Onbezorgd glutenvrij relaxen bij Fontana Resort Bad Nieuweschans

Ik bezocht wellness- en kuuroord Fontana Resort in Bad Nieuweschans. Naast dat ik helemaal tot rust ben gekomen, heb ik ook bijzonder lekker glutenvrij gegeten. Ik vertel je alles over mijn relaxweekend.

Fontana Resort in Bad Nieuweschans nodigde mij uit om twee dagen te komen genieten in hun wellness- en kuuroord. Ik ga graag naar de wellness dus zei meteen ja op de uitnodiging. Uiteraard moet er tijdens die twee dagen ook worden gegeten. Gelukkig zijn ze bij Fontana Resort goed op de hoogte van het glutenvrije dieet en weten de koks met streekproducten heerlijke gerechten te serveren zonder gluten. In dit verslag lees je alles over mijn relaxweekend en hoe mijn ervaring was qua glutenvrij eten.

Aankomst in het hotel

Vlakbij de meest Noordelijke grensovergang naar Duitsland ligt het oudste kuuroord van Nederland: Fontana Resort in Bad Nieuweschans. Na een rit van zo’n twee uur komen we aan in het Groningse plaatsje. We worden hartelijk ontvangen bij de receptie en krijgen de sleutel van onze kamer.

Geneeskrachtig mineraalwater uit eigen bron

Nadat we onze spullen op onze ruime lichte kamer hebben gezet, praat ik even met Duty Manager Mireille Oosterlaar. Ze vertelt dat er ook hotelkamers zijn voor mindervaliden en dat het resort erg populair is onder mensen met reumatische klachten of een huidaandoening. Hun Thermaalbad bevat namelijk (genees-) krachtig mineraalwater uit eigen bron.

Mireille: ‘In 1985 opende kuuroord Fontana als eerste van Nederland haar deuren. In de daaropvolgende jaren volgden uitbreiding met onder meer een hotel, saunaplein en aanbod van diverse behandelingen. Zo ontwikkelde Fontana Resort Bad Nieuweschans zicht tot een compleet wellness & spa resort.’

Bij ontspannen hoort ook lekker eten en drinken. Mireille vertelt dat dit uitgebreid kan bij de diverse horecagelegenheden. ‘In elke horecagelegenheid hebben we een allergenenkaart en het personeel is goed op de hoogte van dieetwensen. Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een voedselbeperking lekker kunnen genieten. Het dieet is vaak al een gedoe, hier denken we graag mee en willen we onze gasten ook op dit vlak laten ontspannen en genieten.’

Saunatuin

Vanuit het hotel loop je overdekt naar het thermen gedeelte waar je een uitgebreid aanbod aan sauna’s vindt. Ook kun je zwemmen, scrubben, relaxen en deelnemen aan opgietingen. Op meerdere plekken kan je  relaxen, een dutje doen, lezen en ontspannen.

Bij Fontana Resort Bad Nieuweschans draag je in het Thermaalbad en Stoom Badhuis badkleding. Dit is tevens zo bij de behandelingen. In het saunagedeelte is geen badkleding toegestaan.

Badjassenpark

Een uniek onderdeel van Fontana Resort is het badjassenpark. Een prachtig groen park waar je in je badjas rond kan lopen en kunt relaxen. Je vindt er hangmatten, een blote voeten pad en heel veel plekken om te genieten van de rust en natuur.

Pantai Luar de Luxe – massage met stempels

Fontana Resort biedt een scala aan behandelingen. Ik mocht de ‘Pantai Luar de Luxe’ ervaren. Een heerlijke massage met olie en warme stempelkussens. Hou je van warme massages dan is dit echt een aanrader. De ruimtes zien er netjes uit en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk. Ik ging helemaal zen weer naar buiten.

Lekker glutenvrij eten en drinken bij Fontana Resort

Brasserie Bubbels

Bij Brasserie Bubbels dronken we een wijntje en bestelden we een borrelplankje. Op verzoek kreeg ik de allergenenkaart en zo kon ik in overleg met de bediening een glutenvrij plankje samentellen. Dat ik niet precies bestelde wat er op de kaart stond, was geen enkel probleem, het personeel denkt graag mee.

Saunalodge – heerlijke tapas

De Saunalodge vind je in de saunatuin. We ploften neer op de grote comfortabele stoelen op het veranda van de lodge. We zaten heerlijk in de zon en ook hier vroeg ik weer om de allergenenkaart. Saunalodge serveert kleine tapasgerechtjes. Door meerdere gerechtjes te kiezen, stel je je eigen lunch samen. Ik koos drie heerlijke glutenvrije gerechtjes waarvan de salade met rivierkreeftjes echt een aanrader is.

Restaurant ‘Waters of the World’ – gastronomisch genot

In het restaurant vind je de unieke waterverzameling Waters of the World met ongeveer 1700 soorten mineraalwater van over de hele wereld. Tussen de flessen water genoot ik van een smaakvol en prachtig gepresenteerd driegangendiner.

Restaurant Waters of the World is opgenomen in de Lekker Gids. Deze toonaangevende, gastronomische gids presenteert de 500 beste restaurants van Nederland, waaronder de 10 beste eetgelegenheden van de provincie Groningen.

Voorgerecht

Met behulp van de allergenenkaart stelde ik mijn menu samen. Ik koos als voorgerecht voor Picanha van de BBQ. Een ontzettend smaakvol gerecht met diverse structuren. Ik heb echt zitten genieten. En kijk hoe mooi de schaal is waarin het gerecht wordt geserveerd.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht nam ik de sukade met risotto. Ik ben dol op sukade en altijd enorm benieuwd hoe een kok dit bereid. Ook dit gerecht smaakte me enorm goed.

Nagerecht

Als dessert kreeg ik dit vrolijke bordje. Het ijs in het midden is rode biet ijs. Ik word altijd heel blij van eten dat zo prachtig wordt geserveerd.

Zoals je kunt zien wordt er duidelijk aandacht besteed aan de gerechten. De borden zijn stuk voor stuk plaatjes en het eten smaakt ontzettend goed. De allergenenkaart is duidelijk en het personeel hielp me goed. Wat hebben we genoten! ‘Waters of the World’, bezoek je in kleding, het restaurant is namelijk ook open voor gasten buiten het resort.

Salon Bitter Ernst 

Na het diner genoten we met een Irish koffie nog even na in Salon Bitter Ernst. De salon waar je terecht kan voor koffie van de koffiekaart en diverse soorten thee. Bij de koffie kreeg ik een snack van abrikozen in plaats van het koekje met gluten. Heel fijn dat ook hieraan wordt gedacht.

Glutenvrij ontbijt

Het ontbijt met streekproducten wordt in buffetvorm geserveerd in restaurant ‘Waters of the World’. Ik meldde me bij het personeel en gaf aan dat ik glutenvrij moet eten. Een kok kwam uit de keuken om mij te begeleiden. Hij vertelde dat ie broodjes voor me af ging bakken en leidde me langs het buffet.

In verband met mogelijke kruisbesmetting kreeg ik een bordje met beleg uit de keuken. Vooral de mosterdkaas vond ik erg lekker. Yoghurt, fruit en een gekookt eitje kon ik zonder problemen pakken. De koffie was erg lekker en de sapjes zijn vers! Kortom een heerlijk onbezorgd glutenvrij ontbijt.

Heerlijk onbezorgd genoten in Fontana Resort

Zoals je kunt zien heb ik heerlijk genoten van mijn bezoek aan Fontana Resort in Bad Nieuweschans. Moet je glutenvrij eten en/of heb je meerdere voedseluitdagingen geef dit altijd aan bij je reservering. Toch nog twijfels? Neem vooral contact op met het resort. Ze denken graag met je mee en willen ook jou onbezorgd laten genieten.

www.fontananieuweschans.nl

NB: De foto’s in dit artikel heb ik gemaakt met toestemming van de directie van Fontana Resort.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. wat goed om te horen! Wat ziet het er ook prachtig uit allemaal, zelf ben ik er nog nooit geweest. Maar het is niet zo ver van mijn huis ;)

Comments are closed.