Glutenvrije spaghetti carbonara taart

Doe eens wat anders met pasta maak er een taart van. Dat heeft Patrick moeten gedacht, hij stuurde me dit leuke recept van een glutenvrije spaghetti carbonara taart. Niet moeilijk, wel super smaakvol!

Op mijn blog vind je al een heerlijk recept voor een glutenvrije spaghetti carbonara. Patrick stuurde me zijn recept; een glutenvrije spaghetti carbonara taart. Een super leuke variatie op het originele recept.

Ingrediënten glutenvrije spaghetti carbonara taart

  • 500 gr glutenvrije spaghetti (Schär of AH Vrij van Gluten)
  • 350 ml slagroom
  • 250 gr ham of pancetta (controleer goed of deze glutenvrij is, pancetta van Beretta is sowieso glutenvrij)
  • 125 gr geraspte harde kaas (zoals Parmezaan, Pecorino of Gruyère)
  • 4 eieren
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper

Werkwijze glutenvrije spaghetti carbonara taart

  1. Verwarm de over voor op 180 graden;
  2. Kook de spaghetti in een pan met kokend water volgens de instructies.
  3. Spoel de spaghetti af met water en laat afkoelen;
  4. Wrijf de binnenkant van een springvorm (circa 20 cm) in met olijfolie en verspreid een dunne laag kaas over de bodem en de zijkanten;
  5. Doe de eieren in een kom en voeg daar de slagroom, een klein beetje zout en – zeer royaal – zwarte peper aan toe. Meng dit alles;
  6. Doe de volledig afgekoelde spaghetti in een grote kom. Zorg ervoor dat de spaghetti mooi los is en meng het slagroom/eierenmengsel door de spaghetti.
  7. Snijd (of hak) de ham in kleine stukjes;
  8. Meng de ham en de kaas (houd een klein beetje over) door de spaghetti. Zorg dat het geheel goed gemengd is;
  9. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartvorm;
  10. Strooi als laatste nog een klein laagje kaas er overheen;
  11. Bak de taart zo’n 35 minuten of tot hij van boven goudbruin is;
  12. Haal uit de oven en laat drie minuten rusten;
  13. Snijd daarna voorzichtig met een mes langs de rand van de taartvorm en verwijder de rand. Leg de taart voorzichtig op een bord. Mocht dat niet meteen probleemloos lukken, laat de taart dan nog ietsje afkoelen;
  14. Snijd de taart in stukken en serveer (eventueel) met een frisse salade.

Tip: Een perfect maaltijd voor op een verjaardag als er mensen mee eten. Hoe leuk is het om twee keer taart te eten :).

Deel je glutenvrije recept met Miss Glutenvrij

Ik vind het erg leuk als bezoekers hun glutenvrije recepten delen. Ik plaats ze graag op mijn site zodat we er allemaal wat aan hebben. Je mag me mailen op info@missglutenvrij.nl of stuur me een berichtje via Facebook.

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Wat een goed idee, mijn moeder maakte dit vroeger wel eens. Ik ga hem het weekend uitproberen met gerookte zalm en gebakken uitjes/prei maar er zijn natuurlijk tal van variaties mogelijk. Dank voor het (opnieuw) delen , Patrick.

  2. Woooow, wat een toeval….. Zag dit gisteren op 24kitchen en dacht meteen dat dit ook heerlijk zou zijn in een glv variant. Ik was niet de enige…..
    Ga het van het weekend zeker uitproberen!

Geef een reactie