Glutenvrij dessert: Citroen mousse

Deze citroen mousse is heerlijk fris en smaakvol. Een mousse gemaakt met slagroom, Griekse yoghurt en uiteraard citroen. Dit glutenvrije dessert, maak je heel eenvoudig zelf met maar 5 ingrediënten, maar ziet er toch chique uit.

Nu het zomer is, heb ik ineens veel zin in frisse toetjes. Toen vrienden kwamen eten bedacht ik deze citroen mousse, een heerlijk luchtig en fris dessert met als basis citroen.

Ingrediënten Citroen Mousse

  • 1 Citroen
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 gelatine blaadjes

 

Werkwijze citroen mousse (voor 4 personen)

  1. Rasp de schil van de citroen en doe de rasp in een (steel)pannetje, hou een klein beetje rasp over voor de topping;
  2. Pers de citroen en voeg het sap samen met het suiker toen aan het pannetje met daarin de rasp. Breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en verwarm nog even kort;
  3. Week in een klein beetje water twee gelatineblaadjes, knijp de blaadjes uit en voeg ze toe aan het citroenmengsel, roer goed;
  4. Laat het citroenmengsel iets afkoelen en voeg de Griekse yoghurt toe;
  5. Zet het pannetje in een bak met koud water en laat afkoelen;
  6. Klop ondertussen de slagroom stijf en zet in de koelkast;
  7. Roer regelmatig in het citroenmengsel tot het een beetje lobbig wordt, het wordt iets minder vloeibaar en stijft op. Meng zodra dit gebeurt de slagroom met het citroenmengsel.
  8. Vul vier glazen met het citroen slagroommengsel en top af met het overgebleven citroenrasp;
  9. Laat de mousse minimaal twee uur opstijven.

Tip: serveer met een glaasje ijskoude Limoncello.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

Geef een reactie