Eetdagboek: December 2016 + Kerst 2016

Kunnen jullie nog eten zien na december? Ik wel hoor! Wat heb ik genoten. Ik heb samen met mijn geliefden uitgebreid gekookt en gegeten, ook ben ik weer heerlijk uit eten geweest en at ik een mega lekkere chocoladeletter. Ook bezocht ik weer eens mijn favo kiprestaurant Juffrouw Tok waar ik een mindere ontdekking deed.

Ik als ‘miss Bourgondiër’ zoals mijn vriendin Daphne me noemt kon mijn lol op vorige maand. Samen met Daphne bereidde ik een vier gangen pré-kerstdiner. Op kerstavond en 1e kerstdag vierde ik kerst met de familie. Ook ging ik heerlijk uit eten bij restaurant Intens in Voorst (Thermen Bussloo). Bewust lieten we onze telefoon op de hotelkamer (een tip die ik iedereen kan geven) zodat we de hele avond alleen maar elkaar en het lekkere eten hadden. Wat een zalige avond hebben we gehad en man man wat is het eten heerlijk daar. Geen foto’s van dus (die maak ik met mijn telefoon), maar geloof me. Om je een idee te geven, hieronder een foto van april 2015 toen ik er ook was. Inmiddels hebben ze nóg lekkerder glutenvrij brood. Echt een feestje om daar te eten. Ik nam het verrassingsmenu.

6


Ik was op visite bij mijn nicht en zij maakte broccolisoep en spinazie quiche met zongedroogde tomaatjes. Smaakte erg goed.


Gourmetten met de familie voor sinterklaas.


Hebben jullie mijn glutenvrije Turkse pizza recept al geprobeerd?


De Sint was op mijn werk op het gemeentehuis en ik kreeg deze glutenvrije chocoladeletter.


Mexicaans op het werk.


Hier word ik nou blij van. M’n eten netjes ordenen in potten. Vlnr: risottorijst, pasta, havermout, limoncello, koffiebonen en boekweitmeel. Inmiddels staat de hele plank vol met weckpotten vol met eten. Zo mooi <3.


Oeh dit was zo’n lekker spontaan receptje en man wat lekker. Pasta met groente, garnalen en roomkaas. Het recept komt binnenkort online.


Gebak op het werk! Heel fijn als collega’s aan me denken.


Dit wijntje dronk ik bij een vriendin en wat is ie lekker! Voor mezelf maakte ik deze foto. Zeker een aanrader.

KERST

Normaal doe ik ieder jaar een apart verslag van mijn glutenvrije kerst, maar omdat we nu al bijna in februari zitten integreer ik ‘m in mijn eetdagboek van december. Komt ie dan :).


Het glutenvrije tiramisu recept dat ik deelde voor kerst. Uiteraard ook een heel lekker toetje als het geen feestdag is ;).


Samen met mijn vriendin Daphne houd ik ieder jaar een pre-kerstdiner. We koken samen een zoveel-gangen diner in haar prachtige keuken en eten dat samen op. Dit jaar kozen we als thema Beef Extravaganza. Alles met rund en een tikkeltje extravagant.


Shot of Beef. We maakten zelf glutenvrije runderbouillonblokjes en maakten daar een soort shotje van. Heel erg smaakvol! Het recept van de bouillonblokjes komt binnenkort online.


Bon bon beef: carpaccio bonbons.


Beef Wellington volgens het Albert Heijn recept. De korst bestreken we met gouden glitters. Extravagant zal het zijn. Het bladerdeeg is van Schär, de aardappelkroketjes van Aviko. Als groente aten we gebakken knolselderij met huisgemaakte pesto.


Als toetje een tiramisu gemaakt met mijn eigen gemaakte limoncello.


Ik had anderhalve week kerstvakantie en ging naar het Amsterdam Light festival. Daarvoor at ik bij La Margarita Mexican. Als voorgerecht namen we samen nacho’s.


Maistortilla met kip, bonen, rijst en kaas als hoofdgerecht.


Joehoe glutenvrij kerstbrood! Ik moest er vier Jumbo’s voor af bellen, maar dan heb je ook wat. Het YAM feestbrood. Ik vond ‘m heerlijk.


Vlak voor kerst poste ik nog dit recept van ham kaas rolls met honing mosterd saus. Dit is zoooo lekker. Echt een keer maken als je een heerlijk smaakvol hapje wil serveren. Ook lekker als het geen kerst is.


Kerstavond vierde ik kerst bij mij thuis. Kijk eens hoe een best ik heb gedaan met de tafel. Ons thema was VIS. Iedereen maakte een gerechtje.


Met de klok mee de voorgerechten: Amuse van haring en appel, pannenkoekjes met roomkaas zalm en spinazie, coquilles met doperwt avocado mousse en gebakken pancetta, rivierkreeftjes salade.

Aardappelmuffins met vis, visloempia’s met sweet chili saus en verse zeewiersalade.


Eerste kerstdag: Kliekjes van het kerstdiner als ontbijt, haha. Wie doet dat ook?


Eerste kerstdag ging ik uit eten, dit was mijn voorgerecht. Een jacthplankje. Van het hoofdgerecht ben ik vergeten foto’s te maken. Als toetje had ik een Irish coffee.


Tweede kerstdag was dit mijn ontbijt. Broodje roombrie met honing en sesamzaadjes en een half stokbrood met roomkaas, gerookte kipfilet, sla, avocado en bieslook.

We hadden een relaxdag ingepland dus niks spannends gegeten die avond.


Derde kerstdag ging ik lekker uit eten bij Juffrouw Tok. Ik nam weer de maiskolf en kip piri piri met friet. Als toetje wilde ik de chocolademousse nemen, maar ze hebben nu een ander merk en daar zit gluten in :(. Super jammer want ik vond ‘m zo lekker! Altijd checken dus of iets nog steeds glutenvrij is.

31 december was ik jarig. Ik had een worteltaart gemaakt met botercrème en een monchou taart. Helaas ben ik vergeten foto’s te maken. Ook de hapjes staan nergens op de foto. Maar geloof me. Het was heerlijk! Ook heb ik oliebollen van YAM gegeten. Ik vond ze wel ok, maar oliebollen hoeven van mij niet per se meer. Doe mij maar een lekker stuk taart op m’n verjaardag.


Dit waren mijn best bekeken Instagram foto’s van 2016. Ik kan wel zien waar de interesse van mijn volgers ligt ;). Ik ben dus niet de enige glutenvrije Bourgondiër. Ik vond het een heerlijk jaar! Wat zijn er veel lekkere glutenvrije producten bij gekomen. Ik geniet. Hopelijk doen jullie dat ook.

Ik hoop dat jullie hebben genoten en wellicht wat inspiratie op hebben gedaan.

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Comments are closed.