Garofalo glutenvrije pasta review + recept en winactie

Pastaliefhebbers opgelet, deze glutenvrije pasta’s van Garofalo moet je proeven! Qua smaak niet te onderscheiden van glutenvolle pasta, vezelrijk dankzij quinoa en met een heerlijke stevige bite. Vanaf nu te koop bij Albert Heijn en Jumbo. Ook mag ik 3x een glutenvrij Garofalo pakket weggeven!

Garofalo vroeg mij hun glutenvrij pasta’s te proeven en er een recept mee te maken. Dat lukte meer dan goed, want mén wat is dit smakelijke pasta en ook heel fijn in bereiding. In dit artikel vertel ik je alles over Garofalo glutenvrije pasta op basis van maïs, rijst en quinoa en geef ik drie Garofalo pakketten weg t.w.v. €20,-.

Ook deel ik een recept zodat je met de pasta een heerlijke glutenvrije maaltijd kan maken. Uiteraard met pure ingrediënten. Wel zo lekker en gezond.

Garofalo

Garofalo is een premium Italiaans pastamerk met verschillende productlijnen waarvan één glutenvrij. Sinds kort wordt de glutenvrije Fusillone en Linguine verkocht. Wat ik leuk vind, is dat Garofalo zich onderscheidt in het glutenvrije schap door twee wat onbekendere pastasoorten in Nederland op de markt te brengen. Vaak zie je de standaard macaroni of spaghetti, Garofalo verkoopt dus Fusillone (de spiraalvorm) en Linguine (een soort platte spaghetti). De ingrediënten van Garofalo glutenvrij zijn: maismeel, rijstbloem & quinoa en vooral met dat laatste ingrediënt ben ik heel blij.

Voldoende vezels binnenkrijgen als je glutenvrij eet

Als je mijn blog volgt, weet je dat ik vaker schrijf over voldoende vezels binnenkrijgen als je glutenvrij eet. Zelf vind ik dit erg lastig, ik doe echt mijn best, maar glutenvrij eten bevat nou eenmaal minder vezels. Wat ik heel erg fijn vind aan Garofalo is dat zij ook aan de vezelinname hebben gedacht. In Garofalo glutenvrij zit quinoa, wat rijk is aan eiwitten en veel vezels bevat. Iets wat van essentieel belang is binnen een glutenvrij dieet. Garofalo glutenvrije pasta’s zijn hoog in vezels namelijk 7 gram per 100 gram pasta ten overstaande van andere merken waarvan maar slechts 2,5 gram van de 100 gram pasta bestaat uit vezels.

Goede structuur en stevige bite

Als fijnproever en Bourgondiër wil ik mezelf en mijn familie en vrienden graag verwennen met een goede en lekkere pasta. Apart een pannetje met glutenvrije pasta koken doe ik al jaren niet meer, we eten met z’n allen glutenvrij. Wel zo gemakkelijk en gezellig. Uiteraard ben ik heel blij met alle soorten glutenvrije pasta’s die er tegenwoordig zijn, want de dagen dat er slechts één soort te koop was tegen de hoofdprijs herinner ik me nog heel goed. Maar nu is er keus en ja dan vind ik het belangrijk om iets te eten wat écht heel lekker is. Waar ik kan van genieten, maar mijn geliefden ook. Ik wil dat zij net zo lekker glutenvrij kunnen eten als dat ze met gluten zouden doen.

Met de glutenvrije Fusillone en Linguine creëerde ik een gerecht dat ik at met mijn niet-glutenvrije vriend en een goede vriend die ook aanschoof. Ik vertelde over Garofalo en ze waren erg benieuwd. Het maken van de pasta’s is heel eenvoudig. Pan water aan de kook brengen, pasta erin, even koken, afgieten en je hebt een perfecte pasta. De structuur blijft stevig, geen slappe pasta dus. Ook plakt de pasta niet aan elkaar tijdens het koken. Ontzettend fijn.

Qua smaak is de pasta heel erg goed. Het heeft een stevige bite en een beetje dat al dente gevoel. Met slechts het toevoegen van een minimum aan ingrediënten creëer je een heerlijk gerecht. De pasta op zichzelf is goed qua smaak. Veel saus toevoegen is eigenlijk zonde, de pasta die wil je proeven.

Glutenvrij vs glutenvol

Omdat ik benieuwd was of de glutenvrije versie anders proeft dan die met gluten, vroeg ik mijn vriend een gerecht te maken met de glutenvolle pasta van Garofalo. Ik heb nog nooit pasta met gluten gegeten, dus ik heb geen idee. Hij at de Radiatori pasta (met gluten dus) in combinatie met een salade en kip. Vriend: ‘Ik ben zeer te spreken over de smaak en textuur van de pasta en ik zou deze graag vaker willen eten. Een stevige bite, goede smaak en lekker makkelijk te bereiden. Ik merk vrijwel geen verschil met de glutenvrije variant. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de glutenvariant aangezien daar net wat meer smaak aan zit. Wat mij opvalt is dat de pasta nadat deze is afgekoeld, niet snel plakkerig wordt en zijn smaak behoudt.’

Top! Kunnen we lekker samen genieten van de glutenvrije Garofalo pasta’s en kan hij lunchsalades maken voor zichzelf met de glutenvariant. De glutenvrije pasta’s zijn ook heel geschikt om koud te eten. Dus maakte ik er ook een heerlijke pasta salade met kip en mango mee.

Prijs

De consumentenadviesprijs voor Garofalo glutenvrije pasta is €3,99 per 500 gram. Dit is een stuk prijziger in vergelijking met een glutenvrije pasta op basis van alleen mais en/of rijstmeel. Garofalo onderscheidt zich doordat in hun glutenvrije pasta’s quinoa is verwerkt. Daarnaast zijn de Garofalo pasta’s kwalitatief gezien veel beter dan de goedkopere versies. Je krijgt een goede glutenvrije pasta met premium kwaliteit en dit proef je. Daarnaast zijn de pasta’s heel makkelijk in bereiding. Ja, de pasta is duurder, maar het is het waard, dat weet je zodra je het hebt geproefd.

Garofalo Glutenvrij te koop bij Albert Heijn en Jumbo

Garofalo is sinds kort verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Je bestelt de Linguine en Fusillone heel eenvoudig via ah.nl of koop de pasta’s in één van de winkels, voornamelijk AH XL’s. Een compleet overzicht van de  AH winkels waar Garofalo Glutenvrij te koop is, vind je door op deze link te klikken: Adressenlijst verkrijgbaarheid Garofalo Glutenvrij AH.

Garofalo’s Fusillone vind je in de schappen van de grotere Jumbo Supermarken en uiteraard ook online via jumbo.com. Een overzicht van de Jumbo Winkels waar Fusillone te koop is, vind je door op deze link te klikken: Adressenlijst verkrijgbaarheid Garofalo Glutenvrij Jumbo.

Garofalo Linguine met verse groentes, roomkaas en garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 180 gram Garofalo Linguine
 • 1 el Olijfolie
 • Klein rood uitje
 • 1 teen knoflook
 • Halve courgette
 • Halve rode paprika
 • Halve gele paprika
 • 100 gram verse Jumbo garnalen
 • 50 gram monchou
 • Goede scheut droge witte wijn ( Della Rocca, Bianco Veneto)
 • Zout
 • Gemalen zwarte peper korrels
 • Peterselie (voor garnering)

Werkwijze pasta met verse groentes roomkaas en garnalen

 1. Kook Garofalo Linguine volgens de verpakking.
 2. Snipper het rode uitje en pers de teen knoflook.
 3. Snij de courgette in dunne plakken en de paprika’s in reepjes.
 4. Verhit de olijfolie in de pan en doe hierbij het uitje en de knoflook.
 5. Doe in de pan de overige groentes en bak dit even.
 6. Doe de garnalen in de pan met de monchou en de witte wijn.
 7. Verwarm alles goed en maak op smaak met zout en peper. Proef of het op smaak is.
 8. Leg de Linguine in een diep bord en leg hierop het groente/garnalen mengsel.
 9. Garneer met peterselie

Wij hebben gesmuld van dit gerecht. Zo eenvoudig maar zoveel smaak. Je proeft duidelijk de smaak van de pasta en voelt de fijne structuur.

Win 3x Garofalo Glutenvrij pakket

Ik mag drie pakketten weggeven met daarin voor €20,- aan Garofalo Glutenvrij pasta. Laat een reactie achter welk gerecht jij met de pasta zou willen maken en like Miss Glutenvrij en Garofalo op Instagram.

Voorwaarden winactie

 • Ik kies drie winnaars die een pakket ontvangen met daarin voor €20,- aan Garofalo Glutenvrij pasta.
 • Like @missglutenvrij en @pastagarofalonl op Instagram.
 • Vergeet niet in een reactie onder dit artikel je juiste mailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen. (Mijn mail kan in je spambox terecht komen, houd daar rekening mee);
 • De winactie loopt tot maandag 4 december 2017. Ik zal je mailen als je hebt gewonnen en vragen om je adres, deze stuur ik door naar Garofalo zodat zij het pakket naar je kunnen opsturen

Facebook: facebook.com/PastaGarofaloNederland

Hebben jullie Garofalo glutenvrije pasta al geproefd en wat vind je ervan?

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

26 Comments

 1. Kun je deze glutenvrije pasta ook nog weer opwarmen? dat mis ik namelijk bij de reguliere glutenvrije pastas van maismeel.

  • Miss Glutenvrij

   Ja dat kan zeker. Al is ie na de eerste keer koken het lekkerste.

 2. Pingback: Glutenvrije pastasalade met pittige honingkip, mango en spinazie - MissGlutenvrij.nl

 3. Heerlijke pasta Bolognese, uiteraard met zelffemaakte Bolognesesaus. Compleet met rode wijn. Dus de ragu.

  Of linguine met spaghetti-/roomkaassaus met gerookte zalm.

  Of pasta pesto

  Of een heerlijke pastasalade met gerookte kip, prei, paprika, bleekselderij, geraspte kaas en kruidenkaas.

 4. Roxanne Overdijk

  Oehhh! Lekkere pasta maken met zelfgemaakste bolognese saus of Napoletiana. ???

 5. Oh, lekker voor mijn zoon, pasta linguine met witte saus. Bestaat uit uitjes, knoflook, spekjes, champignons en eventueel voor de vleesliefhebber stukjes varkenshaas, dan crème fraiche en wat room en op smaak brengen, heerlijk, mijn jongens love it

 6. Mijn vriend geeft coeliakie en is dol op pasta! Ik zou voor hem een pasta maken met kip, brocolli, cherrytomaatjes en een lekkere roomsaus erbij. Ik weet namelijk dat hij daar dol op is :)

 7. Oeh wat fijn weer een lekkere glutenvrije pasta. Ik zou er de pasta pesto mee maken, heerlijk simpel en lekker. Of de pasta alfredo. Hmmm. Het water loopt me nu al in de mond.

 8. Ben heel erg benieuwd naar de pasta! Ik zou de linguine met gerookte zalm, bosuitjes tomaten en een roomsausje maken. En ik heb ook heel veel zin in fusili met kippendij, knolselderij, paddestoelen en een wijnsausje!

 9. Ooh wat zou ik graag willen genieten van weer een bord pasta! Ik heb een heel lekker recept van een eenpanspasta met groene asperges en kip. Zou die toch ook graag willen uitproberen, aangezien dat met de gewone glutenvrije pasta vaak pap wordt.

 10. Als pasta lover
  Heb ik nog niet de prefecte glutenvrije pasta gevonden voor
  Een lekkere koude pasta salade te bereiden ik
  Ik droom al zo lang naar een koude pasta salade die lekker is en niet rubelig smaakt en niet kleeft ik zou graag een koude pasta salade maken met gerookte kip mango appeltjes veldsla en een curry dressing ????

 11. Ciska van der Brug

  Ooh wat heb je het lekker omschreven zeg! Krijg spontaan zin in pasta eten, haha ?.
  De pasta die ik er mee zou willen maken is met o.a. zalm, spinazie, cherrytomaatjes, kookroom en pijnboompitten. Foto zal dan volgen! ?

 12. Annet vastenhout

  Met de linguine maak ik de lekkerste Surinaamse bami die er bestaat. Simpel& snel om te maken vol van smaak en mijn pubers zijn er gek op. Wat wil een moeder nog meer :)

 13. Ik zou er een heerlijke pasta van maken met lekker wat groentes erdoor zoals champignonnen, paprika, courgette.
  Een zelfgemaakt sausje van tomaten, zongedroogde tomaten en wat lekkere italiaanse kruiden. En aangezien mijn niet glutenvrije vriend mee eet en een echte vleesliefhebber is wat kipgehaktballetjes erbij.

 14. Oooh eindelijk linguine puttanesca en fusill met citroen en veel kastanje champignons!!

 15. Ik zou hier graag pasta mee maken met kip, groene groenten, bechamelsaus met een beetje kruidenkaas en andere lekkere verse kruiden!
  Echt mijn favoriet ☺️

 16. Graag doe ik mee met de winactie! Ik zou een recept met linguine, citroen, kastanje champignons en tijm maken. Een pasta met een bite en goede smaak lijkt mij heerlijk. Hoop dat ik win!

 17. Heel leuke winactie. Ik ben gek op pasta!! Mijn favoriete pasta recept is heel veel prei, met een beetje slagroom en parmaham bakken zodat deze lekker crispy wordt. En een beetje parmezaanse kaas eroverheen?

 18. Ik zou heel graag deze pasta willen proeven met spinazie, cherrytomaatjes, kip en pijnboompitten. Of toch met de zelfgemaakte bolognesesaus. Ik kan niet kiezen, mmmh!!

 19. Annet Bolhuis

  Heel fijn dat er veel vezels inzitten, dat vind ik erg belangrijk

 20. Pingback: Glutenvrije pasta met paddenstoelen en truffel - Miss Glutenvrij

 21. Annelie knuiman

  Voor mijn dochter kan ze zelf spaghetti maken met eigengemaakte tomatensaus voor als ze op kamers gaat

 22. Inge (Glutenvrij Inge)

  Ik ben dol op ‘simpele’ pasta met gebakken knoflook, olijfolie, peterselie, pepertjes en zeezout. Maar daarvoor heb je echt hele goede pasta nodig en die heb ik glutenvrij nog niet gevonden, dus is het lang geleden dat ik mijn favo pasta nog eens heb gegeten… dit pakket zou dus heel goed van pas komen ☘️

Comments are closed.