Eetdagboek: Oktober 2016

Brrr wat is het alweer koud geweest he. Tijd voor winters eten; dus maakte ik verse erwtensoep. Maar ook at ik mijn laatste verse schepijs van het seizoen, maakte ik zelf sushi en ging ik uit eten bij 100% glutenvrij restaurant De Ontmoeting in Nijmegen. Kijk mee naar mijn eetdagboek van oktober. 

Afgelopen maand ging ik wat minder uit eten. Ik genoot ook vooral thuis van heerlijke eten. Zo maakte ik samen met mijn zusje diverse hapjes voor een high wine die zij organiseerde. Ook at ik Sint snoepgoed en een heerlijke bagel bij Bagels & Beans.

glutenvrij falafel
Ik maakte glutenvrije falafel. Een erg lekker recept en super in combinatie met het pitabroodje van Genius.

img_3199-780x780
Kip met gegrilde groentes en rijst op het werk.

Love it or leave my kitchen ????????. #mykitchen #glutenfree #kitchen #glutenvrij #coeliakie

Een foto die is geplaatst door Harmke Schippers (@missglutenvrij) op

Een foto van deze poster zette ik op Instagram. Leuk is ie he!

img_3237-438x780
Deze foto stuurde ik naar een vriendin ter inspiratie. Griekse yoghurt met kakifruit, kokosrasp en pecannoten. Ik ben inmiddels overgestapt op Franse Kwark, want iedere dag Griekse yoghurt werd me te vet. Erg jammer, want Griekse yoghurt vind ik veeeeel lekkerder, maar ik wil geen obese worden ;).

img_3247-780x780
Laatste ijsje van het seizoen wat smaakte je hemels! Uiteraard ging ik voor mijn favo smaken pinda choq, croccantino en witte chocola met noten. Nu moet ik weer heel veel maanden wachten tot Bernardo’s (een van mijn favoriete ijssalons in de omgeving) open is.

img_3248-780x438
Verse erwtensoep in de maak.

img_3253-780x780
Nasi met kippendijen in saté saus op het werk.

img_3294-780x438
Dr. Oetker kwam op 24 oktober met twee glutenvrije pizza’s! Mozzarella en Salami. Je vindt de pizza’s in het vriesvak in de supermarkt.
Prijs: €3,69. Heb jij ze al geproefd?

img_3309-780x780
Mijn zusje en ik maakten hapje voor een glutenvrije high wine. Met dit borrelbrood starten we. img_3311-780x780
Ronde 2: Visplankje: gerookte zalm met rucola, kappertjes, parmezaanse kaas en truffel mayonaise, zelfgemaakte tonijnmousse en gepaneerde garnaal in chilisaus. De paneermeel komt van Consenza. We bakten de garnalen in een klein pannetje.

img_3350-780x780
Omeletrolletjes, bladerdeeghapje en gerookte kip met avocado.

img_3352-780x780
Appelcrumble met vanille ijs van Swedish Glace (lactosevrij ijs!).

img_3364-780x780
Geroosterd Pain Campagnard met zalm en truffelmayonaise en gerookte kipfilet met avocado

img_3376-780x780
Gamba’s met aardappeltjes en salades op het werk.

img_3382-780x780
Genoten van een heerlijke rode wijn risotto ????❤️. Niet de beste foto maar de smaak was perfect.

img_3399-780x438-2
Dit zijn zulke lekkere crackers! Ik kocht eerst altijd degene die Albert Heijn verkoopt, maar daar zit glutenvrij tarwezetmeel in en daar ga ik soms niet zo lekker op. Deze crackers proeven vrijwel hetzelfde maar zonder tarwe maar met haver. Echt een aanrader.

img_3430-780x780
Jammie mijn erwtensoep. Ik maak ‘m graag met karbonade en worst jullie?

img_3537-780x780
Glutenvrije tapas bij De Ontmoeting in Nijmegen.

img_3538-780x780
Glutenvrije tapas bij De Ontmoeting in Nijmegen.

img_3549-780x780
Oh jongens dit dessert! Ik kon wel janken zo lekker. Ook bij De Ontmoeting in Nijmegen. Dit is het grand dessert met ganache, chocoladetaart met framboos, crème brullee, ijs, hangop, koffie cheesecake.

img_3576-780x780
Mexicaans op het werk.

img_3592-780x780
Homemade glutenvrije sushi! Met tonijn, tonijsalade, zaml, avocado en komkommer.img_3593-780x780
Benieuwd hoe ik ik suhsi maak? Dat lees je hier.

img_3678-780x780
Glutenvrije bagel met gerookte kip en mango chutney bij Bagels & Beans in Arnhem. Ik heb het idee dat ze de glutenvrije bagel hebben vernieuwd. Hij is veel lekkerder en zachter dan eerst. Heel fijn. Dit is op dit moment mijn favo bagel :).

img_3696-780x780
Griekse yoghurt met granola van Eat Natural.

img_3701-780x780
Glutenvrije sint snoepgoed van Lieke is Vrij. (De speculaasjes zijn ook lactosevrij.) Je vindt deze lekkernijen bij Eko Plaza.

img_3709-780x780
Zondagmiddag borrelmiddag dus genieten van heerlijke hapjes waaronder gevulde eieren, salami van Stegeman (aanrader!) en diverse salades waaronder de pittige kip van AH (zeker een aanrader).

img_3723-780x780
Zalm met aardappeltjes en gegrilde groentes op het werk.

Ik heb weer heerlijk genoeten van zowel mijn eigen eten als dat van restaurants. De Ontmoeting in Nijmegen is zeker een aanrader. 100% glutenvrij dus geen angst voor kruisbesmetting. Van mij mogen meer van zulke restaurants volgen. Tot de volgende maand!

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie