Glutenvrije zalmsalade op een toastje

Deze glutenvrije zalmsalade voor op een toastje maak je heel gemakkelijk zelf. De salade is heerlijk fris door de bosui en augurk. Het ideale glutenvrije borrelhapje of als snack op een verjaardag.

Met één van mijn favoriete vissoorten maakte ik een heerlijke frisse zalmsalade. Salades voor op toastjes maak ik bijna altijd zelf. Ik weet zeker dat de salade glutenvrij is en geen gekke e-nummer bevat ook is de smaak vaak tien keer beter dan de kant-en-klare versies uit de supermarkt. Binnen 5 minuten heb je deze salade op tafel staan. Vanaf nu wil je nooit meer kant-en-klaar.

Ingrediënten (voor 1 schaaltje)

  • 1 blikje rode zalm
  • 1 bosui (alleen het groene)
  • 1 grote augurk (zoetzuur)
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el fritessaus
  • 1 tl Franse mosterd
  • Scheutje citroen
  • Zwarte peperkorrels (vermalen)
  • Zout

Werkwijze glutenvrije zalmsalade

  1. Giet het water uit het blikje met zalm en doe de zalm in een schaaltje.
  2. Snij het bosuitje in dunne ringetjes, je gebruikt alleen het donkergroene gedeelte.
  3. Snij de augurk in kleine blokjes. Doe de bosui en de augurk bij de zalm.
  4. Voeg het scheutje citroen toe met de Griekse yoghurt, fritessaus en Franse mosterd.
  5. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  6. Voeg zout en peper toe. Proef even of je salade gekruid genoeg vindt, voeg anders nog wat zout en peper toe.

Heerlijk op een toastje

Deze glutenvrije zalmsalade smaakt heerlijk op de glutenvrije Snackers van Schär. De combinatie van het zoutige van de glutenvrije crackers en het frisse van de zalmsalade is perfect. De zalmsalade kan je prima een paar uur of een dag van van tevoren maken. En heb je salade over dan is ie ook heel erg lekker op een glutenvrij broodje.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie