Glutenvrije gehaktballetjes (van rundvlees)

Gehaktballetjes ik ben er dol op, bijvoorbeeld als snack, bij de borrel of de tapas. Ik deel mijn glutenvrije recept voor gehaktballetjes gemaakt met rundergehakt. Niet droog en heel erg smaakvol.

Glutenvrije gehaktballetjes maak je heel eenvoudig met dit recept. Ze zullen zeker weten in de smaak vallen.

Ingrediënten (15 stuks)

  • 250 gram rundergehakt
  • Klein uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ketjap manis (trade mark)
  • 1,5 eetlepel glutenvrij paneermeel (Consenza of Schär)
  • Zout & peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Werkwijze glutenvrije gehaktballetjes

Snij het uitje fijn en pers de knoflook, bak dit samen in een eetlepel zonnebloemolie. Doe de gehakt in een kom met het ei, de ketjap, het paneermeel, zout en peper. Wacht even tot het gebakken uitje en knoflook zijn afgekoeld anders verbrand je je vingers. Voeg het uitje met knoflook toe aan het gehaktmengsel en kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Maak zo’n 15 balletjes zo groot als een pingpongbal. Verhit twee eetlepels zonnebloemolie in de pan waar je het uitje in hebt gebakken en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn.

Eet smakelijk!

Hoe maak jij het liefst je glutenvrije gehaktballetjes?

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Zien er goed uit maar ik maak altijd Griekse gehaktballetjes en dan lekkere tzatziki saus erbij zijn ze nog lekkerder.
    Munt, peterselie, paprika poeder toevoegen.
    Neem daarvoor dan wel kalfsgehakt is wat zachter van smaak en niet zo droog als rundergehakt.

Geef een reactie