Gezonde glutenvrije frambozen kwarktaart

Een taart hoeft niet altijd moddervet te zijn! Deze glutenvrije frambozen kwarktaart maakte ik met Franse kwark en havervlokken. Dit gebakje kan je dus op ieder moment van de dag eten. 

Op Instagram plaatste ik een foto van mijn gezonde glutenvrije frambozen taart. Jullie waren heel benieuwd naar het recept, uiteraard deel ik dat graag.

Ingrediënten bodem

  • 100 gram glutenvrije havervlokken (Semper)
  • 30 gram kokosmeel (of amandelmeel)
  • 1 el pumpkin spice van Green Gypsy (kaneel of speculaaskruiden kan ook)
  • 140 ml water
  • 2 el agavesiroop (honing of ander vloeibaar zoetje kan ook)

Ingrediënten kwarklaag

  • 800 gram Franse kwark
  • 8 blaadjes gelatine
  • Halve el vanille aroma
  • 6 el agave siroop

Ingrediënten toplaag

  • Bakje verse frambozen

Werkwijze glutenvrije frambozen kwarktaart

  1. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder).
  3. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed dit goed. Giet het mengsel in de springvorm en druk aan met een lepel zodat de hele bodem bedekt is.
  4. Zet de bodem 10 minuten in de oven.
  5. Laat afkoelen.

Werkwijze kwarklaag + topping

  1. Mix de kwark luchtig met behulp van een mixer.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Zet een pannetje op het vuur met 8 lepels water.
  4. Knijp de gelatine uit en doet dit in het pannetje. Roer totdat de gelatine is opgelost.
  5. Voeg de gelatine toe aan de kwark en mix goed.
  6. Voeg de vanille aroma en agave siroop toe en mix nog even goed,
  7. Giet het kwarkmengsel over de bodem.
  8. Zet de springvorm minimaal 4 uur in de koelkast.
  9. Bedek de kwarktaart met verse frambozen. Je kunt zoveel frambozen gebruik als je wilt.

Omdat deze taart zo gezond is, is ie ook iets minder zoet. Wil je de taart zoeter gebruik dan meer frambozen.

Tip: Bewaar de taart in stukken in de diepvries, zo kun je er langere tijd van genieten. Ik neem graag een stuk mee naar mijn werk.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie