Nr. 30 Creatieve Workshops incl. glutenvrije lunch en gebak

Thea van Nr. 30 Creatieve Workshops moet net als ik glutenvrij eten. Ik volgde bij haar een workshop Stippen. Naast gezellig en creatief bezig zijn, werd ik door haar volledig glutenvrij in de watten gelegd. 

Thea moet sinds twee jaar glutenvrij eten, inmiddels is ze helemaal thuis in de glutenvrije wereld. Onlangs startte zij Nr. 30 Creatieve Workshops in Hierden (Gelderland). Tijdens deze creatieve workshops speelt lekker eten en drinken een belangrijke rol. Thea: ‘Zelf vind ik het nog wel eens lastig om een leuk uitje te vinden waarbij het glutenvrij ook als een feestje voelt. Vanuit mijn ervaring kan ik naast een hele leuke workshop ook een positieve glutenvrije beleving bieden.’

Ze vroeg aan mij of ik zin had in een leuke workshop waarbij ik me glutenvrij laat verwennen door haar. Creatief bezig zijn met mijn handen vind ik hartstikke leuk en voor lekker eten en drinken maak je me altijd enthousiast! Samen met mijn moeder en zusje reed ik naar Hierden waar Thea een workshopruimte heeft in een prachtig huisje in de ruime groene tuin achter haar huis.

Welkom met glutenvrije appeltaart

Thea heet ons van harte welkom. We krijgen direct koffie/thee met een stuk verse zelfgemaakte glutenvrije appeltaart. Terwijl we genieten van ieder hapje, legt Thea uit wat we vandaag gaan doen: Stippen! We kiezen een wit bordje uit en die gaan we voorzien van heel veel stippen in verschillende maten en kleuren.

Therapeutische werking

Ik krijg de smaak te pakken en het stippen voelt bijna therapeutisch. Het leuke is dat bij iedereen een ander bordje ontstaat. Tijdens het stippen kletsen we gezellig bij en af en toe helpt Thea ons als een stip niet goed gaat. Er zijn gelukkig overal trucjes voor zodat bij iedereen een prachtig bordje ontstaat.

Glutenvrije lunch met soep, salade en brood

Thea verlaat ons even om de lunch klaar te maken, wij stippen vrolijk verder. Ze komt terug met een goed gevuld bord met een tomatensoepje, pastasalade, een broodje belegd met ham, pesto, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes en een capresestick. Alles uiteraard glutenvrij voor mij en kijk nou; een feest voor het oog.

We stoppen even met stippen en genieten van onze lunch. Thea en ik kletsen even over glutenvrij leven. Na jaren van buikpijn en zich energieloos voelen, kwam Thea erachter dat gluten haar zo ziek maken. Sinds ze volledig glutenvrij leeft, voelt ze zich tien keer beter en geniet ze meer van eten. Het was in het begin even wennen, maar ze heeft haar weg gevonden en weet nu hoe ze lekker en gezond glutenvrij kan eten.

Ze staat naast workshops geven ook graag in de keuken om een lekkere verse glutenvrije maaltijd te bereiden. En verrast ze ons later in de middag nog met een stuk glutenvrij Snickergebak. Ik kreun nog net niet als ik een hap neem. Wow! Dit is wonderbaarlijk lekker en heel bijzonder. Ik vroeg Thea om dit heerlijke recept en dat gaat ze binnenkort hier op mijn site delen.

Thea, ontzettend bedankt voor deze leuke middag. We hebben genoten! Wat was het leuk om lekker creatief bezig te zijn en daarnaast door jou zo heerlijk glutenvrij te worden verwend. Onze complimenten!

Workshop met glutenvrije mogelijkheden boeken?

Wil jij net als ik een creatieve workshop volgen bij Thea en moet je glutenvrij eten? Kijk dan op haar website voor de mogelijkheden. Er zijn diverse workshops waaronder ook handlettering op servies en leer bewerken. Thea denkt graag met je mee als je speciale (dieet)wensen hebt. Op haar website vind je meer informatie.

Nr.30  
Ooster Mheenweg 30
3849 PB  Hierden

www.nummerdertig.comfacebook.com/Nr-30-Creatieve-Workshops

Ook leuk om te lezen

1 Comment

  1. Pingback: Hemelse Sticky Snickers Koek (glutenvrij) - Miss Glutenvrij

Comments are closed.