Eetdagboek: Maart 2017

Wat was het al lekker weer in maart he! Ik kijk zo weer door mijn gemaakte foto’s en ik ziet dat ik veel buiten heb gezeten. Mijn eerste BBQ was een feit en het terrasseizoen is weer geopend. In één woord: genieten! Kijk mee naar mijn glutenvrije eetfoto’s van maart.

Zoals jullie weten, ga ik graag en regelmatig uit eten. Iedere keer is dit weer een nieuwe uitdaging: is het eten lekker, houden ze rekening met kruisbesmetting, word ik niet ziek etc. Zelf hecht ik veel waarde aan de ervaring van anderen die uit eten gaan en glutenvrij eten. Zo krijg je toch een beetje een beeld hoe een horecagelegenheid met het glutenvrije dieet omgaat. Mijn ervaringen deel ik graag met jullie. Dat deed ik dat via Instagram en tussendoor in mijn maandelijkse eetdagboek. Maar de informatie zakt weg en is lastig te vinden.

Ik kwam op het idee om iedere maand een blog te wijden aan de eetgelegenheden waar ik de maand ervoor ben geweest. Een terugkerende artikel op mijn site met de naam ‘Miss Glutenvrij Uit Eten‘. De eerste editie staat inmiddels online. In maart 2017 bezocht ik Mango’s en Kiyoshi in Veenendaal, Winkel van Sinkel en Manneken Pis in Utrecht, Le Steak in Bennekom en Bon Vivant in Apeldoorn. Hoe mijn ervaring was, lees je dus in dit artikel. In mijn eetdagboeken zal ik hier voortaan naar verwijzen.


De lunch die ik voor mij en mijn vriend maakte. Een zelfgemaakte rijkelijk gevulde caesar salade met kip, bacon strips en een honing mosterd dressing.


Op mijn werk at ik biefstukpuntjes, witlof met hamkaas en salades. Echt heel erg lekker.


Gluten- en lactosevrije spinazie room soep met een gepocheerd ei. De gluten- en lactosevrije spinazie is van Iglo. Het recept dat ik hiervoor gebruikte kom van de site van Iglo. En check hoe mooi mijn gepocheerde ei is. Gemaakt met behulp van huishoudfolie. Google maar eens, echt een super tip.


Dit poste ik op Instagram. Altijd opletten dus! Check ook even dit artikel over het belang van etiketten lezen.


Wauw! Kijk hoe mooi mijn nieuwe tapasservies is. Ik ben er zoooo blij mee. Gekocht van de Xenos bonnen die ik had gevraagd voor mijn verjaardag. Ik heb al een schaaltje laten vallen, oeps. Gelukkig heb ik er genoeg.


Dit at ik bij Mango’s in Veenendaal. Het viel helaas tegen. Je leest er alles over in Miss Glutenvrij uit eten.


Gezonde snack op het werk! Komkommer, paprika en cherrytomaatjes met een zelfgemaakte yoghurt bieslook dip. Ik ben niet zo’n fruit eter dus ik dacht: neem dit eens mee.


Mijn vriend maakte chili con carne naar het recept van de Allerhande. Wel voegde hij er gehakt aan toe. Heerlijk!


Ieuw! Dit broodje van Winkel van Sinkel was een anti-climax. Meer hierover in Miss Glutenvrij uit eten.


Pokeren met glutenvrije kaasplank. Toastjes zijn van Schär.


Als je gezond wil doen, maar toch zin hebt in zoet, is dit een lekker hapje. Appel met kaneel uit de oven.


Het was weer om op het balkon te zitten. Ik maakt een lekkere gezonde salade met tonijn.


Deze foto stuurde ik naar een collega. Dit zijn de curry’s in mijn koelkast. Uiteraard zijn ze glutenvrij en ik kocht ze bij de toko in Veenendaal. Bijna iedere week maak ik wel een curry. Lekker makkelijk en super snel.


Ik maakt met kefir (kennen jullie dat?, een soort melkdrankje) een smoothie met Framboos. Heel erg lekker en bubbelig.


Sushi time bij Kiyoshi in Veenendaal. Meer hierover in Miss Glutenvrij uit eten.


Nieuwe glutenvrij producten bij Albert Heijn! Vooral de Haverkoekjes en Oreo’s vind ik mega lekker. De Meerzaden crackers zijn ook echt goed.


Met de glutenvrije fusilli van AH maakte ik een heerlijke pastasalade met gerookte kip en avocado.


Kipshoarma (Aldi) met ijsbergsla en gewokte ui, paprika en champignon met een knoflook yoghurt sausje.


Ik maakte gevulde paprika’s. Met gehakt, groente en Parmezaanse kaas.


Flinke salade met gerookte kip, appel, bosui en zelfgemaakte honing mosterd dressing met een homemade kersensmoothie.


Eten op het werk: Veel groente met o.a. zoete aardappel en een kalkoenlapje.


Dit glutenvrije vloeibare cakedeeg zag ik bij Aldi. Ik koop dit soort gingen nooit. Ik ga liever zelf aan de slag en dan met eieren, boter etc. helemaal from scratch. Maar wellicht is dit we heel lekker. Fijn in ieder geval dat het er is, vooral als iemand anders eens iets glutenvrij’s wil bakken. dan lijkt me dit heel handig.


Met mijn vriend was ik in Gouda neergeploft op het zonnige terras van brasserie De Zalm. Op de vraag of er een glutenvrij hapje mogelijk is bij het wijntje was het antwoord nee, helemaal niks. Gemiste kans, erg jammer. Bij zoveel brasseries kan tegenwoordig zoveel glutenvrij. Dus haalde ik gewoon even wat kaas bij de kaasboer tegenover op de markt.

Via Instagram keeg ik van Chantal en Mascha deze tips: Een paar terrassen verderop, bij Gewoon Gouds, staan wel kaas en nootjes op de kaart. Barista café schijnt ook een glutenvrije lunch-/gebakkaart te hebben, maar die heb ik nog niet geprobeerd. En bij Doppio hebben ze gv caramel/chocolade shortbread en soms ook ander gv gebak. Bij Kruim en Café Central kan je wel heel fijn glutenvrij eten, inclusief lunchen! En tegenwoordig Bagels en Beans natuurlijk


Lekker glutenvrij eten bij Le Steak in Bennekom. Meer hierover in Miss Glutenvrij uit eten.


Deze koekjes <3. Liefde.


Op het werk: heerlijke gevulde paprika met rijst en gehakt. Daarbij een salade met feta en een met tomaten.


Mijn vriend was jarig en ik maakte voor hem een glutenvrije advocaattaart, dat deed ik met deze Tok eierdrank.


Bij mijn zusje ging ik bbq-en. Ze had zelf glutenvrije satestokjes gemaakt. Heel erg lekker.

En gamba’s. Jammie!


Zo leuk als vrienden vanaf nu vakantiebestemming glutenvrije foto’s sturen. Dit was van een vriend die in Turkije was.


We aten bij Bon Vivant in Apeldoorn. Zo bijzonder en verrukkelijk! Ik vertel er meer over in Miss Glutenvrij uit eten.

Gebruiken jullie ook de app Vivino?  Ik vind ‘m heel handig, vooral ook op wijntjes te onthouden die je lekker vindt. De wijn die we bij Bon Vivant kregen was deze. Echt heel erg lekker!

Dat was weer mijn eetdagboek voor deze maand. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren. Ik sta altijd open voor leuke glutenvrije tips zoals de tips over Gouda. Berichtjes (via Facebook) of mailtjes van jullie vind ik heel leuk. Ook vind ik het leuk als je mij een recept doorstuurt die je zelf hebt gemaakt. Ik hoor en zie veel, maar lang niet alles. Ik ben daarom dankbaar voor tips van jullie. Tot volgende maand.

Liefs Harmke

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Comments are closed.