Vers, zacht, voedzaam en smaakvol glutenvrij brood van Bakker Leo

‘Lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood’, is wat Bakker Leo belooft. Ik proefde het meergranen, wit en bruin brood, de tijgerbolletjes en de afbakbroodjes. In dit artikel vertel ik je wat ik van de producten vind. Vooral over het meergranen brood en de tijgerbolletjes ben ik razend enthousiast. Zó zacht en wat een heerlijke smaak!

De eeuwige zoektocht naar lekker glutenvrij brood, iedereen die glutenvrij eet, heeft ‘m meegemaakt. Ieder glutenvrij brood dat op de markt komt, consumeer ik gretig. Voor dit artikel mocht ik de glutenvrije producten van Bakker Leo proeven.

 

Bakker Leo - Logo glutenvrij

Over Bakker Leo

Bakker Leo is een bakkerijformule in het oosten van Nederland. Na allerlei soorten glutenvrij brood te hebben geproefd, wisten de broodmakers: dit kan beter en lekkerder. Ze zijn zelf aan de slag gegaan en na een jaar proefbakken staat er een mooi glutenvrij assortiment waar Bakker Leo trots op is. ‘Lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood. Ons glutenvrije brood blijft lekker lang vers en na vele smaaktesten zeggen wij en onze klanten: dit is glutenvrij brood met het karakter van traditioneel gebakken brood.’

Dat beloof wat hé? Ik kon dan ook niet wachten om het brood te proeven.

Gecertificeerde glutenvrije bakkerij

De glutenvrije broden wordt in een speciale bakkerij voor glutenvrije producten gebakken. Zo komt het niet in aanraking met broden die wel gluten bevatten. Bakker Leo garandeert dat haar glutenvrije brood zowel tijdens het transport als in de bakkerij niet in aanraking komt met gluten. De bakkerij is dan ook een gecertificeerde glutenvrije bakker.

 Het glutenvrije assortiment van Bakker Leo

 • Meergranen brood
 • Wit brood
 • Bruin brood
 • Vruchtenbrood
 • Witte tijgerbolletjes
 • Afbakbroodjes wit
 • Vanille muffin
 • Chocolade muffin
 • Roomboter cake

Ik kreeg deze vijf producten opgestuurd: meergranen brood, wit brood, bruin brood, witte tijgerbolletjes, afbakbroodjes wit. Graag vertel ik jullie wat ik van dit brood vind.

Meergranen brood glutenvrij

Het belangrijkste van brood vind ik dat het 100% glutenvrij is, maar daarnaast voed ik ook graag mijn lichaam in plaats van het alleen maar te vullen. Dit meergranen brood sluit perfect aan op deze wens. Lekker met granen en een heerlijke zachte, losse structuur. Het brood is luchtig, soepel en smaakvol. Een robuuste granensmaak en ik raak er vol van. De korst is krokant, maar niet te dik. Van de boterhammen van Bakker Leo is dit mijn favoriet.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maiszetmeel, 3,9% zonnebloempitten, 3,3% gierst, 3,3% lijnzaad, psylliumvezel, dextrose, kippeneiwit (van scharreleieren), glycerol, bakkerszout, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose, gedroogde gist, zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom

Inhoud: 350 gram. De verpakking bevat ongeveer 11 porties van 30 gram.
Prijs: €3,49

Allergenen informatie
Bevat: ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Wit brood glutenvrij

Het glutenvrije wit brood is bijna niet te onderscheiden van een glutenvolle boterham. Het formaat is hetzelfde en de rest van het uiterlijk ook. De korst is zacht, niet te dik en glanst mooi. Het brood is soepel, zacht en veert in en uit als je er op drukt. Het brood is heel luchtig en eet gemakkelijk. De smaak is vrij basic, precies zoals wit brood hoort te zijn. De boterhammen zijn ook geschikt voor tosti’s.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maiszetmeel, psylliumvezel, dextrose, kippeneiwit (van scharreleieren), glycerol, bakkerszout, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose, gedroogd gist, zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom

Inhoud: 350 gram. De verpakking bevat ongeveer 11 porties van 30 gram.
Prijs: €2,99

Allergenen informatie
Bevat: ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Bruin brood glutenvrij

Ook het bruin brood is niet te onderscheiden van een glutenvolle boterham. Net als het wit brood is de korst zacht en soepel. Het brood en veert heel gemakkelijk en de smaak is vrij basic, de perfecte basis voor een glutenvrije sandwich als je het mij vraagt. Een hele fijne glutenvrije bruine boterham die je makkelijk meeneemt.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maïszetmeel, sojazemelen, psylliumvezel, dextrose, kippeneiwit *, glycerol, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; bakkerszout, gedroogd gist, gebrande suiker, zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom.

Inhoud: 350 gram. De verpakking bevat ongeveer 11 porties van 30 gram.
Prijs: €3,49

Allergenen informatie
Bevat: soja en ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Witte tijgerbolletjes glutenvrij

De korst van het bolletje voelt heel zacht aan en is makkelijk in te duwen, als je dat doet veert het brood snel terug. De structuur is luchtig, totaal niet droog. Het heeft een vrij neutrale ietwat romige smaak. Een goede basis voor zoet en hartig beleg. Meteen na het eten van mijn eerste bolletje, rende ik naar de keuken om er nog één te pakken, wat geniet ik hiervan. Ik vind het heerlijk om na al die jaren zonder, nu te kunnen genieten van een zacht wit bolletje.

Het brood werd vrijdag bij mij bezorgd, zaterdag at ik mijn eerste bolletjes. De andere twee bewaarde ik in de zak waar ze in zaten en at ik pas zondagmorgen op. Ook toen waren ze nog steeds heel zacht en smaakvol. Deze witter tijgerbolletjes zijn voor mij een blijver, deze bestel ik heel snel weer!

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maïszetmeel, psylliumvezel, suiker, dextrose, kippeneiwit *, glycerol, 1,2 boter (melk), bakkerszout, gedroogd gist, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom.
*van scharreleieren.

Inhoud: 280 gram De verpakking bevat 4 porties van 70 gram.
Prijs: 2,99

Allergenen informatie
Bevat: ei en melk. Gemaakt in een bedrijf waar ook soja verwerkt wordt.

Afbakbroodjes wit glutenvrij

Deze afbakbroodjes doen mij denken aan de broodjes die familie en vrienden vers kopen bij de broodafdeling in de supermarkt. De korst is knapperig, maar niet heel hard, je kunt het broodje goed snijden zonder te kruimelen. Als je de korst induwt veert ie weer terug. De buitenkant wordt mooi bruin na het bakken. De binnenkant is zacht, luchtig en totaal niet droog . De smaak is vrij basic, vol en ietwat romig. Dit is een heel goed wit afbakbroodje die je naar hartenlust kunt beleggen.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maïszetmeel, psylliumvezel, suiker, dextrose, kippeneiwit *, glycerol, 1,2 boter (melk), bakkerszout, gedroogd gist, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom.
*van scharreleieren.

Inhoud: 280 gram. Deze verpakking bevat 4 porties van 70 gram.
Prijs: 2,99

Allergenen informatie
Bevat: ei en melk. Gemaakt in een bedrijf waar ook soja verwerkt wordt.

Bestellen bij Bakker Leo

Bestellen bij Bakker Leo doe je via hun website. Het brood wordt dan door Post NL bij je thuisbezorgd. Betalen doen je veilig via iDEAL. Omdat Bakker Leo net is begonnen, bakken zij momenteel alleen op donderdag. Bestel je voor woensdag 20.00 uur dan ontvang je het vers gebakken brood vrijdag bij jou thuis. Afhalen kan in Almelo en Rijssen. Bestellingen boven de €35,- worden gratis verzonden. Je ontvangt de broden netjes verpakt in een stevige doos. Het brood zit in plastic zakken afgesloten met een sluitclip.

Geschikt voor invriezen

Al het brood van Bakker Leo is geschikt voor invriezen. Omdat ik veel brood tegelijk kreeg, deed ik dit ook meteen met het meergranen, bruin en wit brood. Wat me opvalt, is dat het ontdooien van het brood nog geen 10 minuten duurt. Dit gaat dus razendsnel. Normaal gebruik ik bij ontdooien van glutenvrij brood de magnetron, bij dit brood hoef dat niet. Eet je het brood binnen een paar dagen dan is het zelfs niet nodig in te vriezen. De producten van Bakker Leo blijven een paar dagen vers.

Brood voor onderweg

Ik nam wat sneetjes brood mee naar mijn werk en dit ging heel goed. Het brood bleef zacht, heel en smaakvol. De boterhammen eten makkelijk uit het vuistje zonder te kruimelen. Vooral de tijgerbolletjes vind ik perfect voor onderweg. Voor bijvoorbeeld in de auto (geen kruimels!) of mee op schoolreis/naar een pretpark.

Brood van Bakker Leo is een aanrader

Ik heb ontzettend genoten van het glutenvrije brood van Bakker Leo. De tijgerbollen en het meergranen brood zijn mijn favoriet. De bollen zijn een aanvulling in mijn leven, zo makkelijk voor onderweg en de smaak is perfect. Van het meergranen brood word ik heel blij omdat het goed vult en zo lekker is.

Enige kritische puntje zou kunnen zijn dat je het brood online moet bestellen, maar aan de andere kant is het juist ook heel prettig dat je er niet de deur voor uit hoeft. We doen steeds vaker onze boodschappen online dus waarom ons brood ook niet?

Geen glutenvrij tarwezetmeel

Waar ik heel blij mee ben, is dat er geen glutenvrij tarwezetmeel wordt gebruikt. Hier krijg ik soms toch last van door stapeling. De broden worden netjes verpakt in een zak en zijn gesneden, direct klaar om te eten, net zoals glutenvol brood.

Ik kan iedereen aanraden het brood van Bakker Leo te bestellen, gun het een kans. Ook als je al denkt lekker glutenvrij brood te hebben gevonden of altijd zelf bakt. Laat je verrassen en geniet.

Bestel met 10% korting

De hele maand juni mag ik jullie 10% korting geven op het glutenvrije assortiment van Bakker Leo. Gebruik de code ‘missglutenvrij‘ en vul op deze aan het einde van je bestelling in bij ‘kortingsbon toepassen’.

glutenvrij.bakkerleo.nl

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. Je geeft aan dat het nadeel is dat je het brood online moet bestellen maar ze hebben ook bakkerijen in Almelo en Rijssen waar je het brood kan kopen. (Indien voorradig). Voor veel mensen is online bestellen juist handig omdat de afstand te ver is om naar de bakker te gaan.

  • Miss Glutenvrij

   Ja dat klopt, maar het liefst willen veel mensen dat het brood te koop is in de supermarkt om de hoek. Dat bedoel ik ermee te zeggen :).

 2. Wij bestellen nu vanaf januari bij Bakker Leo voor onze dochter van 8. Ze heeft de zelfde favorieten als jij. Het bruine brood durfde ze eerst niet te eten, omdat het zo op glutenvol brood lijkt qua uiterlijk. Nadeel vind ik dat ik vanwege hoge verzendkosten ongeveer één keer per maand bestel, daarmee bezorgkosten bespaar, maar wel bijna altijd de kortingscodes voor de betreffende maand misloop. Want ondanks dat het heerlijk brood is, blijft het aan de prijs.

 3. Is bruin brood ook lactose vrij? ( er staat bij ingredienten boter aroma)

  • Miss Glutenvrij

   Durf ik zo niet te zeggen. Het beste kan je hiervoor contact zoeken met bakker Leo.

 4. Jammer, net vrijdag een grote bestelling ontvangen. Ik hoef pas weer in juli te bestellen. Had ook graag die korting gehad, want het is wel aan de prijs
  Maar man en dochter vinden het heerlijk brood. Eerst aten ze genius brood en nu sinds afgelopen weekend het brood van bakker Leo.

 5. Alleen heel jammer dat er weer suiker in zit…..

  • Miss Glutenvrij

   Wat is je bron? Mononatriumglutamaat is E621. Dit is een smaakversterker.

 6. Niet geschikt voor veganisten, in al die broden zitten eieren of melk. Jammer!

Comments are closed.