Glutenvrije tonijnsalade voor op brood 

Deze glutenvrije tonijnsalade valt bij vrijwel iedereen waarvoor ik ‘m maak in de smaak en ze vinden de salade vele malen beter dan de supermarkt variant. Ook is ie lekker fris doordat ik bosui en appel gebruik.

Tonijnsalade is toch wel echt mijn favoriete salade voor op brood, op een cracker of toastje. Ik heb standaard een blikje (of drie) tonijn in huis en de rest van de ingrediënten heb ik ook altijd op voorraad. Graag laat ik zien hoe ik mijn tonijnsalade maak. Uiteraard is ie 100% glutenvrij, maar ook heel smaakvol en veel lekkerder dan de kant-en-klare varianten uit de supermarkt.

Ingrediënten voor één bakje

  • 1 blikje tonijn op water (John West 145gr)
  • 1 bosuitje
  • Halve appel (Jonagold)
  • 1 el fritessaus (Gouda’s Glorie met groene sticker is glutenvrij)
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Zout en peper

Werkwijze glutenvrije tonijnsalade

  1. Laat het water uit de tonijn lekken en doe de tonijn in een bakje.
  2. Voeg toe aan de tonijn de fritessaus en Griekse yoghurt.
  3. Snij de appel (met schil) doormidden en snij de helft in kleine stukjes.
  4. Snij het bosuitje in klein ringetjes.
  5. Voeg de appel en bosui toe aan de tonijn.
  6. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
  7. Proef even of jij de salade zo lekker vindt voeg anders nog wat zout en peper toe.
  8. De salade kun je nog een dag bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

De broodjes op de foto zijn de mini-baguettes van Semper. Op dit broodje smaakt de tonijnsalade op z’n best vind ik. En op lekkere zoute glutenvrije toastjes is ie ook hemels. Zoals je kunt lezen, ben ik enthousiast. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren ook dit makkelijke recept te maken.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie