Eetdagboek: December 2016

Op uitnodiging van Schär was ik afgelopen november in Italië waar ik ik heel veel heerlijke glutenvrije gerechten at. Ik ging uit eten met mijn werk, stond in de Bakbeleving van De Tasty, at eindelijke bij LEON op Schiphol en maakte limoncello. Kijk mee naar mijn foto’s  van november.


November was een hele fijne maand qua nieuwe glutenvrije producten. Zo kwam Bavaria met glutenvrij bier en Alpro met gluten- en lactosevrije spinazie à la creme, ook proefde ik eindelijk de glutenvrije pizza’s van Ristorante.  Please a-merken ga alsjeblieft zo door. Mijn glutenvrije leven wordt zoveel leuker! Naast deze fijne kant-en-klare producten vind ik het heerlijk zelf in de keuken te staan of uit eten te gaan. En dat deed ik deze maand. Dit zijn de foto’s.


Met mijn werk ging ik uit eten bij Gasterij Zondag. Dit was mijn voorgerecht: Carpaccio met truffel mayonaise. De bediening was helaas wat rommelig en sacherijnig. Hierdoor kreeg ik eerst een voorgerecht met brood, toen ik zei dat dit niet glutenvrij was, kreeg ik een geïrriteerde blik en een zucht. Uiteindelijk gelukkig wel het juiste gerecht gekregen. Ik weet niet of dit lag aan dat we met een grote groep waren of dat het altijd zo is…


Als hoofdgerecht twee soorten vis.


Ik kreeg een ander dessert dan mijn collega’s. Het middelste bolletje ijs is Werters Original smaak. Heel erg lekker.


Mijn stiefvader was jarig en mijn moeder maakte deze borrelplank. Die crackers (van Wasa geloof ik) had ze nog liggen. Geen goede combi met vlees… De toastjes van Van der Meulen of Schär vind ik veel lekkerder.


We gingen eten bij vrienden en mijn vriendin had tapas gemaakt. Zo lekker!


Indiaas op het werk. Ik vond het niet lekker, er zat koriander door en dat lust ik echt niet…

#happy #food

Een foto die is geplaatst door Harmke Schippers (@missglutenvrij) op


Ik ging bij een collega op bezoek en die had heel lief glutenvrije gebakjes gehaald bij Tamminga in Veenendaal. Ik had die met chocola en die was lastig eten, maar wel heel erg lekker. Servet bij de hand dus ;).


Glutenvrije pasta met homemade tomaten mascarpone saus.


Met Marike van ohmypie.nl stond ik op de Bakbeleving bij De Tasty. Samen gaven we een bakworkshop waar we een glutenvrije galette maakten.


De gluten- en lactosevrije galette.


Na De Tasty had ik honger als een paard. Dus lekker genieten van patat speciaal een glutenvrije bamischijf en een kroket bij ‘t Pakhuis Veenendaal.


Glutenvrije Ristorante pizza’s geproefd! Salami is mijn favoriet.


Dit blijft een van mijn favoriete soepen: glutenvrije Chinese tomatensoep! Super makkelijk te maken en zonder rotzooi.


Rijstwafels met avocado als lunch.


Van Iglo kreeg ik deze volledig plantaardige gluten- en lactosevrije ‘spinazie a la creme’. De romige smaak komt door Alpro soyadrink. Je vindt de spinazie in het vriesvak van je supermarkt en een pak kost €1,39.


Andijvie stamppot met karbonade.


Bavaria kwam met glutenvrij bier en dat moest gevierd worden!

Schär bloggersevent 2016

Van  24 tot en met 26 november was ik op uitnodiging van Schär in Noord-Italië. Hieronder een sfeerimpressie.


Schiphol!


Mijn kamer. We zaten in het stadje Postal waar ook het Schär hoofdkantoor zit.


Het uitzicht vanuit mijn raam. Zie je de sneeuw?


Uit eten in Bolzano.


Anti-pasti!


Het menu en de prachtig gedekte tafel.


Een hapje met zuurkool.


Glutenvrije aardappel gnocchi met octopus.


Entrecote met aardappelpuree en paksoi.


Dessert met hazelnoot cakejes met zure room.


De Nederlandse bloggers!


Dag 2: We gingen met de kabelbaan de berg Vigilius op.Mooi uitzicht he.


Voor de Schär adventkalender knutselde ik dit prachtige kunstwerk.

Sunday – funday! ???? Schär and @missglutenvrij wish you a nice fourth sunday of Advent! ???? Vote for this gorgeous creation! ????

Een foto die is geplaatst door Schär Europe (@schaerglutenfree) op


Bijzondere hapjes. Alles uiteraard glutenvrij. Zo heerlijke dat ik geen seconde hoefde na te denken. Iedereen at glutenvrij.


Spatzle met rode biet en ik lust het echt niet. Haha. Ik hou niet van biet en er zat een hele sterke kaas door, blauwschimmel geloof ik… Ook niet mijn ding. Gelukkig hoefde ik niet te verhongeren, want er was eten genoeg.


Schär organiseerde een bakcompetitie. Ik kreeg samen met een teamgenoot drie ingrediënten waarmee we moesten bakken, daar mochten we nog twee ingrediënten bij kiezen en daarmee maakten we een gerecht. De brownie cakejes die wij wilden maken mislukten helaas. Ik vond de opdracht wel erg leuk.


Na al dat gezwoeg tijdens de competitie was het tijd voor wijn en hammetjes. Jammie!

Helaas was hierna mijn telefoon en dus camera leeg. ‘s Avonds genoten we nog van een heerlijk diner. Ik heb het ontzettend leuk gehad en genoten van al het heerlijke glutenvrije eten. Thanks Schär.

#schaerbloggersevent2016


Terug in Nederland at ik op Schiphol bij LEON. Een gezond fastfoodrestaurant met mega veel glutenvrije keus en waar ik dus ook mega enthousiast over ben.


Zoete aardappel met kikkererwten en tomatensalsa op het werk.


Havermout met appel, kaneel, pecannoten en rozijnen en een lekker glas verse jus en koffie.


Jeehj! Onze eigen limoncello is klaar. En wat is ie lekker. Al veel van genoten met vrienden en familie. Zo leuk om dit zelf te maken. Weet iemand waar je voor niet veel geld 95% alcohol kan kopen? Ik wil limoncello graag weer maken.

Zo dat was mijn verslag van november, hopelijk hebben jullie er van genoten en kon ik weer wat inspiratie geven. Door alle kerstrecepten zag ik even geen eerder moment dit artikel te plaatsen. Hopelijk hebben jullie fijne kerstdagen gehad en misschien net zoals ik wel een weekje vrij. Geniet van deze dagen met je dierbaren en hopelijk wordt niemand van jullie ziek door gluten!

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Ik heb weer een jaar lang genoten van je glutenvrije blogs, ga zo door in het komende jaar :-)

Comments are closed.