Glutenvrije hazelnootkoekjes

Mijn schoonmoeder maakte laatst heerlijke glutenvrije hazelnootkoekjes voor mij. Dit is haar recept met maar vier! ingrediënten. Super makkelijk en zo gemaakt.

Als mensen een lekker glutenvrij gerecht voor mij maken, wil ik altijd het recept weten. Deze glutenvrije hazelnootkoekjes vallen daar zeker onder. Ze zijn super makkelijk te maken en volgens mijn schoonmoeder het ideale recept voor als er onverwachts visite komt en je snel verse koekjes wil maken.

Ingrediënten (voor 9 koekjes)

  • 95 gram hazelnoten
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 2 glutenvrije beschuiten (Damhert)
  • 1 ei

Werkwijze glutenvrije hazelnootkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder warmte);
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier;
  3. Bewaar 9 hazelnoten voor de garnering;
  4. Doe de overige hazelnoten in de keukenmachine. Doe hierbij de suiker, de beschuiten en het ei;
  5. Mix alle ingrediënten goed met elkaar tot er een kleverig papje ontstaat;
  6. Vorm van het kleverige papje 9 even grote balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Druk de balletjes plat tot een koekje en druk in elk koekje een hazelnoot;
  8. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven;
  9. Laat de koekjes afkoelen. Je kunt ze nog een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje. 

Easy he! En ze zijn super lekker.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie