NIEUW! 2 glutenvrije meergranen broden van Schär met chia en quinoa

Sandwich Dunkel Mörkt en Sandwich Mehrkorn Frömix zijn de nieuwste broden van Schär. Twee glutenvrije, lactosevrije meergranen toppers boordevol zaadjes en pitjes, kortom hele fijne voedingsstoffen voor jouw lichaam. Ik vertel je er alles over en deel twee lekkere sandwich recepten met dit nieuwe brood.

Schär komt met twee nieuwe broden. De Sandwich Mehrkorn Frömix en Sandwich Dunkel Mörkt. De broden zitten bomvol, granen, zaadjes en pitjes, zijn vol van smaak, maar geven je ook een goed gevuld gevoel. Doordat de broden rijk zijn aan voeding, gaat je lichaam er uren lekker op en blijft dat ‘trek gevoel’ lang weg. Ik vertel je meer over de broden en deel graag twee heerlijke recepten voor glutenvrije sandwiches.

Sandwich Mehrkorn Frömix

De Sandwich Mehrkorn Frömix bevat verschillende soorten zaden en pitten. Ook bevat het quinoa en zuurdesem. Een veelzijdig meergranen broodje dat je een vol gevoel geeft. Daarnaast is het vrij van heel veel allergenen.

Ingrediënten: maïszetmeel, water, zuurdesem 18% (rijstmeel, water), gierstmeel 5%, appelvezel, zonnebloemolie, rijstsiroop, rijstzetmeel, chia zaden 2,4%, lijnzaad 2,4%, zonnebloempitten 2,4%, gierst zaden 1,8%, soja-eiwit, verdikkingsmiddelen: hydroxypropylmethylcellulose; quinoameel 1,2%, gist, zout, calciumcitraat, honing, foliumzuur. Kan sporen van lupine bevatten. LACTOSEVRIJ.

Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, zonder toevoegingen van melk en ei.

Sandwich Dunkel Mörkt

De Sandwich Dunkel Mörkt is een donker meergranen brood met zuurdesem en quinoa. Vooral die laatste vind ik een fijn vezelrijk ingrediënt. Door de zuurdesem is het brood lekker lang houdbaar en dus perfect om mee te nemen of om als voorraad in de kast te hebben liggen. Ook deze variant is vrij van heel veel allergenen.

Ingrediënten: maïszetmeel, water, zuurdesem 16% (rijstmeel, water), appelvezel, bietensap, quinoameel 3,2%, sorghummeel 2,7%, rijstzetmeel, zonnebloemolie, sojavlokken, gierstmeel 2%, sojazemelen, gierstvlokken 1,5%, verdikkingsmiddelen: hydroxypropylmethylcellulose; soja-eiwit, gist, zout, kastanjemeel 1%, calciumcitraat, gekarameliseerde suiker, foliumzuur. Kan sporen van lupine bevatten. LACTOSEVRIJ.

Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, zonder toevoegingen van melk en ei.

Heerlijke glutenvrije sandwiches

Schär daagde mij uit met de broden een lekker gerecht te maken. Zoals jullie weten, ben ik dol op sandwiches. Het liefst bouw ik broodjes zo hoog dat ze amper in mijn mond passen. Met deze nieuwe broden wist ik wel raad. Ik koos voor een glutenvrije sandwich met huisgemaakte hummus, gegrilde paprika en gerookte kipfilet en een BLT (bacon, sla, tomaat) met avocado. Ik ben namelijk net terug uit Amerika en daar at ik een overheerlijke glutenvrije BLT met avocado, die wilde ik thuis nabouwen, eh namaken ;).

Omdat ik benieuwd was welk beleg het beste bij welk brood past, belegde ik beide broden met het beleg. Mijn vriend en ik zaten in het testpanel en onderaan het artikel lees je onze mening welk brood het meest geschikt is voor welke sandwich.

Ingrediënten sandwich met huisgemaakte hummus, gegrilde paprika en gerookte kipfilet

 • 3 sneeën Sandwich brood Schär
 • 3 el Huisgemaakte hummus 
 • Gegrilde paprika (uit pot)
 • 2 plakjes gerookte kipfilet
 • Veldsla
 • Handje pecannoten (gehakt)

Werkwijze

 1. Besmeer drie sneeën rijkelijk met hummus;
 2. Hak de pecannoten en strooi deze over twee sneeën;
 3. Leg op twee sneeën een plakje gerookte kipfilet;
 4. Leg op de kipfilet gegrilde paprika;
 5. Beleg de twee sneeën met veldsla;
 6. Leg de twee belegde sneeën op elkaar;
 7. Leg de laatste boterham met de hummuslaag naar beneden op de andere twee sneeën;
 8. Snij de sandwich diagonaal door midden.

Ingrediënten BLT sandwich met avocado

 • 3 sneeën Sandwich brood Schär
 • Blaadjes van kropsla
 • 1 rijpe trostomaat
 • 4 plakjes bacon
 • Halve avocado
 • 3 el fritessaus (let op dat je voor een glutenvrije variant kiest)

Werkwijze

 1. Bak de bacon in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier;
 2. Besmeer drie boterhammen met fritessaus;
 3. Leg op twee sneeën een blaadje sla;
 4. Leg op de sla de plakjes uitgebakken bacon;
 5. Snij de tomaat en plakjes en leg deze op de bacon;
 6. Snij de avocado in plakjes en leg deze op de tomaat;
 7. Leg de laatste boterham met de fritessauskant naar beneden op de andere twee sneeën;
 8. Snij de sandwich diagonaal door midden.

En de winnaar is…

Pfoe wat zat ik vol na het eten van de sandwiches, ik kreeg niet alles op. Dit brood vult door de meergranen, zaden en pitten enorm goed. Maar we hebben alle varianten getest en vonden de Sandwich Mehkorn – Frömix (lichte variant) het beste passen bij de BLT met avocado en de Sandwich Dunkel – Mörkt (donkere) bij die met hummus, gegrilde paprika en gerookte kipfilet. Die laatste wordt echt zo’n heerlijk robuust broodje waar je nog uren vol van zit.

Lang houdbaar

De broden bevatten zuurdesem en zijn daardoor vrij lang houdbaar als je de verpakking gesloten houdt, zelfs maanden na aankoop nog. Na opening kun je het brood nog een paar dagen in een afgesloten zak bewaren. Uiteraard is invriezen ook een optie dan kan je het brood nog veel langer bewaren.

Zaden en foliumzuur

Ik vind de Sandwich broden veel overeenkomen met de Schär Meisterbäckers broden. Qua smaak en structuur hebben ze veel van elkaar weg. Het Sandwich brood verschilt omdat hieraan nog meer granen, zaden en pitten zijn toegevoegd. Ook zit er foliumzuur in het Sandwich brood, een belangrijke vitamine die vaak wordt gemist in glutenvrije producten en dus belangrijk is om aan te vullen als je glutenvrij eet.

Waar te koop?

Je vindt de broden in speciaalzaken en online.

www.schaer.com/nl-nl

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen