Glutenvrij uit eten in Brugge en Gent

Ik bezocht Gent en Brugge in België. In dit artikel deel ik de restaurants waar ik heb gegeten. Waaronder een pizzeria met heerlijke glutenvrije pizza’s!

Als je me op Instagram volgt, kon je zien dat ik een paar dagen naar Cadzand in Zeeland was. Van maandag tot en met vrijdag verbleef ik met vriendlief en hond Wollie in een huisje op het strand met directe uitkijk op zee. Een fantastische plek waar ik graag nog eens naar terug ga. Het huisje was van alle gemakken voorzien en we kookten daarom drie keer zelf. Met een glas wijn in de hand de geel rode zon in de zee zien zakken voelt als onbetaalbaar.

Maar omdat we in de buurt zaten van bekende Belgische steden Brugge en Gent, verlieten we ons huisje even voor wat cultuur en lekker eten.

Glutenvrij uit eten in Brugge

Lange leve Google, want voor we naar Brugge gingen, zocht ik naar glutenvrije hotspots. Ik kwam op de site van Gerry, De Glutenvrij Man. Op zijn site staan drie eetgelegenheden waar je glutenvrij zou kunnen eten. Ik bedacht me dat ik later op de dag wel zou kijken waar we wilden eten. Wifi is tegenwoordig toch overal.

Op weg naar de parkeerplaats dichtbij de boot waarmee we zouden gaan varen, reden we door een straat waar ik een bord buiten zag staan met Gluten free pizza. Oh yeah. Dit had zo moeten zijn… hier gaan wij vanavond eten.

Tapas plankje en wijn bij B-IN

Aangekomen in Brugge ploften we eerst neer op het terras van B-IN. Daar bestelden we een wijntje en een tapasplankje. Ik informeerde goed of alles glutenvrij was en dit bleek het geval De ober was zelfs een beetje verbaasd dat ik zo doorvroeg, maar check check dubbel check. We moesten nog de hele dag. De kaas, worst en garnaaltjes waren lekker. Ook de olijven (die ik sinds kort past lust) smaakten goed. Ze waren besprenkeld met olie en komijn (een van mijn favoriete kruiden).

Loungebar Restaurant B-IN
Zonnekemeers
Parking Site Oud Sint-Jan
8000 Brugge
www.b-in.be

Het plankje was op en we gingen naar de boot vanwaar een tocht deden over de grachten. We dronken nog een drankje op het grote plein en rond 18.30u gingen we naar de pizzeria die ik eerder die dag had gespot.

La Trattoria – glutenvrije pizza in Brugge

Voor we naar restaurant La Trattoria gingen bekeken we de website. Die zag er goed uit en toen we er waren kon ik vrijwel alle soorten pizza kiezen. Ik vroeg nog extra goed op te letten met kruisbesmetting, maar dit was voor hen vanzelfsprekend. Ik koos voor de Roma met ham, champignon, rode ui en tomaat. De pizza was fantastisch! Heerlijke bodem, goed belegd en een beetje dat rokerige. Ik was gelukkig en zat na het eten goed vol. De eigenaar vroeg me nog door te vertellen dat ik zo lekker had gegeten. Dus bij deze :). Deze pizzeria is zeker een aanrader als je een goede glutenvrije pizza wil eten in Brugge.

Pizzeria La Trattoria
Oostmeers 88
8000 Brugge
www.latrattoriabrugge.be

Glutenvrij uit eten in Gent

Ook voor een bezoek aan Gent was Google weer mijn grote vriend. Wederom op de site van De Glutenvrije Man vond ik tips voor Gent. Hij had gegeten bij Le Pain Quotidien, een bakkersformule in Gent. Ik zocht nog even verder en vond de blog van metzondergluten.com. Hier vond ik meer glutenvrije tips voor Gent waaronder ook weer Le Pain Quotidien. We moesten in de buurt van De Korentmarkt zijn en daar zat een filiaal van deze broodjeszaak.

Ik bestelde de soep van de dag, dit was kervelsoep en hierbij kreeg ik twee plakjes glutenvrij brood. Ook bestelde ik Belgische ham als beleg. Het smaakte best ok, niet heel bijzonder. Ik vond het eten ook vrij prijzig. Het brood was best lekker, maar ik heb beter gegeten. Dit was toch een beetje droog.

Broodjeszaak Le Pain Quotidien
‘Post Plaza’ op de Korenmarkt
9000 Gent
www.lepainquotidien.be

Einde van de middag gingen we weer naar Nederland. Daar sloten we onze vakantie af met kip piri piri bij Juffrouw Tok in Ede. Ik wil zeker nog eens terug naar Gent, wat een gave stad. Voor mijn gevoel waren we daar te kort. Mocht ik er weer komen dan ga ik op zoek naar andere leuke glutenvrije hotspots.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn verslag voor Brugge en Gent. Mocht je tips hebben voor deze steden, deel ze bij de comments!

Liefs Harmke

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Voor een lekkere glutenvrije lunch in Gent ga ik dolgraag naar Gust (annonciadenstraat). Hier kan je lekkere warme en koude boterhammen krijgen: de warme zijn mijn favoriet! Ook voor een pizza kan je in deze geweldige stad terecht: eat love pizza (ajuinlei) is hiervoor de place to be. Daarnaast is Paul’s boutique (Sint-Amandstraat) nog een adresje waar je glutenvrije burgers kunt krijgen (wel even extra het principe van kruiscontaminatie benadrukken hier, zouden hier anders onvoorzichtig mee kunnen omspringen).

  2. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

Comments are closed.