Pizzarette Grill testen – pizza’s maken en gourmetten met één apparaat

Ik mocht de Pizzarette Grill testen. Een gourmetstel en Pizzarette in één apparaat. Dubbel fun, want iedereen kan naar hartenlust grillen en pizza’s maken. Tijdens een familieweekend nam ik het apparaat mee. Graag vertel ik je wat ik er van vind en of het lukt om er een lekkere glutenvrije pizza mee te maken.

Gourmetten doe ik al jaren. Gezellig met familie of vrienden de hele avond tafelen met heel veel verschillend eten. Ook had ik wel eens gehoord van een Pizzarette, een soort gourmetstel waarmee je pizzaatjes maakt. Die laatste had ik nog nooit gebruikt, dit kan namelijk alleen als er alleen maar glutenvrije pizza’s mee gemaakt worden en iedereen die zo’n apparaat heeft, maakt pizza’s met gluten…

Nu is er een nieuwe apparaat: de Pizzarette Grill. Pizza’s maken en gourmetten met één apparaat. Ik kreeg de vraag of ik dit apparaat wilde reviewen. Dat leek me hartstikke leuk. Eind januari had ik een familieweekend, het ideale moment om de Pizzarette Grill te testen. Want lukt glutenvrije pizza’s maken met dit apparaat en wordt het vlees en vis lekker mals en de groenten krokant? Ik testte het voor je uit.

Ingrediënten glutenvrij pizzadeeg voor Pizzarette (20 mini pizza’s)

 • 500 gram Brot-Mix – Mix B + wat extra
 • 1 zakje gedroogde gist (dr. Oetker)
 • 360 ml lauwwarm water
 • 6 eetlepels olijfolie + wat extra
 • 40 gram crème fraîche
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden (met zeezout)

Werkwijze glutenvrij pizzadeeg voor Pizzarette maken

 1. Verwarm de oven voor op 40 à 50 graden;
 2. Meng het meel met de gist;
 3. Maak een kuiltje in het meel en voeg alle overige ingrediënten toe;
 4. Mix het deeg zo’n 3 minuten in een mixer met de deeghaken (het deeg is een beetje plakkerig);
 5. Leg bakpapier op een bakplaat, strooi hierop wat bloem;
 6. Maak je handen vettig met olijfolie;
 7. Maak 20 balletjes zo groot als een pingpongbal en plet ze met je handen;
 8. Leg de mini-bodempjes op de bakplaat met bloem;
 9. Leg hierop aluminiumfolie;
 10. Laat 20 minuten rijzen in de oven;
 11. De pizzabodems zijn nu klaar om gebruikt te worden met de Pizzarette Grill.

Super lekkere glutenvrije pizza’s!

Leg een bodempje op de pizza spatel. Besmeer je pizza eerst met tomatenpuree (uit een blikje), ui en Italiaanse kruiden. Beleg vervolgens met toppings waar je zin in hebt. Als toppings hadden wij:

 • groente: paprika, ui, champignon
 • cherrytomaatjes
 • raspkaas en mozzarella
 • salami en ontbijtspek
 • basilicum en rucola

Het was soms wat moeilijk om de pizza weer uit de Pizzarette te krijgen. Een vork biedt uitkomst om je pizza op de spatel te schuiven.

Het apparaat werkt goed. De pizza’s worden gaar en krijgen een lekkere krokante bodem. In de tijd dat je pizza gaart, grill je wat vlees/vis en groente. Wij kochten verschillende soorten vlees en vis maakten zelf hamburgertjes en slavinkjes (gebruik ei en wat glutenvrij paneermeel om het gehakt te binden).

Ik ben heel blij met mijn Pizzarette Grill. Het eten dat ik ermee bereidde is echt heel lekker en het was super gezellig. Mijn familie was ook enthousiast, ze merkten geen verschil met glutenvolle pizza’s. Als ik het apparaat gebruik mogen er alleen maar glutenvrije pizza’s in gemaakt worden en vlees/vis op worden bereid dat geen gluten bevat. Zo blijft ie 100% glutenvrij en kan ik er nog lang van genieten!

Tip: Vergeet niet een pannetje met water en azijn op het fornuis te zetten. Dit voorkomt dat je huis gaat ruiken.

Ook leuk om te lezen