Glutenvrije kerstboom cakejes

Geen zin om zelf kerstkoekjes te bakken, maar wel om te versieren? Maak deze glutenvrije kerstboom cakejes met kant-en-klare glutenvrije cake.

Je kunt natuurlijk zelf een cake bakken en er deze kerstboompjes van maken, maar ik deed lekker makkelijk. Ik koos voor de lemon cake van Schär, zoet en met een licht zuurtje. Lekker snel gemaakt en zien ze er niet leuk uit? Als versiering koos ik voor kerstsuiker, maar dat kan natuurlijk van alles zijn. Het witte glazuur maakte ik heel eenvoudig zelf met poedersuiker.

Ingrediënten (6 stuks)

  • 1 lemon cake (Schär)
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 à 1,5 el water
  • 3 candy canes
  • Kerstsuiker (Xenos)

Werkwijze glutenvrije kerstboom cakejes

  1. Snij uit de cake zes even grote stukken in de vorm van een gelijkbenige driekhoek.
  2. Maak de icing door de poedersuiker in een pannetje te doen met het water en dit au bain marie op te warmen. Roer tot je een glanzende massa ziet ontstaan.
  3. Besmeer de driehoekjes met de icing en strooi hierover direct de kerstsuiker.
  4. Breek de candy cane in drie stukken en prik de rechte stukken in de onderkant van je kerstboomcake

Easy he?! Dat dacht ik. Leuk om met de kinderen te maken of al kers traktatie.

Ik wens jullie alvast hele fijn kerstdagen!

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie