Glutenvrije spaghetti carbonara

Ik maakte een heerlijke glutenvrije spaghetti carbonara. Met weinig ingrediënten zet je deze traditionele Italiaanse smaakmaker binnen no time op tafel. 

Een van de eerste keren dat ik bij mijn vriend ging eten, maakte hij voor mij pasta carbonara. Voor hem was glutenvrij koken helemaal nieuw, maar met dit gerecht had ie meteen de smaak te pakken. Ik vroeg hem om zijn recept en ging zelf de keuken in. En jawel hoor, ook ik kon (met de nodige aanwijzingen van mijn vriend, want ‘als je het zo doet, wordt ie nóg lekkerder’) een lekkere glutenvrije spaghetti carbonara op tafel zetten.

Ingrediënten spaghetti carbonara (voor 2 personen)

  • 200 gram spaghetti (ik gebruikte deze)
  • 80 gram pancetta
  • Scheut olijfolie
  • Teen knoflook
  • Klein uitje
  • 3 eieren
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Peper

Werkwijze glutenvrije spaghetti carbonara

  1. Verwarm de oven op 120 graden en zet hierin een grote schaal en twee diepe borden.
  2. Zet een ruime pan met kokend water op.
  3. Scheid de eieren: dus het eigeel van het eiwit.
  4. Rasp de kaas en voeg dit bij het eigeel, dit wordt een papperig mengsel. Giet een klein beetje eiwit erbij (zo’n twee eetlepels) zodat het mengsel iets vloeibaarder wordt.
  5. Verwarm een koekenpan, doe hierin de olijfolie, doe hierbij het gesnipperde uitje en de geperste teen knoflook.
  6. Voeg de in reepjes gesneden pancetta toe.
  7. Kook de spaghetti volgens verpakking.
  8. Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht.
  9. Doe de spaghetti in de voorverwarmde schaal, doe hierbij het ei-kaasmengsel en begin meteen met een houten pollepel te roeren. Voeg wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. 
  10. Voeg het pancetta mengsel toe.
  11. Maak de spaghetti op smaak met peper.
  12. Serveer de spaghetti zo snel mogelijk in de verwarmde borden (het gerecht koelt snel af).
  13. Lekker met een groene salade.

Lekker met een salade

Saladetip: Ik maakte een salade met jongebladsla met veldsla, geroosterde pijnboompitjes, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en groene pesto.

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Hallo,
    Gisteren je recept geprobeerd, maar het kopje kookvocht hield ik over.
    Wat doe ik daar mee? (volgende keer)
    Verder smaakte het prima, maar het leek niet op de echte verse Italiaanse carbonara, wat droger, dus dat komt vermoedelijk door het ‘vergeten’ kookvocht.
    Misschien pas je je recept aan voor een volgende die het uitprobeert.

    • Miss Glutenvrij

      Je hebt gelijk. Zag dag ik dit vergeten was toe te voegen. Ik heb het er nu bij gezet.

  2. Pingback: Eetdagboek: Februari 2017 - MissGlutenvrij.nl

  3. Pingback: Glutenvrije spaghetti carbonara taart - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.