Appel kaneel granola glutenvrij

glutenvrij granola
Ik maakte glutenvrije granola met de goddelijke combi appel en kaneel. Een heerlijk herfstig ontbijtje om de dag gezond mee te starten.

De herfst is begonnen en een heerlijke smaak bij deze tijd van het jaar vind ik toch wel appel kaneel. Ook gebruikte ik noten en rozijnen. Een super combinatie voor een heerlijke glutenvrije granola.

Ingrediënten

  • 1 appel Elstar (zo’n 100 gram)
  • 200 gram glutenvrije havermout (ik gebruikte Semper)
  • 100 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten)
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 50 gram rozijnen

Werkwijze appel kaneel granola

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij in kleine blokjes van zo’n 1 bij 1 cm. Doe de stukjes appel in een kom en doe hierbij de havermout, gemengde noten en kaneel. Verarm de kokosolie met de agave siroop in een pannetje op het vuur. Voeg dit toe aan het havermout mengsel, roer goed tot alles bedekt is met de olie. Leg bakpapier op een bakplaat strooi het havermoutmengsel hierover uit en bak zo’n 15 minuten. Laat afkoelen en doe de rozijnen erbij. Bewaar je granola in een afgesloten (weck)pot.

granola

Tip: Lekker met Griekse yoghurt als ontbijt.

Ook leuk om te lezen

7 Comments

  1. Harmke,

    Is dit ook lekker zónder de agavesiroop? Ik wil ook graag weinig suiker eten namelijk

    Groet,
    Irene

  2. Als je geen zin hebt om wat zelf te maken, Eat Natural Super Granola is ook echt een aanrader!

  3. Het is heerlijk. Heb het net gemaakt. Alleen de appel is niet zo erg gebakken dus denk dat ik het dan niet zo lang goed kan houden….

Geef een reactie