Garofalo glutenvrije pasta review + glutenvrij recept

Pastaliefhebbers opgelet, deze glutenvrije pasta’s van Garofalo moet je proeven! Qua smaak niet te onderscheiden van glutenvolle pasta, vezelrijk dankzij quinoa en met een heerlijke stevige bite. Ik proefde de glutenvrije pasta’s van Garofalo en deel een recept met verse groentes, roomkaas en garnalen dat ik maakte met de Linguine.

Garofalo vroeg mij hun glutenvrij pasta’s te proeven en er een recept mee te maken. Dat lukte meer dan goed, want mén wat is dit smakelijke pasta en ook heel fijn in bereiding. In dit artikel vertel ik je alles over Garofalo glutenvrije pasta op basis van maïs, rijst en quinoa en deel ik dus een recept zodat je er een heerlijke glutenvrije maaltijd van kan maken. Uiteraard met pure ingrediënten. Wel zo lekker en gezond.

Garofalo

Garofalo is een premium Italiaans pastamerk met verschillende productlijnen waarvan één glutenvrij. Sinds kort wordt de glutenvrije Fusillone en Linguine verkocht. Wat ik leuk vind, is dat Garofalo zich onderscheidt in het glutenvrije schap door twee wat onbekendere pastasoorten in Nederlands op de markt te brengen. Vaak zie je de standaard macaroni of spaghetti, Garofalo verkoopt dus Fusillone (de spiraalvorm) en Linguine (een soort platte spaghetti). De ingrediënten van Garofalo glutenvrij zijn: maismeel, rijstbloem & quinoa en vooral met dat laatste ingrediënt ben ik heel blij.

Voldoende vezels binnenkrijgen als je glutenvrij eet

Als je mijn blog volgt, weet je dat ik vaker schrijf over voldoende vezels binnenkrijgen als je glutenvrij eet. Zelf vind ik dit erg lastig, ik doe echt mijn best, maar glutenvrij eten bevat nou eenmaal minder vezels. Wat ik heel erg fijn vind aan Garofalo is dat zij ook aan de vezelinname hebben gedacht. In Garofalo glutenvrij zit quinoa, wat rijk is aan eiwitten en veel vezels bevat. Iets wat van essentieel belang is binnen een glutenvrij dieet. Garofalo glutenvrije pasta’s zijn hoog in vezels namelijk 7 gram per 100 gram pasta ten overstaande van andere merken waarvan maar slechts 2,5 gram van de 100 gram pasta bestaat uit vezels.

Goede structuur en stevige bite

Als fijnproever en Bourgondiër wil ik mezelf en mijn familie en vrienden graag verwennen met een goede en lekkere pasta. Apart een pannetje met glutenvrije pasta koken doe ik al jaren niet meer, we eten met z’n allen glutenvrij. Wel zo gemakkelijk en gezellig. Uiteraard ben ik heel blij met alle soorten glutenvrije pasta’s die er tegenwoordig zijn, want de dagen dat er slechts één soort te koop was tegen de hoofdprijs herinner ik me nog heel goed. Maar nu is er keus en ja dan vind ik het belangrijk om iets te eten wat écht heel lekker is. Waar ik kan van genieten, maar mijn geliefden ook. Ik wil dat zij net zo lekker glutenvrij kunnen eten als dat ze met gluten zouden doen.

Met de glutenvrije Fusillone en Linguine creëerde ik een gerecht dat ik at met mijn niet-glutenvrije vriend en een goede vriend die ook aanschoof. Ik vertelde over Garofalo en ze waren erg benieuwd. Het maken van de pasta’s is heel eenvoudig. Pan water aan de kook brengen, pasta erin, even koken, afgieten en je hebt een perfecte pasta. De structuur blijft stevig, geen slappe pasta dus. Ook plakt de pasta niet aan elkaar tijdens het koken. Ontzettend fijn.

Qua smaak is de pasta heel erg goed. Het heeft een stevige bite en een beetje dat al dente gevoel. Met slechts het toevoegen van een minimum aan ingrediënten creëer je een heerlijk gerecht. De pasta op zichzelf is goed qua smaak. Veel saus toevoegen is eigenlijk zonde, de pasta die wil je proeven.

Glutenvrij vs glutenvol

Omdat ik benieuwd was of de glutenvrije versie anders proeft dan die met gluten, vroeg ik mijn vriend een gerecht te maken met de glutenvolle pasta van Garofalo. Ik heb nog nooit pasta met gluten gegeten, dus ik heb geen idee. Hij at de Radiatori pasta (met gluten dus) in combinatie met een salade en kip. Vriend: ‘Ik ben zeer te spreken over de smaak en textuur van de pasta en ik zou deze graag vaker willen eten. Een stevige bite, goede smaak en lekker makkelijk te bereiden. Ik merk vrijwel geen verschil met de glutenvrije variant. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de glutenvariant aangezien daar net wat meer smaak aan zit. Wat mij opvalt is dat de pasta nadat deze is afgekoeld, niet snel plakkerig wordt en zijn smaak behoudt.’

Top! Kunnen we lekker samen genieten van de glutenvrije Garofalo pasta’s en kan hij lunchsalades maken voor zichzelf met de glutenvariant. De glutenvrije pasta’s zijn ook heel geschikt om koud te eten. Ik ga er snel ook een salade mee maken.

Prijs

De consumentenadviesprijs voor Garofalo glutenvrije pasta is €3,99 per 500 gram. Dit is een stuk prijziger in vergelijking met een glutenvrije pasta op basis van alleen mais en/of rijstmeel. Garofalo onderscheidt zich doordat in hun glutenvrije pasta’s quinoa is verwerkt. Daarnaast zijn de Garofalo pasta’s kwalitatief gezien veel beter dan de goedkopere versies. Je krijgt een goede glutenvrije pasta met premium kwaliteit en dit proef je. Daarnaast zijn de pasta’s heel makkelijk in bereiding. Ja, de pasta is duurder, maar het is het waard, dat weet je zodra je het hebt geproefd.

Waar te koop

Garofalo is sinds kort verkrijgbaar bij Albert Heijn. Je bestelt de pasta heel eenvoudig via ah.nl of koop ze in één van de 42 winkels, voornamelijk AH XL’s. Een compleet overzicht van de winkels waar Garofalo Glutenvrij te koop is, vind je door op deze link te klikken: Adressenlijst verkrijgbaarheid Garofalo Glutenvrij.

Garofalo Linguine met verse groentes, roomkaas en garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 180 gram Garofalo Linguine
 • 1 el Olijfolie
 • Klein rood uitje
 • 1 teen knoflook
 • Halve courgette
 • Halve rode paprika
 • Halve gele paprika
 • 100 gram verse Jumbo garnalen
 • 50 gram monchou
 • Goede scheut droge witte wijn ( Della Rocca, Bianco Veneto)
 • Zout
 • Gemalen zwarte peper korrels
 • Peterselie (voor garnering)

Werkwijze pasta met verse groentes roomkaas en garnalen

 1. Kook Garofalo Linguine volgens de verpakking.
 2. Snipper het rode uitje en pers de teen knoflook.
 3. Snij de courgette in dunne plakken en de paprika’s in reepjes.
 4. Verhit de olijfolie in de pan en doe hierbij het uitje en de knoflook.
 5. Doe in de pan de overige groentes en bak dit even.
 6. Doe de garnalen in de pan met de monchou en de witte wijn.
 7. Verwarm alles goed en maak op smaak met zout en peper. Proef of het op smaak is.
 8. Leg de Linguine in een diep bord en leg hierop het groente/garnalen mengsel.
 9. Garneer met peterselie

Wij hebben gesmuld van dit gerecht. Zo eenvoudig maar zoveel smaak. Je proeft duidelijk de smaak van de pasta en voelt de fijne structuur.

Facebook: facebook.com/PastaGarofaloNederland

Hebben jullie Garofalo glutenvrije pasta al geproefd en wat vind je ervan?

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

 1. Kun je deze glutenvrije pasta ook nog weer opwarmen? dat mis ik namelijk bij de reguliere glutenvrije pastas van maismeel.

  • Miss Glutenvrij

   Ja dat kan zeker. Al is ie na de eerste keer koken het lekkerste.

 2. Pingback: Glutenvrije pastasalade met pittige honingkip, mango en spinazie - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie