Glutenvrij uit eten in Rotterdam

Waar kan je glutenvrij uit eten in Rotterdam? Je leest het in dit artikel. Merel die 6 jaar in Rotterdam studeerde deelt haar glutenvrije hotspots. 

Merel studeerde de afgelopen zes jaar in Rotterdam. Net als ik is zij altijd op zoek naar fijne glutenvrije hotspots. Hierbij haar tips voor glutenvrij uit eten in Rotterdam.

Gys – Biologisch, streekproducten en vegan

Gys heeft heel veel glutenvrije gerechten, dit staat ook goed aangeven op de menukaart. Ze hebben glutenvrije broodjes, dus de burgers kun je ook bestellen. Ik heb er zowel geluncht als gedineerd. Allebei de keren bevielen goed! Bij Gys werkt aardig en adequaat personeel, ze weten goed waar gluten wel- en niet inzitten. Ik lunchte er met een grote groep (allemaal geen coeliakie) en zij vonden het eten ook erg lekker.
Adres: Nieuwe Binnenweg 182, Rotterdam16
gysrotterdam.nl (zit ook in Utrecht)

Spaghettata – Pasta en pizza

Spaghettata is een Italiaan waar ze glutenvrije pasta serveren. Het is de favoriete plek om te eten van mijn collega’s. Ze hadden niks teveel gezegd want het was heerlijk. De pasta met eend is een aanrader. Mijn dessert was ook erg lekker: chocoladetruffel. Weer eens wat anders dan een kaasplankje.
Adres: Nieuwe Binnenweg 151, Rotterdam
spaghettata.nl

Gusto – Pasta en pizza

Een van mijn favoriete restaurants waar ik meerdere keren at, is Gusto. Ze hebben glutenvrije pasta, maar de meeste andere gerechten, zoals risotto, zijn ook glutenvrij. Vooraf kan je glutenvrij brood bestellen, zodat je met je niet-glutenvrije gezelschap mee kunt doen. Als dessert bestel ik altijd Italiaans ijs. Restaurant Oliva is van dezelfde eigenaar en ligt een straat verder. Ik heb daar nog nooit gegeten, maar wellicht is het daar even goed.
Adres: Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam
gusto-rotterdam.nl

Dudok – Café Brasserie

Bij Dudok heb ik meerdere keren geluncht. Ze hebben glutenvrije brood, dus de lekkere basics, zoals het broodje zalm kun je daar prima bestellen.
Adres: Meent 88, Rotterdam
dudok.nl

Hotel New York

Bij Hotel New York is het glutenvrije eten niet zo lekker als bij Dudok, ook is er minder keus, maar als je graag vanwege het mooie gebouw daar wil eten, is glutenvrij wel mogelijk.
Adres: Koninginnenhoofd 1, Rotterdam
hotelnewyork.nl

Viva Afrika – Afrikaans restaurant

Bij Viva Afrika heb ik een keer met de AH actie gegeten met een groep vriendinnen. De glutenvrije pannenkoek was helaas net op, maar normaal zou je die moeten kunnen bestellen. Ik heb er alsnog prima Afrikaans gegeten. Je moet er wel van houden.
Adres: Nieuwe Binnenweg 153 a/b, Rotterdam
vivaafrika.nl

Hotel Bazar – Midden Oosten/Noord-Afrikaans restaurant

Hotel Bazar is een restaurant met gerechten uit het midden-oosten, ik heb er drie keer gegeten. Ze hebben niet heel veel keus, met name geen mogelijkheid tot dessert, maar deze eetgelegenheid is ideaal als je met een groep gaat eten waarbij meerdere mensen een bepaald dieet moeten volgen. Je krijgt een enorme menkaart waar per gerecht op staat wat je wel en niet mag eten per intolerantie/allergie.
Adres: Witte de Withstraat 16, Rotterdam
hotelbazar.nl/nl/restaurant-bazar-rotterdam

De Ballentent – Havenkroeg

Bij De Ballentent hebben ze verstand van glutenvrij, ze houden goed rekening met je hoewel ze niet veel keuze hebben. Soms kies je voor de gezelligheid van het eten, de wens van de groep en de echte Rotterdamse ligging en Rotterdam bediening.
Adres: Parkkade 1, Rotterdam
deballentent.nl

Burger Club – Kwaliteit hamburgers

Burger Club won de prijs voor lekkerste hamburger van Rotterdam.Je kan er alle burgers eten, maar dan wel zonder broodje, de zogenaamde naked burgers. De friet wordt in schoon frituurvet gebakken. Ik heb de winnende hamburger genomen, maar die vond ik tegenvallen. Maar als je hem wil proberen, kan dit dus glutenvrij (zonder broodje).
Adres: Nieuwe Binnenweg 139-a, Rotterdam
burgerclub.nl

Biblio – Grand Café

Glutenvrij eten is mogelijk nij Biblio, ook hebben ze verstand van het glutenvrije dieet. Ik heb hier gegeten omdat ik bij Maasstad events ‘de jongens tegen de meisjes’ had gereserveerd inclusief eten, dit restaurant is hierbij aangesloten. Het eten was gemiddeld, maar de gehele ervaring samen was geweldig.
Adres: Westelijk Handelsterrein (Pakhuis 26 & 27)
Van Vollenhovenstraat 15c, Rotterdam
restaurantbiblio.nl

Foto 18-07-15 14 16 22

Firma Pickles – Burgerbar

In de markthal zit Firma Pickles hier at ik (Harmke) een burger op een glutenvrij broodje. Helaas wordt de friet niet apart gebakken dus kreeg ik een salade.
Adres: Grotemarkt 186, Rotterdam
firmapickles.nl/markthal-rotterdam

McDonald’s – fastfood

Ook in Rotterdam vind je diverse McDonald’s die glutenvrije burgers verkopen. Welke vind je via deze site: mcdonalds.nl/restaurant.

Berkel en Rodenrijs

Merel heeft ook nog wat tips voor Berkel en Rodenrijs een dorp naast Rotterdam.

Pannekoe- Pannenkoekenrestaurant

Bij Pannekoe maken ze als je van te voren aangeeft dat je glutenvrij eet, glutenvrij beslag. Je mag zelfs twee pannenkoeken bestellen voor de prijs van een, omdat de pannenkoeken iets kleiner zijn. Ik ben nooit aan de tweede toegekomen omdat het beslag best machtig is, maar kan dus wel.
Adres: Stationsweg 2, Berkel en Rodenrijs
pannenkoe.nl/berkel-en-rodenrijs

Charlie’s Café-  Eetcafé

Charlie’s is een eetcafé in het sportpark waar je lekker eetcafé voedsel kan bestellen inclusief frietjes en toetjes.
Adres: Het Hoge Land 19, Berkel en Rodenrijs
charliescafe.nl

Muller & Co – Brasserie en wijnbar

Bij Muller & Co hebben ze glutenvrij brood, maar in verhouding met je niet -lutenvrije gezelschap krijg je twee kleine sneetjes waar je zeker niet genoeg aan hebt. Ik heb er ook een keer gedineerd. Dan passen ze de gedachte ‘dit laten we weg want bevat gluten principe toe’ en ‘compenseren’ ze het met extra sla. Geen aanrader dus.
Adres: Kerksingel 9,  Berkel en Rodenrijs
mullerenco.nl

Dank je wel Merel voor je uitgebreide verslag met glutenvrije tips voor uit eten gaan in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs. Mochten jullie nog tips hebben voor deze plaatsen, laat het weten bij de comments zo kunnen we mekaar helpen .

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Ook lekker glutenvrij eten kan bij Pasto in Berkel en Rodenrijs. Het adres is : Westpolderplein 44-46, 2652 KV Berkel en Rodenrijs

  2. Bij muller en Co heb ik ook geen goede ervaring. Kreeg een speltbroodje en dat is totaal niet glutenvrij. Toen ik dat zei werd er heel verbaasd gekeken. Oei

  3. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

Comments are closed.