Glutenvrije haver pindakaas balletjes

Dit is zo’n ontzettend makkelijk maar lekker recept. Een glutenvrije snack gemaakt van dadels, pindakaas en haver. Smaakvol en voedzaam, daar houd ik van.

Wellicht heb je alle ingrediënten voor dit tussendoortje al in huis. Ik heb ze tenminste wel standaard liggen. Deze balletjes maak je in een handomdraai en je zet hiermee een heerlijke snack op tafel. Ook lekker voor onderweg, mee naar school/werk of om uit te delen. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 10 Medjoul Dadels
  • 20 gram havervlokken (Semper/AH Vrij van Gluten)
  • 3 eetlepels pindakaas met stukjes pinda (Calvé)

Kies voor glutenvrije haver

Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merk Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding, erg fijn.

Werkwijze glutenvrije haver pindakaas balletjes

  1. Ontpit de dadels en doe deze in een kom;
  2. Doe bij de dadels de havervlokken en pindakaas;
  3. Kneed alles goed en maak met je handen 12 balletjes zo groot als een walnoot;
  4. En klaar is je snack;
  5. Je kunt de balletjes prima nog een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje. Maar bij mij zijn ze dan allang op ;).

Gezonde snack traktatie

De haver pindakaas balletjes zijn ook heel geschikt om uit te delen als gezonde snack. Ik weet wat ik op mijn verjaardag ga uitdelen op mijn werk!

Ook leuk om te lezen

2 Comments

Geef een reactie