10 best gelezen artikelen 2016

Januari 2017 zit er zo goed als op, maar omdat ik zo van lijstjes houd, deel ik graag de top 10 best gelezen artikelen op missglutenvrij.nl van het afgelopen jaar.

Lang leve Google Analytics, want hierdoor kan ik precies zien hoe vaak jullie mijn artikelen lezen en welke favoriet is. Het best bezocht was de pagina missglutenvrij.nl/recepten (een overzicht van alle recepten op mijn site) en daarna de categorie koek en gebak. Het afgelopen jaar waren 10 artikelen het meest geliefd. Misschien ken je ze allang, maar het kan ook zijn dat er een nieuw artikel voor je tussenzit, sommige favorieten zijn namelijk al jaren oud… Doe je voordeel ermee. Ik tel af van tien naar één.

10. Glutenvrije brownies

Oh yeah! Dit blijft een favorietje. Het recept stamt uit 2012! Het is één van mijn eerste recepten. Destijds maakte ik van elke stap van een recept foto’s. Je ziet dus een uitgebreid fotoverslag van het maken van deze goddelijke glutenvrije brownies. Op mijn site staan nog veel meer brownie recepten, ééntje zonder meel, suiker en boter en één met karamel en zeezout, maar deze met extra chocola blijft jullie favoriet.

9. Mijn zelfgebakken brood

Brood, het blijft een hot onderwerp binnen de glutenvrije scene. Want welk brood is nu écht lekker?! Mijn allerallerallereerste artikel ever op mijn site was over het glutenvrije brood dat ik destijds zelf maakte (lekker kant-en-klaar glutenvrij brood was er nog vrijwel niet). Dit deed ik met de Jauhoseos witte mix van Semper. Jarenlang kreeg ik er regelmatig mailtjes over. Ik verzamelde alle vragen en schreef er in 2014 dit artikel over. Het wordt dus nog steeds heel goed gelezen. Inmiddels bak ik geen brood meer. Ik ben mega dankbaar voor al het heerlijke glutenvrije brood dat er tegenwoordig is, ik ga de keuken niet meer in voor het bakken van een brood, dat kunnen anderen veel beter. Na het schrijven van dit artikel kreeg ik nog tips van een glutenvrije bakker. Hij vertelde me hoe ik het brood nog lekkerder kon laten smaken. Het artikel erover lees je hier.

8. Vers Glutenvrij Genius brood bij Albert Heijn

En nóg een artikel over brood. Zei ik al dat brood een hot onderwerp is ;). Wanneer ik ‘Genius Albert Heijn’ intyp bij Google, zie ik dat mijn artikel ‘Vers Glutenvrij Genius brood bij Albert Heijn’ als derde hit verschijnt. Dat verklaart waarschijnlijk de hoeveelheid views van het artikel. Deze blog gaat over het glutenvrije brood van Genius dat te koop is bij Albert Heijn. Ik vertel welke smaken er zijn en wat ik er van vind.

Foto 23-09-15 18 50 03

7. Verse pizza Margherita

Pizza! Wie houdt er niet van. Jullie zeker wel want dit is een goed gelezen artikel. De verse pizza Margherita is ook bij mij favoriet. Uiteraard ben ik super blij dat Domino’s glutenvrije pizza’s verkoopt, maar deze variant is denk ik nog wel beter. Helemaal from scratch maak je met bloem deze glutenvrije pizza. Nog nooit het recept gemaakt? Neem eens de tijd, je vindt ‘m gegarandeerd lekker.

Foto 29-09-15 14 24 20

6. Gezonde Snickers

Snickers zijn gelukkig glutenvrij, want wat vind ik die jongens heerlijk. Je kunt zelf ook heel eenvoudig een gezondere variant maken, dit recept bewijst dat wel. Met dadels, noten en pure chocola maak je deze voedzame glutenvrije snack. Ik neem de gezonde Snickers graag mee naar mijn werk. Heb ik rond koffietijd trek dan neem ik er één en het knagende gevoel in mij maag is gegarandeerd tot de lunch weg.

appel muffin

5. Appel kaneel muffins (paleo)

Ik hou me totaal niet bezig met paleo, ik moet glutenvrij eten omdat ik coeliakie heb en dat is waar ik me aan houd. Voor iemand die op bezoek kwam, maakte ik deze appel kaneel muffins. Zij at tijdelijk paleo en leek mij een uitdaging een lekkere snack te maken wat zij kon eten. En dat is gelukt. Deze muffins zijn heerlijk en dus paleo.

4. Pepernoten

Pepernoten, of kruidnoten, whatever. Dit recept is zoooo lekker. Ook al een oudje, maar ieder jaar deel ik ‘m weer en maken jullie ze weer. Met weinig ingrediënten maak je super snel budgeproof glutenvrije pepernoten. Ik hou van dit recept en jullie dus ook <3.

3. Suikervrije ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij)

Een glutenvrije ontbijtkoek zonder suiker en lactose, het kan echt. Dit recept heb ik regelmatig gemaakt en de structuur is fantastisch. Helaas hou ik niet (meer) van banaan en vind ik die smaak teveel overheersen, dus maakt ik de koek niet meer. Gelukkig zijn jullie er wel nog steeds heel blij mee. Op mijn site vind je nog veel meer ontbijtkoek recepten. Een super simpele kruidkoek met maar vijf  ingrediënten, en uiteraard is er nu ook de kant-en-klare glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg. Maar dit recept zonder suiker en lactose staat met kop en schouders bovenaan.

2. Tapas hapjes

Voor tapas mag je me ‘s nachts wakker maken, ik ben dol op hartige hapjes. Dit artikel stamt alweer uit november 2013, maar is nog steeds een hit. Voor vrienden die kwamen eten bereidde ik een compleet glutenvrij tapasdiner. In dit artikel deel ik de gerechtjes die ik maakte. Zo te zien halen jullie er veel inspiratie uit. Afgelopen jaar maakte ik weer een tapas diner met andere gerechtjes. Dat artikel vind je hier.

1. Roomboter appeltaart

We have a winner! De glutenvrije roomboter appeltaart. Ik was benieuwd naar de ranking in Google en dat is één, uno, number one! Zoek je op ‘glutenvrije appeltaart’ dan vind je dit recept bovenaan in de online lijst der lijsten. Vind ik uiteraard heel leuk. En jullie vinden dit recept ook super tof, want ook afgelopen jaar werd ie gretig bezocht. Het recept is niet moeilijk. Ik houd niet van moeilijk, dat is het leven soms al genoeg. Dit recept is easy en super lekker. Nog nooit gemaakt? Zeker doen, hij staat niet voor niks op plek één.

Dat was ‘m dan, het overzicht van de tien best bezochte artikelen van mijn site. In de lijst komen veel persoonlijke favorieten voorbij en dat vind ik leuk! Hopelijk heb je nieuwe inspiratie opgedaan of bedenk je: ‘die tapas hapjes en appeltaart wil ik nu toch eens gaan maken’. Laat het me weten bij de comments. Ik vind je jullie berichtjes altijd heel leuk. Ik weet dat maar een fractie van mijn volgers reageert, maar aan de statistieken kan ik zien dat jullie mijn site waarderen. Dank je wel daarvoor en veel plezier met alle glutenvrije recepten en artikelen.

Liefs Harmke

Ook leuk om te lezen