Glutenvrij rozijnenbrood met abrikoos en walnoot

Ik maakte een stevig en voedzaam glutenvrij rozijnenbrood met abrikoos en walnoot. Een heerlijk smaakvol vruchten- en notenbrood op basis van glutenvrije bloem, amandelmeel en karnemelk. 

Tijdens feestdagen ontbijt ik het liefst met rozijnenbrood. Maar ook op andere momenten eet ik graag een dikke plak gevuld met rozijnen en het liefst nog noten. Ik maakte een glutenvrije rozijnenbrood met karnemelk, daaraan toe voegde ik walnoten en abrikozen. Het resultaat is een stevig brood dat je maag goed vult.

Ingrediënten glutenvrij rozijnenbrood

  • 350 gram glutenvrije bloem (Lieke is Vrij)
  • 150 gram amandelmeel
  • 7 gram baking soda
  • 400 ml karnemelk
  • 4 el agave siroop
  • 70 gram walnoten
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram gewelde abrikozen

Als glutenvrije bloem koos ik voor die van Lieke is Vrij omdat ik deze nog had liggen. Je kunt uiteraard ook een ander soort glutenvrije bloem gebruiken. Kies er dan een die geschikt is voor het maken van brood.

Werkwijze glutenvrij rozijnenbrood

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden (boven en onder).
  2. Doe in een mengkom de bloem, het amandelmeel en bakingsoda.
  3. Meng de karnemelk met de agavesiroop.
  4. Mix met behulp van een platte deeghaak het karnemelkmengsel door het bloemmengsel.
  5. Hak de abrikozen en walnoten in stukjes.
  6. Roer de rozijnen, abrikozen en walnoten door het deegmengsel.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Giet hierop het deegmensgel (dit is erg plakkerig).
  9. Maak je handen nat met water en maak van het deeg een mooie ronde bol.
  10. Zet in de oven een schaaltje met daarin water.
  11. Zet de bakplaat met het deeg in de oven.
  12. Bak het rozijnenbrood zo’n 50 minuten.
  13. Laat afkoelen op een rooster en snij in plakken.

Tips

  • Besmeer een snee brood met een laagje roomboter voor de ultieme smaaksensatie.
  • Je kunt het rozijnenbrood prima invriezen.
  • Zelf vind ik getoast rozijnenbrood erg lekker. Even in de broodrooster ermee en daarna direct besmeren met roomboter. Mm…

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie