Haver pindakoekjes (glutenvrij lactosevrij vegan)

Deze heerlijke haver pindakoekjes kan vrijwel iedereen eten. Ze zijn glutenvrij, lactosevrij en vegan. Een lekker smaakvol bros koekje, perfect als tussendoortje.

Met maar vier ingrediënten maakte ik deze glutenvrije haver pindakoekjes. De koeken zijn lekker bros en vullen door de voedzame ingrediënten, haver en pindakaas, ook goed. Ook zijn ze glutenvrij, lactosevrij en vegan! Een heerlijk koekje dus voor (bijna) iedereen

Kies voor glutenvrije haver

Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merk Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding, erg fijn.

Ingrediënten (16 koekjes)

  • 300 gram havermout (AH Vrij van Gluten)
  • 220 gram pindakaas (Calvé)
  • 150 gram agavesiroop
  • Handje ongezouten pinda’s

Werkwijze haver pindakoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder);
  2. Doe de havermout met de pindakaas en agavesiroop in een kom. Mix met een deeghaak tot je een ietwat plakkerig deeg hebt;
  3. Maak van het deeg 16 bolletjes zo groot als een walnoot;
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier;
  5. Druk de bolletjes plat op de bakplaat;
  6. Druk in elk koekje drie halve pinda’s;
  7. Bak de koekjes 10 minuten af in de voorverwarmde oven;
  8. Laat de koekjes afkoelen.

Bewaartip

Je kunt de koeken nog een paar dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Ook leuk om te lezen

2 Comments

Geef een reactie