Glutenvrije pompoensoep

Deze heerlijke glutenvrije pompoensoep maak je met slechts een paar ingrediënten. Toch is ie heerlijk romig en smaakvol. Een heel fijn herfst recept.

Laatst at ik bij mijn vriendin Daphne een heerlijke pompoensoep. Uiteraard glutenvrij en ze had ‘m zelf gemaakt. Omdat de soep zo lekker was en perfect bij het jaargetijde past, wil ik het recept graag met jullie delen.

Ingrediënten glutenvrije pompoensoep

  • 1 kg oranje pompoen
  • 3 rode uien middelgroot
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 liter water
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Peper
  • Tijm
  • Flinke tl groenbouillonpoeder (Your Organic Nature)
  • 2 el crème fraîche

Werkwijze soep

  1. Oven voorverwarmen op 190 graden;
  2. Zet in een ovenschaal de hele pompoen en zet 20 minuten in de oven;
  3. Haal het velletje van de pompoen, als het goed is, gaat dit heel gemakkelijk;
  4. Zet een ruime pan op vuur met een flinke scheut olijfolie;
  5. Snij de uien in vieren en pers de knoflookteentjes. Fruit dit in de olie;
  6. Snij de pompoen in stukken en haal de pitjes eruit;
  7. Bak de pompoen aan in het ui/knoflook mengsel;
  8. Blus de pompoen af met met water;
  9. Voeg toe: zout, peper, tijm. bouillonpoeder en de laurierblaadjes;
  10. Laat dit alles zo’n 10 min koken;
  11. Pureer de soep met een staafmixer;
  12. Voeg de crème fraîche toe aan de soep;
  13. Wanneer je de soep serveert voeg je nog een extra schepje crème fraîche toe.

Tip: Wij aten de soep met een glutenvrije ciabatta met roomboter en zeezout. 

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie