Appartamentos Llobet – Glutenvrije hotspot op Ibiza

Lisanne bezocht Ibiza en ontdekte daar een hele fijne glutenvrije hotspot: Appartamentos Llobet. Een gevarieerd glutenvrij ontbijt en een restaurant met heel veel glutenvrije opties en waar ze perfect op de hoogte zijn van het glutenvrije dieet. 

Soms ontdek je in het buitenland een hele fijne plek waar ze perfecte glutenvrije maaltijden maken. Lisanne had dit met Appartamentos Llobet op Ibiza, Spanje. Graag vertelt ze meer over deze fijne glutenvrije hotspot op hét partyeiland van Europa.


Lisanne van Voedingsadvies Brabant
Lisanne Bosch is diëtiste en gezondheidswetenschapper en gespecialiseerd in coeliakie en het glutenvrije dieet. Ze heeft zelf coeliakie en een eigen praktijk in Den Bosch speciaal voor mensen met buikklachten. Op mijn site deelt zij vanuit haar expertise tips en trucs voor een gelukkig, gezond glutenvrij leven.
www.voedingsadviesbrabant.com

Glutenvrije hotspot op Ibiza

‘Vorige maand had ik het genoegen om een aantal dagen op Ibiza door te brengen. Als ik ga boeken houd ik meestal geen rekening met de accommodatie wat glutenvrij betreft. Ik denk altijd: er zijn overal mensen met coeliakie, dus ik zal daar ook mijn weg wel vinden! Toevallig had ik Appartamentos Llobet geboekt en kwam ik er bij navraag achter dat ze daar wel héél goed met het dieet om konden gaan. Dus bij deze een mooie aanrader op Ibiza!

Verblijf – Appartamentos Llobet

We hadden een groot appartement en merkten al gauw dat je de service krijgt van een hotel. Dagelijks werd het appartement gepoetst, de bedden opgemaakt en kregen we schone handdoeken. Daarnaast waren strandhanddoeken of een parasol tegen borg bij de vriendelijke receptie te krijgen. Op dit gebied dus al zeker een aanrader!

Wat de locatie betreft: je hebt prachtig uitzicht over een baaitje op 5 à 10 minuten loopafstand van Ibiza-stad. Vanaf het vliegveld ben je met de taxi zo’n 10 minuten onderweg naar de accommodatie. Daarnaast ligt het appartement langs een leuke boulevard waar je ’s avonds gezellig overheen kan lopen. Ik hou ervan om zowel op het strand te liggen als een frisse duik te kunnen nemen in het zwembad. Dit was geen probleem, je loopt vanaf het zwembad zo door naar het strand. Heerlijk!

Glutenvrij ontbijt

Het ontbijt wwas inbegrepen, dus ik mailde van te voren of glutenvrij mogelijk was. Ik kreeg gelijk reactie dat dit geen probleem was. Mooi! Daarom liet ik dit keer mijn boterhammen en andere etenswaar thuis en besloot ter plekke te kijken wat dit ontbijt inhoudt. Mocht het niks zijn, kon ik altijd nog in het appartement een banaanpannenkoek maken of iets in de supermarkt scoren.

Als je aangeeft dat je glutenvrij moet eten, vraagt het personeel of je zin hebt in een broodje. Je krijgt dan een witte baguette uit de oven, verpakt in een soort plastic. Hierdoor wordt kruisbesmetting met ander brood in de oven voorkomen. Ze hebben allerlei kleine kuipjes met broodbeleg en kleine kuipjes boter. Daarnaast is er yoghurt en melk (ook lactosevrij) met glutenvrije cornflakes beschikbaar. Verder zijn er home-made glutenvrije cakes, fruitsalades en gekookte eitjes. Wat mij betreft een prima ontbijt!

Glutenvrije kroketten en gepaneerde schnitzel

In het restaurant was meteen duidelijk dat men hier ingespeeld is op het glutenvrije dieet. Op de deur staat een groot glutenvrij logo en op de menukaart is te zien welke opties (veel!) glutenvrij aangeboden worden. Dat beloofde al veel goeds. Natuurlijk had ik mijn vragen klaar om eens uit te pluizen hoe het er in de keuken aan toe gaat. Was er bijvoorbeeld sprake van rondstuivend meel of gluten-bevattende producten in de frituur?

Het personeel had fijne antwoorden op mijn vragen. In principe worden alleen meelsoorten gebruikt die glutenvrij zijn, ze werken vooral met kikkererwtenmeel en maismeel. De frituur wordt alleen gebruik voor glutenvrije producten. Zelfs de huisgemaakte kroketjes en gepaneerde schnitzels zijn glutenvrij! De producten waar de kok niet zeker van is (bewerkte producten die van de groothandel kwamen) worden niet gebruikt voor glutenvrije maaltijden.

Pure betaalbare glutenvrije maaltijden

De maaltijden worden zo puur mogelijk in de keuken bereidt zodat het personeel precies weet wat in een maaltijd zit. Na een aantal vragen was ik gerust: dit klinkt goed. Nu nog proeven of het ook zo goed smaakt.. .. en dat was zo. Dit is écht een goed restaurant voor een mooie prijs.

Tussen de 15 en 20 euro kun je een prima hoofdgerecht uitzoeken. Goede combinaties van smaken en je kunt aan niks merken dat een gerecht glutenvrij is. Daarmee bedoel ik: er worden geen sausjes of andere smaakmakers weggelaten, het gerecht is gewoon standaard op de kaart al glutenvrij. De maaltijden waren zo lekker, dat we de overige dagen elke keer in dit restaurant hebben gegeten. Een kleine impressie van wat ik heb gegeten:


Kortom: ga je naar Ibiza en wil je zorgeloos genieten? Dan is appartamentos Llobos echt een aanrader. Heel veel plezier!’

www.apartamentosllobet.com/en

Ga jij dit jaar ook op vakantie en vind je het leuk glutenvrije tips en hotspots te delen met anderen die glutenvrij eten? Mail me op info@missglutenvrij.nl

Ook leuk om te lezen