Glutenvrij trakteren: deze chocola, chips, snoep en ijs is glutenvrij

Welke snacks en traktaties zijn glutenvrij? Ik maakte een handig overzicht mét plaatjes zodat je in één oogopslag ziet welke chocola, chips, snoep en ijsjes glutenvrij zijn. Ideaal voor als je gaat trakteren op school/werk aan iemand die glutenvrij eet. Of als je iemand op bezoek krijgt die glutenvrij moet eten.

Laatst was ik ‘s avonds bij een vriendin en die had aan haar vriend gevraagd om even wat glutenvrij’s mee te nemen wat we lekker konden eten als snack. Het enige wat hij nog wist wat glutenvrij is, was Pinda Knabbels (helaas ook niet altijd alle soorten). Gelukkig was de zak chips die hij had meegenomen glutenvrij. Maar het bracht me op het idee om een simpel lijstje met foto’s te maken voor vrienden/familie/collega/kennissen die graag wat glutenvrij’s willen kopen voor als ze trakteren of jij op bezoek komt.

Deze snacks zijn glutenvrij!

Onderstaande producten zijn als het goed is te koop bij de meeste supermarkten. Ik ben me ervan bewust dat dit slecht een kleine greep is uit het enorme aanbod en dat het ook alleen maar A-merken zijn, maar hiervan weet ik dat ze op veel plekken verkrijgbaar zijn én glutenvrij zijn.

Stuur dit artikel of alleen de plaatjes (sla ze op, op je pc of telefoon) naar de mensen die voor jou iets willen kopen.

Glutenvrije chocola en candybar’s

 • Verkade melk, puur, hazelnoten,wit
 • M&M’s bruine en gele zak
 • Tony’s Chocolonely melk + karamel zeezout
 • Toblerone melk, Snickers, Bros, Nuts, Bounty (grote repen + mini’s)

Glutenvrije chips Lay’s

 • Naturel ribbel chips Lay’s
 • Naturel chips Lay’s
 • Stokbroodje Kruidenboter Lay’s
 • Cheese Union chips Lay’s
 • Bolognese chips Lay’s
 • Bugles Nacho Cheese (let op: alleen deze variant!) Lay’s
 • Wokkels Paprika Lay’s

De uitdeelzakjes van deze soorten chips zijn ook allemaal glutenvrij!

Glutenvrij snoep

 • Katja: apenkoppen, biggen, yoghurtgums kokindjes, dropharingen
 • Alles van Goody Good Stuff
 • Maoam Maomix
 • Maoam Bloxx
 • Maoam Pinballs
 • Maoam Partymix
 • Maoam Sour Stripes

Glutenvrije ijsjes

 • Ola waterijs: Raket, Festini peer
 • Snickers Ice Cream
 • Magnum puur, melk, wit en almond (ook de mini’s zijn glutenvrij)

Geen ruimte voor eigen interpretatie

Helaas is er geen ruimte voor eigen interpretatie tenzij de etiketten kunt lezen en dus kunt zien of iets glutenvrij is. Het is dus niet mogelijk even een andere smaak kiezen, want hierin kan juist weer gluten zitten. Hopelijk helpen de plaatjes ter verduidelijking.

Uiteraard zijn nog veel meer producten glutenvrij, maar om dit te kunnen zien, moet je etiketten leren/willen/kunnen lezen. Niet iedereen wil/kan dat. Daarom zijn bovenstaande lijstjes en plaatjes zo makkelijk. Blijf wel altijd opletten: het kan zomaar zijn dat ingrediënten veranderen. Dit artikel schreef ik in augustus 2017.

Kant-en-klare glutenvrije hapjes

Vier je een verjaardag/feestje en krijg je iemand te gast die glutenvrij eet? Check dan dit artikel: Kant-en-klare glutenvrije hapjes waarin ik tips geef voor glutenvrij gebak/taart, borrelhapjes, toastjes, chips, nootjes en bier en wijn.

Dit is geen gesponsord artikel, ik krijg hier helemaal niks voor. De merken die ik heb gekozen zijn degene die ik ken en waar ik goede ervaringen mee hebt. Ik weet hoe lastig het voor sommige mensen kan zijn om iets glutenvrij’s te moeten kopen voor een ander. Dit artikel kan daarbij helpen. Doe er je voordeel mee.

Ook leuk om te lezen

10 Comments

  • Miss Glutenvrij

   Deze is wel glutenvrij. We staat alleen kan sporen bevatten en dat zegt niks. Check even dit artikel: https://www.glutenvrij.nl/actueel/nieuwsartikel/451

   Ook had ik contact met Tony’s over hun chocola, de mailwisseling lees je bij veelgestelde vragen op mijn site. Ik (en veel anderen) eet de chocola al jaren zonder problemen. In de ingrediënten zitten geen gluten. Aan ieder zelf de keus een product te eten met de claim ‘kan sporen bevatten’.

  • Miss Glutenvrij

   Ik eet zelf niet lactosevrij dus ben hier minder in thuis, maar als iemand een lijstje heeft deel ik deze graag met mijn volgers.

  • Roelandt, zo’n lijstje zou ik ook graag willen! Maar dan wel helemaal melk vrij.
   Als tip: de autodrop cadillacs zijn geschikt. Alle andere autodrop overigens niet.

 1. De Katja biggen en yoghurt snoepjes mogen helemaal niet bij Coeliakie. Ze mogen glutenvrij op het etiket zetten wat misleidend is. Een glutengehalte tussen de 20-100mg/kg zijn NIET geschikt voor Coeliakiepatienten. Let dus bij alles goed op het etiket!

Comments are closed.