Glutenvrije pastasalade met gerookte kip, pesto en avocado

De zonnige dagen komen eraan! Ik vind het dan heerlijk om op mijn balkon te zitten met een flink gevulde kom verse pastasalade. Met de glutenvrije pasta van Albert Heijn’s eigen merk ‘Vrij van Gluten’ maakte ik een salade met gerookte kip, pesto en en avocado. Een heerlijke maaltijd als lunch of diner. 

Albert Heijn breidt het aanbod glutenvrije eigen merk producten flink uit. Vanuit de wens van klanten die glutenvrij eten, ontwikkelde Albert Heijn 25 producten zonder gluten. Ze zijn herkenbaar aan het ‘Vrij van Gluten’ label en frisse lichtblauwe verpakking. Het nieuwe assortiment bestaat uit producten die voorzien in basisbehoeften voor iedere dag. Je vindt de glutenvrije etenswaren op één plek: in het houdbare schap met bewuste en feel good producten.


Een greep uit het ‘Vrij van Gluten’ assortiment van Albert Heijn.

Albert Heijn biedt met de productgroep ‘Vrij van Gluten’ een rijk assortiment voor een smaakvolle en gevarieerde maaltijd. Waaronder brood- en bakmixen, koekjes, crackers en pasta’s. Met die laatste creëerde ik een heerlijke glutenvrije  pastasalade.

Ingrediënten pastasalade (voor 4 personen)

  • 300 gram fusilli (Vrij van Gluten)
  • 300 gram gerookte kip (AH)
  • 2 bollen mozzarella (AH eigen merk)
  • 4 flinke el pesto (AH, 1 klein potje van 90 gram)
  • 4 semi-zongedroogde tomaatjes (AH excellent)
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 4 el pijnboompitjes (AH eigen merk)
  • 40 gram veldsla
  • 40 gram rucola sla

Werkwijze glutenvrije pastasalade

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen.
  2. Snijd de gerookte kip, mozzarella en avocado in blokjes van zo’n 1 bij 1 cm. Doe deze ingrediënten bij elkaar in een grote kom.
  3. Snijd de semi-zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe dit bij de ingrediënten in de kom.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  5. Doe de pesto met de pijnboompitjes bij de ingrediënten in de kom.
  6. Voeg de afgekoelde pasta toe aan de overige ingrediënten in de kom en roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg de twee soorten sla toe aan de overige ingrediënten. Mix alles goed en verdeel over vier kommen.

 

Tip 1: Serveer met een glutenvrij (ciabatta)broodje. 

In het houdbare schap met bewuste en feel good producten vind je glutenvrije broodjes. Bak deze af volgens verpakking en serveer bij de pastasalade. Lekker met wat kruidenboter of verse roomkaas met verse kruiden.

Tip 2: Je kunt deze pastasalade van tevoren maken. Ook handig dus als lunch mee naar school of werk. 

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Misschien verstandig om erbij te vermelden dat de gerookte kip van de AH sporen van gluten kan bevatten? Dan kunnen mensen zelf besluiten of ze dat risico nemen of niet.

  2. Wordt deze pasta niet hard als hij afkoelt? Zou je hem bijvoorbeeld ook ’s avonds kunnen maken om de volgende dag mee te nemen naar je werk?

    • Miss Glutenvrij

      Dat kan prima! De pasta blijft lang zacht ook als ie is afgekoeld.

Geef een reactie