Eetdagboek: Juli 2016

Juli was voor mij een maand waarin ik veel buiten de deur at, heerlijke tapas een glutenvrije high tea en lekkere glutenvrije broodjes. Ook proefde ik nieuwe producten zoals de Oaties van Verkade. Kortom een smaakvolle maand. Kijk mee naar mijn foto’s van juli.

Ik kan er niet over uitgepraat blijven, maar mijn glutenvrije leven wordt écht met de dag beter. Ik ben sinds 1990 op een glutenvrij dieet gezet. Met een baby Liga, sesamkoekje of een bitterkoekje moet je bij mij niet aankomen, dit heb ik jaren alleen maar kunnen eten en het komt m’n strot uit. En nu komen diverse merken waarvan ik het nooit had verwacht met glutenvrije producten. Ik kan éindelijk ook meegenieten van een ordinair biscuitje. Ook in restaurants zit ik dubbel en dwars te genieten. Geen bord met wat droge sla, een kaal stuk vlees en een gekookte aardappel  want ‘sorry mevrouw in het frituutvet bakken we helaas ook de snacks’, maar een volwaardige heerlijke maaltijd. Happy me!

IMG_1612 (780x780)
High tea bij restaurant Vendel in Veenendaal. Mooi bordje he. Kan ik echt van genieten.

IMG_1625 (780x780)
Bami op het werk.

IMG_1627 (780x780)
Verkade verkoopt sinds kort Oaties. Glutenvrije haverkoekjes met of zonder chocola. Je vindt ze in de supermarkt in het gewone koekschap.

IMG_1629 (780x780)
Griekse yoghurt met blauwe bessen en pecannoten als ontbijt .

IMG_1639 (780x780)
Pasta met broccoli en zalm en een salade.

IMG_1644 (780x585)
Deze broodjes at ik in Zwolle bij brasserie Dunnik. Ze hadden een aparte glutenvrije kaart dus ik was heel benieuwd naar hun broodjes. Het brood was vrij droog en er was alleen een plak ham, salami en brie op gekwakt. Geen dressing of wat erbij. Ik vond het dan ook niet lekker. Ik heb de keuken gevraagd een honing mosterd dressing voor mij te maken, die heb ik met de sla op de broodjes gedaan. Zo simpel, maar veel lekkerder. Helaas kon de kok in de keuken dat zelf niet bedenken.

IMG_1688 (780x780)
Bruschetta met manchego en tomaat en met zalm en venkel in Leiden bij Aan de Rijn.

IMG_1695 (780x780)
Dende in Leiden is een enorm aanrader! Zo heerlijk tapas gegeten <3! We kozen voor de vlees vis plankjes.

IMG_1696 (780x780)
Deze spareribs, pure liefde, ik heb het er nog over, zo mals, zo lekker. Dende dus in Leiden!

IMG_1702 (780x780)
Wat is lunchen bij ’t Mannetje (voorheen Manu) in Arnhem toch heerlijk. Lekker brood en totaal niet zuinig met beleg en super smaakvol! Ik nam brood met zalm en m’n vriendin met humus. Allebei glutenvrij.IMG_1718 (780x780)
Heerlijke bbq gehad met vrienden. We aten onder andere gazpacho uit de nieuwste Allerhande, aardappelsalade  en kip mango salade met cashewnoten.

IMG_1720 (780x780)
Chocolade pindakaas banaan muffin met balsamico ijs en aardbeien.

IMG_1730 (780x780)
Lekker curry met kokos gegeten op het werk!

IMG_1733 (780x780)
Pannenkoeken gemaakt met het bakbananenmeel van Femkes foodies. Ik was wat huiverig want ik hou niet van bananen, maar met een laagje frambozenjam vond ik ze een prima glutenvrij ontbijt.

IMG_1750 (780x780)
Ik maakte een tonijnsalade met avocado.

IMG_1779 (780x780)
Ik maakte een Oh My Pie ontbijttaartje met bosvruchten en aardbei.

IMG_1784 (780x780)
Courgette geitenkaas quiche gemaakt met de bloem van Lieke is vrij.

IMG_1796 (585x780)
Vriendin Daphne maakte een glutenvrije muffin voor me.

IMG_1799 (780x780)
Glutenvrije Club Sandwich bij Zeldzaam in Veenendaal.

IMG_1951 (780x780)
Lekker bordje pasta met salades op het werk.

IMG_1965 (780x780)
Broodje huisgemaakte rosbief met aardappelsalade en glutenvrij biertje ‘hop zij met ons’ bij Jopenkerk in Haarlem.

IMG_1998 (780x780)
Wollie lust met deze warme dagen ook graag een ijsje.

IMG_2055 (780x780)
Heerlijk garnalen op het werk.

IMG_2072 (780x780)
Voorgerecht van watermeloen, mozzarella en munt.

IMG_2073 (780x780)
Ciabatta met mozzarella en cherrytomaatjes.

IMG_2093 (780x780)
Griekse yoghurt met aardbeien en zelfgemaakte granola.

IMG_2138 (780x780)
Bagel Chicken Chutney met gerookte kip bij Bagels & Beans. Echt mega lekker! Ik nam altijd die met roomkaas een avocado, maar ik heb een nieuwe favoriet.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn eetdagboek en dat ik heb kunnen inspireren. Laat je doordat je glutenvrij eet niet tegenhouden buiten de deur te eten. Zoals je ziet kan het op veel plekken en is het enorm lekker.

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Hoe is het Jopenbier? Ik zie het wel vaker, maar hou niet zo van heel bitter bier.

Geef een reactie