voedzame maaltijd

Gelukkig kwam daar EXKi op Amsterdam Centraal CS. Maar ik ben daar eind vorig jaar wezen eten en de glutenvrije keuze viel me tegen, ook vond ik het eten erg duur. En nu heeft LEON, dat enorm fijne fastfood restaurant uit Londen een vesting geopend op Schiphol. In Nederland dus! Woehoe.

Openingstijden: 7.00 – 21.00 uur
Waar: Plaza Schiphol

leon

Hier zie je een deel van het menu, overal waar GF bij staat is glutenvrij. Benieuwd naar alle maaltijden van LEON? Hier vind je het menu.

Ook leuk nieuws
In het eerste kwartaal van 2017 opent licentiepartner HMSHost een tweede vestiging van deze keten op Schiphol achter de douane. Ik kan niet wachten op nog meer vestigingen. Van mij mag LEON overal in Nederland komen. Lang leven de gezonde glutenvrije maaltijden.

Kennen jullie LEON al en wat vind je ervan?

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. E. Gerritsen

  Geweldig om dit te lezen. Helaas kan ik de ingrediënten niet zien, want ik moet ook lactosevrij eten.

 2. Pingback: Eetdagboek: December 2016 - MissGlutenvrij.nl

 3. Pingback: Glutenvrij uit eten in Amsterdam - ontbijt, lunch en diner - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.