De 10 best gelezen artikelen van 2017

Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2017. Een heel divers lijstje met tips, lekkere recepten, gezonde taarten en wat minder gezonde traktaties en het altijd populaire onderwerp glutenvrij brood of juist geen brood eten? Ik was heel benieuwd naar dit lijstje, jullie ook?

Ik hou van lijstjes en overzichten! Ik was dan ook heel benieuwd welke artikelen uit 2017 het beste zijn bezocht. Wat blijkt?! Het pepernoten artikel uit 2012 scoort het allerbeste… Heel veel oudere artikelen van jaren geleden zoals de oliebollen (2012), bloemkoolpizza (2014) en roomboter appeltaart (2014)scoren nog steeds super goed. Ook het verjaardagshapjes (2012) artikel dat ik afgelopen jaar een update gaf staat in de top 5.

In dit artikel de 10 best gelezen artikelen die in 2017 online kwamen. Heb jij ze allemaal gelezen? Doe er je voordeel mee. Het waren niet voor niets de favorieten van afgelopen jaar :).

Glutenvrij eten en voldoende vezels binnenkrijgen

10. Ik ben zo blij met dit artikel! Marieke benaderde mij ik voor een opdracht van haar opleiding diëtiek een eetdagboek wilde bijhouden. Dat deed ik en als dank je wel schreef ze dit artikel. Ik vind het zelf lastig om voldoende vezels binnen te krijgen. Het is nou eenmaal lastiger als je glutenvrij eet. Marieke geeft fijne praktische tips waaronder de tip om quinoa te eten. Die heb ik van harte genomen en ik doe mijn best genoeg vezels binnen te krijgen. Heb je het artikel nog niet gelezen? Zeker doen!

Gezonde glutenvrije frambozen kwarktaart

9. Ik maakte een gezonde kwarktaart met verse frambozen. Op mijn site staan heel veel glutenvrije recepten voor een kwarktaart, maar deze was jullie favoriet van afgelopen jaar. Ook als ontbijt of tussendoortje is ie erg lekker.

Gluten- en lactosevrije quiche met zalm dille en spinazie

8. Dit artikel was een samenwerking met DREAM Oat Gluten Free Bio. Voor dit merk maakte ik met hun haverdrink een gluten- en lactosevrij quiche met zalm, dille en spinazie. Ik ben blij dat jullie mijn gesponsorde artikelen ook gretig lezen wat er voor zorgt dat ik wat geld kan bijverdienen met mijn blog. Ik kan van de verdiensten niet leven, maar het is een fijn extra zakcentje wat als een fijne tegenprestatie voelt voor alle uren die ik in mijn blog steek. Thank you!

Glutenvrij uit eten in Rotterdam

7. Thanks to Merel voor dit artikel. Zij deelde haar glutenvrije hotspots in Rotterdam. Een fijne blog met praktische tips voor als je glutenvrij leeft en een hapje wilt eten in Rotterdam. Op mijn blog vind je nog veel meer lijstjes van steden zoals Groningen, Arnhem, Amsterdam en mijn eigen hometown Veenendaal. De meeste artikelen zijn geschreven door lezers die uit deze steden komen. Bedankt daarvoor.

Glutenvrije loempia’s maken (zonder frituurpan)

6. Yes! Dit is ook een van mijn favoriete recepten van 2017. Deze loempia’s zijn mega lekker. Echt iedereen die ik ze voorzet, smult ervan. Heb je ze nog niet gemaakt? Zeker doen!

18x glutenvrij ontbijt zonder brood 

5. Een heel fijn overzicht hoe je glutenvrij kun ontbijten zonder brood. Van haver tot pannenkoeken en van yoghurt tot ontbijtkoek ik deel lekkere ontbijtjes zonder brood en gluten.

Is Tony’s Chocolonely chocola glutenvrij?

4. Oh men. Hoe vaak ik wel niet de discussie voer of Tony’s Chocolonely chocola nou wel of niet binnen een glutenvrij dieet past. Ik schreef er een uitgebreid artikel over waarin ik precies uitleg hoe het nou zit met ‘de kan sporen bevatten van gluten’ claim die op de producten van Tony’s staat. Ik schreef dit artikel ook vooral zodat ik ernaar kan verwijzen als iemand de discussie weer aanzwengelt.

Dagvers glutenvrij brood bij Albert Heijn

3. Dagvers glutenvrij brood bij Albert Heijn. Een droom die uitkwam. Ik bezocht de glutenvrije fabriek in Tholen. Helaas na de lancering ging het helemaal mis met het brood. Het zou droog zijn, uit elkaar vallen, gaten bevatten, een slechte smaak hebben en ga zo maar door. De klachten bleven binnenkomen. Heel jammer, want de intentie van Albert Heijn was zo goed. Ik was vooral heel blij met het verse rozijnenbrood. Zo heerlijk zacht en smaakvol. Voor zover ik weet is het brood nu een stuk beter.

Vers, zacht, voedzaam en smaakvol glutenvrij brood van Bakker Leo

2. Mijn favoriete verse brood van dit moment is dat van Bakker Leo! Vooral het meergranen brood, de witte tijgerbolletjes en het witbrood zijn zo enorm lekker. Die laatste eet ik graag met pindakaas en extra pure hagelslag, mm… Op dit moment bestel ik mijn brood bij deze bakker. De kwaliteit is erg goed en de smaak ook. Online lees ik ook veel positieve verhalen. Ik ben blij met alle initiatieven met betrekking tot glutenvrij brood.

Glutenvrij trakteren: deze chocola, chips, snoep en ijs is glutenvrij

1. Op nummer één van dit overzicht staat het artikel over glutenvrije traktaties. De meeste mensen met glutenintolerantie weten wat wel en niet kan qua chips en chocola. Maar wat als je tante, collega of buurvrouw wat voor je wil kopen? Uitleggen wat wel en niet glutenvrij is, kan soms lastig zijn. Voor hen maakte ik dit overzicht met plaatjes. Weer kwam de discussie over Tony’s chocola op gang, daarvoor verwijs ik graag naar nummer 4 van deze lijst ;).

Ik vind het een leuk overzicht. Hij is lekker gemêleerd. Glutenvrij brood blijft een hot onderwerp. Ik ben benieuwd wat jullie favoriete artikel was en wat je graag op Miss Glutenvrij wilt zien. Laat het me weten bij de comments!

1 Comment

 1. Hai,Harmke
  Mij favoriete artikel was 18 x zonder brood
  En meer vezels binnen krijgen
  Wat ik wil zien alles dat met glutenvrij dieet de maken heeft
  Mij interesse gaat vooral naar glutenvrij shoppen de hele wereld rond
  Glutenvrij feestjes winactie,s ?? enz
  Ik wens je nog heel veel succes
  met u fantastische blogs ik lees deze steeds met veel plezier
  Kanjer
  Mvg Kimmy

Comments are closed.