3x glutenvrije crostini’s met salami, kipfilet en parmaham

Crostini’s zijn het ideale hapje voor tijdens een borrel, verjaardag of als voorafje. Deze heerlijke rijk belegde broodjes maak je eenvoudig glutenvrij. Ik creëerde drie verschillende glutenvrije crostini’s waarbij ik drie soorten vlees gebruikte: parmaham, salami en gerookte kipfilet.

Ik had nog een baguette van Schär liggen. Met dit stokbrood maakte ik drie verschillende soorten glutenvrije crostini’s. Met parmaham, vijg, geitenkaas en balsamico, een variant met pesto, kip en mozzarella en eentje met salami, kruidenroomkaas, komkommer en parmezaan.

Baguette bereiden (voor 15 crostini’s)

Ingrediënten

  • 1 baguette (Schär)
  • Olijfolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Snij de baguette schuin zodat er grotere sneetjes ontstaan;
  3. Besmeer beide zeiden van de sneetjes met olijfolie;
  4. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 7 minuten krokant;
  5. Laar de sneetjes afkoelen.

Crostini met parmaham, vijg, geitenkaas en balsamico

Ingrediënten

  • 5 stukjes brood
  • Halve vijg
  • 1 rondje zachte geitenkaas
  • Plak Parmaham
  • Balsamico azijn

Werkwijze

  1. Zorg dat de broodjes afgebakken zijn met olijfolie en zijn afgekoeld;
  2. Leg op elk sneetje brood een stukje Parmaham;
  3. Snij de halve vijg in vijf partjes en leg dit op het sneetje;
  4. Verbrokkel de geitenkaas en leg naast elk stukje vijg wat geitenkaas;
  5. Besprenkel met balsamicoazijn.

Crostini met pesto, kip en mozzarella

Ingrediënten

  • 5 stukjes brood
  • Groene pesto
  • 3 plakjes gerookte kipfilet
  • 3 cherrytomaatjes
  • 3  kleine bolletjes mozzarella
  • 5 blaadjes basilicum
  • Handje pijnboompitjes

Werkwijze

  1. Zorg dat de broodjes afgebakken zijn met olijfolie en zijn afgekoeld;
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan;
  3. Besmeer elk sneetje brood met pesto;
  4. Snij de plakjes kipfilet in tweeën en leg een half plakje dubbelgevouwen op het sneetje;
  5. Snij de cherrytomaatjes en mozzarellabolletjes door midden;
  6. Rijg aan een prikkertje eerst het bascilicumblaadje, dan het cherrytomaatjes en dan het mozzarellabolletje;
  7. Bestrooi de sneetjes met de geroosterde pijnboompitten.

Crostini met salami, kruidenroomkaas, komkommer en parmezaan

Ingrediënten

  • 5 stukjes brood
  • Salami
  • Kruidenroomkaas
  • Komkommer
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Zorg dat de broodjes afgebakken zijn met olijfolie en zijn afgekoeld;
  2. Besmeer de sneetjes met kruidenroomkaas;
  3. Leg op elk sneetje een (half) plakje salami;
  4. Rasp een deel van de komkommer en leg dit op het sneetje;
  5. Rasp wat Parmezaanse kaas en leg dit ook op het sneetje brood.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor lekkere glutenvrije crostini’s. Ik blijf maar nieuwe variatie bedenken, want de mogelijkheden met dit hapje zijn eindeloos. Hou je meer van zoete crostini’s met fruit, check dan een dit artikel: Glutenvrije zoete crostini’s met romige kaas en fruit.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie