Heerlijk glutenvrij uit eten bij Mister Spaghetti in Oosterhout

Een heerlijk bord glutenvrije spaghetti eet je niet bij di mama, maar bij Mister Spaghetti. Ik genoot van een flink bord glutenvrije spaghetti bij deze nieuwe verfrissende restaurantformule in Oosterhout. 

‘Dutch spaghetti governor’ Maarten mailde me of ik het leuk zou vinden te komen dineren bij Mister Spaghetti. In België zitten al vier restaurants en sinds 15 juli 2017 is de eerste Mister Spaghetti van Nederland geopend. Hun glutenvrije spaghetti krijgt lovende reacties als: ‘Het is de beste glutenvrije spaghetti die ik de afgelopen 20 jaar heb gegeten.’

De eigenaren willen meer mensen glutenvrij laten genieten en vroegen daarom mij of ik hun spaghetti wilde komen proeven. Ik ben dol op pasta en als anderen zo enthousiast zijn, word ik helemaal nieuwsgierig. Kom maar op met dat bord spaghetti.

Mister Spaghetti – Oosterhout

Mister Spaghetti zit in dit mooie pand in Oosterhout, een stadje naast Breda, De inrichting is licht en modern. Een fris nieuw concept in Nederland waar je gezellig met de hele familie, je collega’s, een groep vrienden of zoals wij met z’n tweetjes kan eten.

Allergenenkaart

Zoals je hierboven kunt zien, heeft Mister Spaghetti een allergenenkaart. Heel prettig en overzichtelijk. Ik koos voor Herby Sal: Spaghetti met fijne stukjes zalm in een romige saus met kruidenkaas en mijn vriend voor Scampasia: Spaghetti met scampi, ui en mix van oosterse gewokte groenten. Omdat ik reuze benieuwd was hoe zijn maaltijd zou smaken, vroeg ik hem of hij ook glutenvrije spaghetti wilde bestellen. Zo kon ik van beide proeven.

Aangename anti-pasti en heerlijke huiswijn

Als voorgerecht kozen we samen voor de anti-pasti. Kaasblokjes met mosterd, lekkere vette worst en olijven. Ook de witte huiswijn (deze kan je per glas bestellen) smaakte erg goed. Op de vraag of we een bavet (mooi woord voor slab) wilden, zeiden we allebei volmondig ja. Als echte Spaghetti Hero’s waren wij klaar voor ons bord spaghetti.

Verrassend feestje

Een flink bord eten werd voor mij gezet. Het bord was goed warm, wat ik enorm belangrijk vindt (zonde als je pasta halverwege je maaltijd lauw is). De spaghetti verraste mij, hij is stevig, heeft een goede bite en samen met de verse zalm, kruiden en romige saus vond een klein feestje plaats in mijn mond. Dit is heerlijk!

Thuis maak ik ook wel eens spaghetti, maar dan vaak met gehakt en tomatensaus. De Herby Sal is echt een smaakexplosie en de bite en smaak van de glutenvrije spaghetti zijn erg prettig.

Italië meets het verre Oosten

Uiteraard was ik ook heel benieuwd naar het gerecht dat mijn vriend had besteld. Ik proefde van zijn ‘Scampasia’ en ook die smaakte erg goed. Een goede kruidige wokmaaltijd, maar dan met spaghetti. Een verrassende combinatie die bij mijn vriend goed in de smaak viel.

Niet bang voor allergieën

Het leuke is dat ze bij Mister Spaghetti niet bang zijn nieuwe smaken uit te proberen. Er wordt volop gecombineerd en geëxperimenteerd. Ook voor allergieën zijn ze niet bang. Ik sprak eigenaar Martijn: ‘Bij Mister Spaghetti willen we dat iedereen kan genieten van goede spaghetti. Juist als je een allergie of intolerantie hebt, willen we je in de watten leggen. En ja daar richten we onze keuken graag op in. Wij worden ontzettend blij als een gezin waarvan één van de kids coeliakie heeft hier met een lach de deur uitgaan omdat ze allemaal zo lekker hebben gegeten en niemand zich druk hoeft te maken over gluten.’

Geen voedselverspilling – Doggy Bag

Ik heb een hekel aan eten weggooien, hoe zonde… Mocht je je bord niet leeg krijgen dan neem je het mee in een doggy bag. De spaghetti is de dag erna ook nog lekker. Erg fijn, van mij mogen meer restaurants dit voorbeeld overnemen.


Op Instagram deelde ik deze foto. Een glutenvrij stukje nougat bij de koffie, daar word ik blij van!

Boven verwachting lekker gegeten

Ik heb boven verwachting lekker gegeten. Ik was voor mijn bezoek erg benieuwd hoe creatief je kan zijn met spaghetti. Bij Mister Spaghetti weten ze er wel raad mee. De combinaties zijn verrassend, de porties lekker ruim en je zit gezellig in een ongedwongen sfeer waar de nadruk ligt op lekker genieten van een goed bord spaghetti.

Meer Mister Spaghetti

Maarten heeft als ambitie de aankomende jaren nog meer Mister Spaghetti vestigingen te openen in Nederland. En in al die vestigingen kan je dan genieten van glutenvrije spaghetti. Van mij mag de mister heel snel naar Veenendaal komen. Fijn zo’n verfrissende formule met heerlijk glutenvrij eten.

www.mister-spaghetti.nl

Ook leuk om te lezen