Eetdagboek: September 2016

Terug uit Italië liet ik mezelf afkicken van de pizza; ik at veel salades en groentegerechten. Ook had ik een high wine met vriendinnen en at ik tapas met vrienden. Kijk mee naar mijn eetdagboek van september 2016.

Na drie heerlijke weken in Italië was ik weer thuis in Nederland. De eerste week heb ik maar heel weinig koolhydraten gegeten, want daar was ik wel even klaar mee na al die pizza’s en pasta. In dit eetdagboek dus veel salades en koolhydraatarme maaltijden.

glutenvrij-italie
16 september kwam ik terug uit Italië. Ik maakte een rondreis en bezocht onder meer het Gardameer, Toscane en Genua. Benieuwd wat ik allemaal heb gegeten? Je leest het in mijn glutenvrij in Italië verslag.

img_3066-780x780
Terug van mijn vakantie naar Italië snakte ik naar gezond eten. Even weinig koolhydraten en voeding dat voedt en niet alleen maar vult. Mijn eerste ontbijt was dan ook een kommetje havermout met diepvries zomerfruit en noten. Daarna snel naar de supermarkt voor veel gezond eten!

img_3076-780x780
Mijn eerste avondmaaltijd na Italië was een quiche gemaakt van zoete aardappel. Geen pasta of deeg te bekennen, nee alleen maar groente. Het recept haalde ik van de site fitmetcharlotte.nl

img_3085-780x780
Voor een voedzame smaakvolle salade ben ik altijd te porren. Ik maakte een lauwwarme salade met champignons, bosui, cherrytomaatjes, pijnboompitten, parmezaan en een dressing met sesamolie.

img_3089-780x780
Ik mocht weer aan het werk en daar at ik deze maaltijd met gamba’s. Jammie!

img_3091-780x780
Salade met kip en mango als lunch.

img_3092-780x585
Ontbijt met mango, Griekse yoghurt, pecannoten en kokos.

img_3099-780x585
Lunchalade met kipreepjes, pesto en avocado.

img_3116-780x585
Met vriendinnen genoot ik bij Het Oude Stadhuis in Montfoort van een high wine. Lekker drie glazen wijn naar keuze, een plankje koude en een bordje warme hapjes.

img_3109-780x780
Glutenvrij brood met aioli, geitenkaas salade, carpaccio en zalm met truffelmayonaise.

img_3115-780x780
De warme gang met groente, varkenshaas en gamba’s.

keek
Op de koffie en verrast worden met glutenvrije cake van KEEK Utrecht.

img_3131-780x780

Laatste bbq van het jaar gehad! Ciabatta met verse kruiden en kaas, geitenkaas salade en kippendijsate

img_3134-780x780
Nacho’s tijdens drankjes doen.

img_3150-780x780
Mijn favoriete havermout ontbijt.

img_3149-780x780
Tapas en sangria bij Catalunia in Apeldoorn.

img_3155-780x780

Tosti’s met kaas, brood is van Meisterbäckers Schär.

img_3160-780x780
Zalm, courgette, aardappeltjes en tomatensalade op het werk.

img_3165-780x780
Gepofte zoete aardappel met pittige tomatensalsa met feta naar recept van uitpaulineskeuken.nl met een salade van spinazie, tomaat, feta, cashewnoten met balsamico olijfolie.

img_3171-780x780
Heerlijke lunch tijdens cursus (voor m’n werk op het gemeentehuis) in Utrecht met super lekkere zachte broodjes. Broodje makreel, broodje brie en twee soorten salades.

img_3120-780x780
Yoghurt snack tijdens de cursus in Utrecht.

img_3174-780x780
Frietje met Belgische mayo van Frites Atelier in Utrecht. Belachelijk wat voor prijzen ze durven vragen voor patat, maar het smaakte goed :).

Zo, dat was ‘m weer. Geen bbq meer en buiten eten zit er ook niet in. Op naar de stamppot en erwtensoep dat vind ik dan wel weer heel leuk aan de donkere dagen. Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn eetdagboek en hopelijk kan ik inspireren. Tot de volgende maand!

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie