BFree Glutenvrije wraps (allergenenvrij)

BFree is een Iers merk dat heerlijke allergenenvrije vezelrijke wraps maakt. Dus zonder gluten, tarwe lactose, ei, noten en soja, maar boordevol voedzame ingrediënten. Daarnaast zijn de wraps vetarm en ook geschikt voor vegans. Je leest er alles over in dit artikel.

Maak kennis met BFree, een allergenenvrij merk uit Ierland. Het land dat gerust een walhalla genoemd mag worden voor iedereen die glutenvrij eet. Herinneren jullie mijn Dublin verslag nog? Genieten met een hoofdletter G.

BFree is een merk dat smaakvolle producten maakt zonder allergenen, die ook geschikt zijn voor vegans. Alle BFree producten bevatten GEEN gluten, tarwe, lactose, eieren, noten of soja. BFree bevat weinig vet, is rijk aan vezels en er wordt geen suiker toegevoegd, de Multigrain Wrap bevat zelfs maar 99 calorieën per stuk!

BFree in Nederland

Sinds kort kun je de BFree wraps kopen in Nederland. Ik ontving twee soorten die ik mocht proeven. De meergranen variant en een superzaden wrap. Check vooral even de ingrediënten die je hieronder vindt, dan zie je dat de wraps vezelrijke ingrediënten bevatten zoals sorghum, bruine rijst, boekweit teff, quinoa en amarant. Lekker gezond dus. De wraps van BFree sluiten mooi aan op mijn arikel over glutenvrij eten en voldoende vezels binnenkrijgen.

Multigrain Wraps

De BFree Multigrain Wraps zijn glutenvrije meergranen wraps gemaakt van vezelrijke voedzame ingrediënten. Naast dat de wrap geen gluten bevat is ie ook vrij van heel veel andere allergenen. De Multigrain variant bevat per wrap maar 99 calorieën en kan je daarom zorgeloos nemen tijdens ieder eetmoment.

Ik maakte met de Multigrain Wrap een heerlijke hapje met gerookte zalm en truffelmayonaise. (Het recept hiervan komt binnenkort online.) Wanneer je de verpakking opent, ruik je een lichte zuurdesem geur. De wraps zijn heel flexibel en na even opgewarmd te hebben in de magnetron makkelijk te buigen en te rollen. De smaak is vrij neutraal en niet overheersend, daardoor proef je de ingrediënten die je er op doet goed. Ik werd zo enthousiast van deze wraps dat ik er ‘s avonds glutenvrije enchilada’s mee maakte.

Heb je na het openen van de verpakking nog wraps over dan kan je die invriezen.

Vrij van allergenen
Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, eivrij, sojavrij, notenvrij geschikt voor veganisten en mensen die koosjer eten.

Ingrediënten: Water, gemengd volkorenmeel (20%) (sorghummeel, bruine rijstmeel, boekweitmeel, gierstmeel, teffmeel, quinoameel, amarantmeel), aardappelmeel, maiszetmeel, tapiocazetmeel, witte rijstmeel, zuurdesem (gegiste quinoa, mais en rijstmeel), verdikkingsmiddel (cellulose, xanthangom, guargom), psyllium, eiwit uit erwten, gist, zout, suiker, raapolie, meelverbeteraar (ascorbinezuur), rijsmiddel (natirumbicarbonaat, monocalciumfosfaat), zuren (citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur), conserveermiddel (sorbinezuur).

6 stuks van 42 gram (totaal 252 gram) per verpakking
Prijs: €6,99

Superseeds Wraps

De naam zegt het al: een wrap vol met superzaden. Zo bevat deze quinoa, chiazaad, teff en lijnzaad.

Met de Superseeds Wrap maakte ik een lunch met gerookte kip en mango. (Het recept hiervan komt binnenkort online.) Wanneer je de verpakking opent, ruik je een lichte zuurdesem geur. De wraps zijn heel flexibel en na even opgewarmd te hebben in de magnetron makkelijk te buigen en te rollen. De smaak is vrij neutraal en niet overheersend, daardoor proef je de ingrediënten die je er op doet goed. Ook al zitten er veel zaadjes in deze variant (super gezond), ik had niet het gevoel dat ik een hap vogelvoer nam. Gewoon een lekkere wrap die zacht en heerlijk buigzaam is en prima te beleggen is met ingrediënten naar smaak.

Na het openen van de verpakking kun je ook deze wraps prima invriezen.

Vrij van allergenen
Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, eivrij, sojavrij, notenvrij en geschikt voor veganisten.

Ingrediënten: Water, gemengd volkorenmeel (17%) (sorghumbloem, rijstebloem, maismeel, gierstbloem, teffmeel, quinoabloem, amarantmeel), aardappemeel, vlaszaad (4%), maiszetmeel, tapiocazetmeel, verdikkingsmiddel (cellulose, xanthaamgom, guargom) erwteiwit, teffzaden (3%), rode quinoazaden (2%), chiazaden (1,5%), zuurdesem (gefermenteerde quinoa, mais en rijstebloem), psylliumkaf, gist, zoud, insuline, suiker, lijnzaadolie, meelverbeteraar (ascorbinezuur), rijsmiddel (natriumbicarbonaat, monocalciumfosfaat), zuren (citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur), conserveringsmiddel (sorbinezuur).

6 stuks van 42 gram (totaal 252 gram) per verpakking
Prijs: nog onbekend

Waar te koop

BFree wraps zijn sinds kort te koop in Nederland. Ik spotte de Multigrain Wraps al (online) bij Albert Heijn, The Free From Shop en Glutenvrijewebshop. Ben je in Ierland of Groot Britannië, sla dan je slag! De wraps zijn daar in meerdere supermarkten verkrijgbaar, maar ook kun je er broodjes, bagels en pita’s kopen.

BFfree online

Op de website van BFree vind je heerlijke recepten met de glutenvrije wraps. Ontbijt, lunch, diner, snack of een feestje met de BFree wraps maak je een heerlijk gerecht.
bfreefoods.com

Op zoek naar nog meer inspiratie om jouw wrap lekker te beleggen? Like dan de Facebook en Instagrampagina van BFree. Je ontdekt er prachtige foto’s waar het water je van in de mond loopt.

Facebook: facebook.com/BFreeHolland
Instagram: instagram.com/bfreefoods

Hebben jullie de BFree Wraps al geproefd en wat vind je ervan?

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Je schrijft in je artikel dat er geen suiker aan de producten wordt toegevoegd, maar in de ingrediënten staat toch echt suiker?!

    • Miss Glutenvrij

      Klopt dat is oude info. De suiker is er inmiddels uitgehaald.

  2. Pingback: Glutenvrij eten op de festival camping (zonder koeling) - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.