Tiramisu met amaretto glutenvrij

Tiramisu behoort wat mij betreft wel tot de top van de toetjes. Ik maakte en heerlijke glutenvrije variant met amaretto. Een perfect dessert voor de feestdagen en helemaal niet moeilijk te maken.

Een glutenvrij tiramisu heb je zo gemaakt, het wachten vergt alleen wat geduld. Met de lange vingers van Lieke is vrij kan je met de hele familie genieten van hetzelfde heerlijke dessert. Ik maakte een 18+ versie met amaretto, want ja dat scheutje drank vind ik toch wel heel erg lekker erdoor. Wil je de kids ook mee laten eten dan laat je de drank weg of kies je voor amandel extract. Of je maakt twee varianten: één met amaretto en één zonder.

Ingrediënten (voor 3 à 4 personen)

  • 1 bakje Lange vingers Lieke is vrij (10 stuks)
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 1 kopje sterke espresso
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1 flinke eetlepel poedersuiker
  • Cacao

Extra nodig

  • Schaal 15 x 15 cm
  • Mixer
  • Zeef

Werkwijze glutenvrije tiramisu

Zet een kopje sterke espresso, dit kan uit de espressomachine maar ook met een zakje. Doe bij de afgekoelde espresso een eetlepel amaretto. Leg op de bodem van de schaal 5 lange vingers en giet iets meer dan de helft van de espresso over de lange vingers. Klopt met een mixer de slagroom stijf met de poedersuiker en een eetlepel amaretto, doe hierbij de mascarpone en klop nog even. Giet de helft van het mengsel in de schaal over de lange vingers. Giet de overige espresso in een ander schaaltje en doop daar met één kant de lange vingers in. Leg de lange vingers met de koffiekant op het slagroom/mascarpone mengsel. Giet het overige mengsel over de lange vingers. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur, het liefst een hele nacht (langer kan ook). Voor je gaat serveren bestrooi je met behulp van een zeef de tiramisu met de cacao.

Tip: Nuttig je tiramisu onder het genot van een kopje espresso en daarbij een glaasje amaretto, dan smaakt je dessert op z’n best.

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Pingback: Is het kerstdiner wel glutenvrij? - MissGlutenvrij.nl

  2. Jolande Koning

    hoi,

    Vandaag timamisu gemaakt volgens jouw recept, het was heerlijk we hebben genoten!

  3. Pingback: Eetdagboek: December 2016 + Kerst 2016 - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie