Eetdagboek: Februari 2017

In februari bevond ik me in Den Haag, Scheveningen en Eindhoven, in dit eetdagboek de adressen van waar ik at. Ook stond ik zelf in de keuken voor lekker glutenvrije maaltijden en at ik bij vrienden. Kijk snel verder voor veel glutenvrije lekkernijen.

Welkom bij weer een heel nieuw glutenvrij eetdagboek. Zoals iedere maand geef ik een kijkje in mijn eetgewoontes. In deze editie foto’s van het glutenvrije eten dat ik in februari at.


Zalm, aardappeltjes en broccoli op het werk.


Samen met twee vriendinnen ging naar Den Haag. Het was helaas slecht weer dus zaten we veel binnen om lekker te eten (vind ik helemaal niet erg). We dronken koffie bij Bagels & Beans en aten daar een bagel. Ik vind het zo fijn dat ik bij iedere Bagels & Beans glutenrvij kan eten. Ze hebben een allergenenkaart dus je weet precies wat wel en niet mag. Ik koos weer een keer voor de creamcheese met avocado, zo lekker!

Bovenstaande foto’s komen van Insta stories. Als je me op Instagram volgt, zie je dat ik daar regelmatig tips geef of andere leuke dingen post.

Ik dronk verse muntthee onderweg en bij Yoghurt Barn bestelde ik een lemon cheesecake. Ook zo fijn dat ik daar iets kan bestellen. Bagels & Beans en Yoghurt Barn zitten allebei aan de straat ‘Plaats’ in Den Haag.


‘s Avonds aten we bij South of Houston, naast het Binnenhof. Je kunt er heerlijk dry aged vlees bestellen dat gewoon in de droogkasten naast je hangt.


Vlees! Met heerlijke frietjes en salades bij South of Houston.


En een wijntje natuurlijk :).


We logeerden in het Kurhaus, Scheveningen. Alle drie hadden we hoge verwachtingen. Helaas was de kamer een anti-climax. Vergane glorie. En toen ik de volgende ochtend naar mijn ontbijt vroeg wat nota bene €25,- koste werd ik raar behandeld. Ik schreef er dit over op Instagram.

‘Goed aangegeven dat ik echt heel gevoelig ben en dus of ze goed willen opletten met kruisbesmetting. Kok deed wat vaag, al het beleg van het buffet zou glutenvrij zijn, alleen komijn kon ik beter niet nemen. Vond ik bijzonder en toen ik verpakte filet american bekeek, zat er tarwezetmeel in. Dus op safe gegaan en alleen gepakt waarvan ik kon checken op de verpakking of er echt geen gluten in zit. Ontbijt was wel heel lekker, nu hopen dat mijn broodjes niet besmet zijn met gluten… Maken jullie dit ook wel eens mee? Ik hou hier altijd zo’n vaag gevoel aan over en het voelt alsof ik niet serieus genomen word. Loop gewoon even mee en wijs aan wat kan…’


Zondagmiddag at ik gezellig pannenkoeken met mijn vriend. Ik maakte ze met de glutenvrije mix van Koopmans. Zo fijn dat die er is. Heerlijke pannenkoeken.


Heerlijk op het werk gegeten: pasta met balletjes in tomatensaus met salades en brood.


Deze brood prei ovenschotel is echt zó enorm lekker. Ik maak ‘m nog steeds graag. Nu kwamen vrienden eten die van tevoren zeiden: jeetje komt er ook een weeshuis eten? Maar alles ging op, we hebben gesmuld :).


Glutenvrije boekweit granola van Eat Natural met blauwe bessen is echt een heerlijke combi.


Mijn vriend maakte voor ons een heerlijke glutenvrije spinazie lasagne. Het recept kwam uit de Aller Hande. De lasagnebladen zijn van Peak’s Free From.

Hebben jullie mijn artikel al gelezen over het boek van Marike van OH MY PIE? Ik heb al meerdere recepten uit haar boek gemaakt en dit wolkenschuitje lukte erg goed. Ook smaakte ie meer dan goed. Het boek is sowieso een aanrader, maar dit gluten- en lactosevrije recept ook.


Genoten van een club sandwich bij restaurant Vendel in Veenendaal. Benieuwd naar alles adressen in Veenendaal waar je glutenvrij en lekker kunt eten in Veenendaal? Ik updatete recent het artikel ‘glutenvrij uit eten in Veenendaal‘.


Mijn vriend kocht op de markt stroopwafels voor ons. Ze waren heerlijk.


Ik was kip aan het pluizen en kijk eens wie daar staat. Wollie lust ook wel een stukje.


Met de geplozen kip maakte ik pittige kip kerrie salade voor op een stokbroodje. Lekker met kippenbouillon en een zelfgemaakte salade van geroosterde kikkererwten, avocado en geitenkaas.


Deze pasta carbonara is heerlijk. Als je ‘m nog niet hebt gemaakt, zeker doen.


Ik had in Eindhoven een afspraak met Emmelou van Bakers & Fakers. Samen aten we dit gezellig glutenvrije plankje.


Bij vrienden at ik deze vegan curry met zoete aardappel.


Nog op zoek naar een lekker hapje, maak dan deze zoete crostini’s met framboos.

Deze hapjes maakte mijn vriendin voor haar verjaardag. Omdat ze zo lekker waren, wilde ik ze ook maken voor het feestje dat mijn vriend en ik gaven. Ik maakte er een video over, ook deel ik in de video tips voor kant-en-klare glutenvrije hapjes.


Op mijn werk at ik beenham met aardappelsalade. Erg lekker!

 


Bij de beenham zaten twee broodjes, maar die nam ik mee naar huis. Ik belegde ze de volgende dag met zelfgemaakte eiersalade.


Dit aten we bij het zusje van mijn vriend: friet met schil van Mannekenpis (Utrecht) met een geitenkaas salade.

Dat was februari weer. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn glutenvrije gerechten. Als het recept van mijn site komt, voeg ik altijd een linkje toe. Klik dan op de woorden die een ander kleurtje hebben dan de rest van de zin. Wellicht zie je in dit eetdagboek ook een leuk adresje waar je lekker glutenvrij kunt eten als je in Veenendaal, Den Haag of Eindhoven bent. Die friet met schil van Mannekenpis uit Utrecht is ook erg lekker! Laten we vooral lekker genieten. Tot de volgende maand!

Liefs Harmke

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen