Glutenvrije zelfgemaakte knoflooksaus

Glutenvrije knoflooksaus maak je heel eenvoudig zelf. De ingrediënten heb je wellicht allemaal al in huis en de smaak is zoveel beter dan kant-en-klare knoflooksaus uit de supermarkt. Hierna wil je niets anders meer.

Ik ben echt een zeikerd wat betreft knoflooksaus. Uit een pot of tube eet ik ‘m per definitie niet. Er zit zo’n raar chemisch zoetig smaakje aan en de structuur is me te flubberig. Doe mij maar mijn eigen zelfgemaakte glutenvrije knoflooksaus. Met verse knoflook en verse bieslook. Het recept is doodeenvoudig en ik vertel ‘m aan iedereen die het maat wil horen door.

Dus ook aan jullie. Want weg met de potten en flessen knoflooksaus dit is de echte shizzle!

Ingrediënten glutenvrije knoflooksaus (voor 2 personen)

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el fritessaus (Gouda’s Glorie)
  • 1 flinke teen knoflook
  • Flinke eetlepel verse bieslook
  • Scheutje citroensap
  • Zout en peper

Werkwijze glutenvrije knoflooksaus

  1. Doe de Griekse yoghurt met de fritessaus in een kom.
  2. Pers het teentje knoflook er boven en meng dit erdoor.
  3. Snij/knip de bieslook fijn en voeg dit ook toe.
  4. Voeg toe de citroensap en zout en peper.
  5. Heel belangrijk: proeven! Wil je nog wat meer van het een of ander dan voeg je dit toe.

Maak knoflooksaus van tevoren

Wil je de saus voor meer personen maken dan verdubbel je heel eenvoudig de hoeveelheden. De saus kun je ook van tevoren maken. Afgesloten kan je ‘m nog zo’n twee à drie dagen bewaren.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie