Ik ben vandaag jarig!

Het jaar is weer om en dat betekent dat ik jarig ben! 31 december 1988 werd ik geboren en dat betekent dat ik vandaag 28 jaar ben geworden. Hiep hiep hoera! 

Ik vier mijn verjaardag uitgebreid ergens in 2017. Oudjaarsdag is er geen dag voor vind ik. Een deel van mijn familie komt vandaag wel even langs en dat is het wel. Vanavond hoop ik naar Rotterdam te gaan vuurwerk kijken. Ik ben groot fan van siervuurwerk en kijk er ontzettend graag naar. Nog nooit zag ik het Nationale vuurwerk dus dat wordt wel eens tijd.

Vakantie
Ik typ dit stukje ruim een week voor mijn verjaardag, want als jullie dit lezen, heb ik vakantie. Ik hoef niet te werken op het gemeentehuis en geef mijzelf ook online even een break. Ik hoop dat mijn lichaam rust krijgt hierdoor, want helaas heb ik een aantal jaren geleden RSI opgelopen door de vele uren die ik heb doorgebracht/doorbreng achter mijn laptop. Iets waar ik mee moet leren leven en soms (heftige) pijn door ervaar. Ik heb dit nog nooit online gedeeld, want ik vind het heel stom en niet boeiend voor jullie, maar het is er helaas wel en gaat niet weg.

Met het advies: minder computeren, kan ik niks. IK BEN EEN BLOGGER! Internet vind ik de mooiste uitvinding die er is en schrijven is mijn passie, net als eten. Ik kán niet minder computeren en dat wil ik ook niet. Maar een aantal dagen vakantie achter elkaar zonder laptop zijn goed voor mijn lichaam en dat probeer ik een paar keer per jaar mijzelf te gunnen. Ook ga ik elke vier weken naar de masseur, neem ik de juiste houding aan en voldoende pauze. Door dit alles te doen hoop ik ook in 2017 weer volop voor jullie te gaan bloggen over mijn glutenvrije leven.

Oliebollen
Op mijn site staat al jaren het oliebollen recept van mijn moeder, waar jullie heel enthousiast over zijn. Zelf heb ik ‘m nog nooit gemaakt, geen zin op mijn verjaardag in de vet lucht te staan ;). Ik hoop vandaag wel een oliebol te eten, die van YAM (te koop bij Jumbo) ben ik heel benieuwd naar. Wat ik verder ga eten: geen idee. Ik heb nog wat glutenvrije bakmixen staan voor taarten, het lijkt me leuk die uit te proberen en op te eten met mijn bezoek.

Ik wens jullie een knallend oudjaarsdag toe. Maak er een gezellige avond van, wees voorzichtig met vuurwerk en jullie horen van mij in het nieuwe jaar.

Liefs Harmke

Wat gaan jullie doen met oudjaarsavond?

Thanks lieve Daphne voor bovenstaande foto die je van mij maakte. Miss Glutenvrij (of Miss Bourgondiër hoe je mij noemt ;) ) in haar element. 

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. Gefeliciteerd, dank je wel voor alles waar je ons gezin afgelopen 1 ste glutenvrije jaar mee hebt geholpen. Mijn oudste was de eerste met diagnose nu bijna 6 en daarna volgde mijn man bijna 36 en onze jongste 2,5 houden we bewust even glutenvrij omdat we dat nog niet zeker weten. Je bent een topper geniet van je vrije tijd en denk aan jezelf. Een hopelijk meer pijn vrij, gezond en heel gelukkig 2017.

 2. Fred Schollaardt

  Hallo lieve, mooie en leuke Miss Glutenvrij
  (Harmke). Van harte gefeliciteerd en bij deze reuze bedankt voor al je geweldige
  recepten. Ook voor 2017 een geweldig
  jaar voor jou. Groetjes Fred Schollaardt

 3. Een hele mooie verjaardag en geniet van je vakantie en de jaarwisseling… Bedankt dat je alle geweldige ideeën en tips met ons wilde delen. Een prachtig 2017 toegewenst; Ellen.

 4. Hoi Harmke,
  Over die RSI. Wees er voorzichtig mee want je wilt het niet te ver laten komen. Wat mij heeft geholpen is de muis overzetten naar de andere hand. Dat kostte mij een week aanpassing maar inmiddels wissel ik mijn handen en de muis af en ben ik wat dat betreft voldoende klachtenvrij.
  Succes en sterkte!
  AnneMarie

Geef een reactie