Peijnenburg Glutenvrij ontbijtkoek zonder gluten

Peijnenburg gaat glutenvrij! Het allerbekendste merk ontbijtkoek heeft nu een nieuwe variant zonder gluten. Dus nu kunnen jij en ik heerlijk onbezorgd genieten van een plak glutenvrije ontbijtkoek.

Wie is er niet groot geworden met Peijnenburg? Ik niet, want de ontbijtkoek van dit bekende merk bevatte helaas altijd gluten. Maar nu is er Peijnenburg Glutenvrij! Een variant op de vertrouwde naturel ontbijtkoek maar dan zonder gluten. Een heerlijk malse ontbijtkoek met 100% smaak zoals je van Peijnenburg gewend bent, maar dan zónder gluten. Perfect voor iedereen met coeliakie of overgevoeligheid voor gluten. 

IMG_2455 (780x585)

De voordelen van Peijnenburg Glutenvrij

Ik word ontzettend blij van het feit dat Peijnenburg een ontbijtkoek zonder gluten op de markt brengt en heb de voordelen op een rijtje gezet:

 • Nooit meer een excuus om niet te ontbijten, ontbijtkoek heeft niet voor niets het woord’ontbijt’ in z’n naam;
 • Een makkelijk tussendoortje dat goed vult voor mee naar school, werk of onderweg. Je hoeft alleen even een plak af te snijden en meenemen maar;
 • Geen gedoe met kruisbesmetting, want het hele gezin kan genieten van één ontbijtkoek: Peijnenburg Glutenvrij;
 • Peijnenburg Glutenvrij koop je gewoon tegelijk met de andere boodschappen in de supermarkt;
 • Koekhappen! Deze oud-Hollandse activiteit wordt nu nog leuker omdat glutenvrije kinderen (en volwassenen) ook mee kunnen doen.

IMG_2442 (780x585)

Een aantal vragen aan Peijnenburg

Omdat ik me kan voorstellen dat (het productieproces) van Peijnenburg Glutenvrij vragen bij je oproept, stelde ik Peijnenburg een aantal vragen. Zo weet je 100% zeker dat je onbezorgd kunt genieten van een heerlijke plak glutenvrije ontbijtkoek.

Waar wordt Peijnenburg Glutenvrij van gemaakt?
Peijnenburg Glutenvrij wordt gemaakt op basis van mais en lupinemeel. Dit zijn de ingrediënten: Invertsuiker, maiszetmeel, suiker, aardappelzetmeel, stabilisator (glycerol), lupinemeel, weipoeder (melk), specerijen, rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), plantaardige oliën (zonnebloem, raap), rijstebloem, verdikkingsmiddel (xanthaangom).

IMG_2458 (780x585)
Kunnen jullie wat vertellen over de totstandkoming van de koek?
Toen wij besloten om de glutenvrije koek op de markt te brengen, was al snel duidelijk dat deze niet in onze huidige fabriek gebakken kon worden. Wij maken onze ontbijtkoeken met rogge, waardoor we altijd gluten in de fabriek hebben en kruisbesmetting niet uit te sluiten is. Wij hebben een partner gevonden die gespecialiseerd is in het bakken van glutenvrije producten. Deze fabriek is dan ook 100% glutenvrij, zij bakken hier alleen maar glutenvrije bakkerijproducten. Hier komt niets binnen wat gluten bevat, zelfs in de kantine wordt glutenvrij gegeten.

Hoe weten jullie zeker dat de grondstoffen geen gluten bevatten?
We maken gebruik van grondstoffen die geen gluten bevatten, om ook kruisbesmetting vanuit de grondstoffen uit te sluiten laten we deze regelmatig testen in het laboratorium. Door het gebruik van glutenvrije grondstoffen en het bakken én inpakken binnen de glutenvrije bakkerij, kunnen wij garanderen dat deze ontbijtkoek ook echt glutenvrij is. Dat wil zeggen dat de koek voldoet aan de wettelijke norm van <20 ppm(mg/kg), waarvan is vastgesteld dat mensen met coeliakie geen last krijgen van hun intolerantie. Voor extra zekerheid laten de we ook koeken testen in het laboratorium.

Hoe lang kunnen we genieten van Peijnenburg glutenvrij?
De Peijnenburg Glutenvrije ontbijtkoek zal vast in het assortiment blijven. De barrière om weer ontbijtkoek te kunnen eten hopen wij hiermee voor alle consumenten met een glutenintolerantie weg te nemen. Helaas kunnen wij geen uitspraken doen over een verdere ontwikkeling van glutenvrije ontbijtkoekvarianten.

Waar koop ik Peijnenburg Glutenvrij?
Je koopt de ontbijtkoek exclusief bij supermarkt Albert Heijn.

IMG_2445 (780x585)
Wat vind ik van de koek?
Als eerst de verpakking: ik vind het leuk dat de glutenvrije ontbijtkoek er hetzelfde uitziet als de andere koeken van Peijnenburg. Op de verpakking staat linksonder met hoofdletters ‘GLUTENVRIJ’ en daarbij het glutenvrije logo. Super duidelijk kan niet missen, ik weet hierdoor zeker dat ik met een glutenvrij product te maken heb. Bij het openen van de verpakking komt mij de geur van ontbijtkoek tegemoet. Omdat ik al sinds mijn eerste levensjaar glutenvrij leef, weet ik niet hoe een glutenvolle ontbijtkoek smaakt, maar de geur natuurlijk wel.

De koek is vrij stevig en makkelijk te snijden. Hij verkruimelt amper en ik kan ‘m prima vanuit het vuistje eten. Ik eet de koek met en zonder roomboter en beide keren vind ik de smaak erg goed en lekker mals. Dit smaakt naar échte ontbijtkoek. Omdat ik altijd benieuwd ben wat niet-glutenvrije mensen in mijn omgeving van een glutenvrij product vinden, liet ik de koek proeven aan twee familieleden. Hun mening: Qua structuur ietsje droger dan de glutenvolle, maar qua smaak helemaal hetzelfde. De specerijen proef je steeds beter naarmate je langer kauwt. Alle drie zijn we het er over eens dat roomboter de ontbijtkoek perfect aanvult. Een heerlijke combi waardoor ik direct hunker naar nog een plak.

Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent over Peijnenburg Glutenvrij als ik. Ik vind het onwijs gaaf dat zo’n groot merk als Peijnenburg ervoor kiest een glutenvrije ontbijtkoek op de markt te brengen. Een aantal jaren geleden had ik hier niet van durven dromen en nu ligt ie gewoon in de schappen bij Albert Heijn.

Heb jij Peijnenburg Glutenvrij al geproefd en wat vind je ervan?


image polls

Ook leuk om te lezen

12 Comments

 1. Ineke Aalderink

  De koek smaakt prima, alleen jammer dat er zoveel suiker in zit. En voor mensen die geen melk mogen jammer dat dit hier wel in zit.

 2. Jan Mochel

  Ja geproefd, ja lekker, ja voor herhaling vatbaar (ik ga dadelijk toch naar Ap voor Genius GV brood). Ik herinner me de smaak van Peijnenburg nog wel (zo ongeveer, 13 jaar geleden gediagnostiseerd) want vroeger vaak genoeg gegeten.

 3. Erg lekker. Maar ik zal toch mijn eigen ontbijtkoek blijven maken.
  Maar om mee te nemen op vakantie is het ideaal.
  Wel een flinke prijs in verhouding met de “gewone” ontbijtkoek. Veel duurder en een stuk kleiner.

 4. Ik ben zo blij met Peijnenburg ontbijtkoek,eindelijk een koek die ik heel lekker vind bij mijn bakkie D.E koffie
  Dank je wel Peijnenburg
  Ik hoop dat iedereen er lang van mag genieten
  Groetjes jeannette

 5. Dit is gewoon echt lekkere ontbijtkoek.
  Ik heb meerdere varianten geprobeerd zelf te maken, maar dat was het toch allemaal net niet (te droog, te hard).

 6. Betsy van Hoof

  Ja ik heb hem al geprobeerd! Superlekker! En van smaak niet te onderscheiden van de gewone ontbijtkoek! Blij met Peijnenburg en dat men de moeite heeft genomen om een GV variant te ontwikkelen!
  Er is overigens ook van Koopmans een nieuw leuk product op de markt: glutenvrij pannenkoekmix!

  • Miss Glutenvrij

   Fijn he! Ja die mix is ook top. Zo heerlijk al die nieuwe a-merk producten.

 7. Een dikke 10 voor dit initiatief van Peijnenburg en ook een dikke 10 voor de smaak! Hij smaakt zoals ik me de ontbijtkoek herinner. Blij mee!!

 8. Pingback: Glutenvrij eten op de festival camping (zonder koeling) - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie