Miss Glutenvrij uit eten april 2017

In Miss Glutenvrij uit eten vertel ik waar ik glutenvrij uit eten ga, hoe mijn ervaring was en of ik lekker heb gegeten. In april 2017 bezocht ik wederom Kiyoshi in Veenendaal, Koning van Denemarken in Rhenen, Takumi ya in Urecht, Juffrouw Tok in Ede en Chutney, CentrO in Oberhausen.

Uit eten gaan, ik hou ervan! Genieten van bijzondere gerechten waar aandacht aan besteed is met daarbij een bijzondere wijn, love it! Maar ook een frietje met glutenvrije snacks of een goed belegd broodje vind ik heerlijk. Omdat ik coeliakie heb, moet ik altijd glutenvrij eten en word ik van een klein beetje gluten al ziek. Een gerecht zonder kruisbesmetting is dus altijd een uitdaging. Graag deel ik mijn ervaringen. Zo weet je waar je wel en niet moet zijn om glutenvrij uit eten te gaan.

In april bezocht ik de volgende eetgelegenheden.De Koning van Denemarken in Rhenen

Samen met mijn zusje bezocht ik De Koning van Denemarken in Rhenen. Zij is enorm enthousiast over dit restaurant, ik was er nog nooit geweest. Ik had van tevoren gemaild met ze en glutenvrij was mogelijk, kruisbesmetting houden ze ook rekening mee al kunnen ze niets garanderen.

Bij binnenkomst kregen we meteen een broodje. Voor mij glutenvrij, dit stond immers bij mijn reservering. Zo fijn! Als voorgerecht namen we de proeverij en deze was helemaal aangepast zodat mijn zusje en ik samen konden genieten van een mooie plank. Als hoofdgerecht namen we de steak plank met friet. Het vlees is meer dan goed. Sausjes waren niet mogelijk i.v.m. gluten, maar de jus erbij was perfect. Bij dit vlees wil je geen saus, dat zou zonde zijn. Als dessert deelden mijn zusje en ik chocolademousse. Dit toetje was speciaal voor ons bedacht zodat ie volledig glutenvrij zou zijn.

De Koning van Denemarken is echt een aanrader als je heerlijk glutenvrij wilt eten. Het personeel is goed op de hoogte en het eten is echt heel goed en smaakvol. Hier ga ik snel nog eens eten.

Algemeen oordeel: geweldig
Glutenvrije keuze: veel
Glutenvrij brood: geweldig

www.dekoningvandenemarken.nl

Takumi ya in Utrecht

Ik had gehoord dat ze bij Takumi ya in Utrecht glutenvrije tempura hebben. Oh my…! Tempura?! Dit heb ik nog nooit gegeten. Ik was dus mega benieuwd hiernaar en wilde wel eens zo’n garnaal in een krokant jasje eten. Samen met mijn vriend en een bevriend stel gingen we hier eten.

Ja er was glutenvrij tempura, maar hier betaalde je ook meteen een toeslag voor, het enige wat dan mogelijk is, is die tempura garnaal zonder saus. Voor mij nogal een anti-climax. Qua sushi vond ik het ook niet heel bijzonder. Ik heb veel lekkerdere sushi gegeten. Ik ben niet ziek geworden, dus het is wel allemaal goed gegaan en het personeel is goed op de hoogte. Ook is er glutenvrije soyasaus en glutenvrij ijs.

Algemeen oordeel: voldoende
Glutenvrije keuze: voldoende
Glutenvrije soyasaus: ja

www.takumi-ya.nl

Juffrouw Tok in Ede

Wie mij langer volgt, weet dat ik fan ben, want kluiven mag! Ik zat weer eens bij Juffrouw Tok in Ede. Volgens mijn vriendin Suus is deze vestiging het beste. Zij is ook een aantal keer in Tiel geweest, maar alles was daar minder. Ikzelf ga altijd naar Ede en vind de kip piri piri erg lekker, ook de friet met mayo is to die for. Ik neem eigenlijk altijd hetzelfde. Vooraf een maiskolf en daarna kip piri piri met friet. Heel erg lekker en glutenvrij. Rode wijn is er overigens ook heel goed te drinken en niet duur.

Ik geef altijd aan dat ik glutenvrij moet eten, dan wordt hier goed rekening mee gehouden. Helaas is de glutenvrije chocolademousse vervangen door een glutenvariant. Ik heb al met de manager gesproken en gevraagd of de glutenvrije variant terug kan komen… maar tot dusver even geen lekker glutenvrij dessert meer bij Juffrouw Tok.

Algemeen oordeel: goed
Glutenvrije keuze: goed (op het dessert na)
Glutenvrij brood: nog nooit naar gevraagd, tip van mij: neem de maiskolf als voorgerecht

www.kluivenmag.nl

Chutney in CentrO, Oberhausen

Met mijn vriend ging ik een dagje shoppen in shoppingmall CentrO in Oberhausen. In de mall zit een vleugel die compleet is ingericht voor eettentjes. Het heeft nogal een hoog vreetschuur gehalte, maar ik vond er Chutney een zaakje dat Indiaase curry’s verkoopt. Toen ik vroeg ‘was ist glutenfrei’, kreeg ik als antwoord: ‘ALLES’. Yes, daar hou ik van. Geen kans op kruisbesmetting, lekker veilig eten.

Ik koos voor de variant met kip en mijn vriend met beef. De smaak was vrij mat en niet heel bijzonder, maar het was prima te eten. Ook nam ik er een lassie (mango drankje) bij die me deed denken aan Thailand.

Algemeen oordeel: goed
Glutenvrije keuze: geweldig
Glutenvrij brood: niet van toepassing

www.chutney-food.de

Kiyoshi in Veenendaal

Met mijn vriend bezocht ik Kiyoshi, het sushi restaurant in Veenendaal waar ik het liefste kom. De keuze is vrij groot voor iedereen die glutenvrij eet en ze hebben glutenvrije soyasaus. Vooral ook de garnalen in Kiyoshi saus zijn hemels.

Het gaat vrijwel altijd goed bij Kiyoshi, je moet wel zelf blijven opletten. Deze keer kreeg ik ook bijna een gerechtje met gluten, maar ik was zelf alert. Na dit aangegeven te hebben, kreeg ik het juiste gerechtje. Wel had ik per ongeluk een gerecht van mijn vriend gegeten. We hadden beiden iets besteld en ik moest degene zonder saus, maar ik at dus die met saus. Oeps! Gelukkig heb ik er geen last van gekregen, maar blijven opletten dus.

Algemeen oordeel: onvoldoende
Glutenvrije keuze: voldoende
Glutenvrije soyasaus: ja

kiyoshi.nl

Dit was april 2017

Dit waren mijn ervaringen in april 2017. Uiteraard zijn dit momentopnames en kan het zijn dat jij een hele andere ervaring hebt. Ook kan ik niet garanderen doordat ik glutenvrij heb gegeten zonder dat ik ziek werd dat jij dit ook zo mee kan maken. Ik hoop dat natuurlijk wel. Heb je ook een glutenvrije ervaring bij een van de door mij genoemde eetgelegenheden laat het weten bij de comments, dit zorgt voor een completer beeld.

Ook leuk om te lezen