De Glutenvrije Diëtist heeft haar eigen site – glutenvrijedietist.nl

 

Lisanne Bosch, diëtiste, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige op het gebied van coeliakie en glutenvrij leven heeft nu haar eigen site inclusief blog: glutenvrijedietist.nl

Dit vind ik super leuk. Lisanne Bosch van Voedingsadvies Brabant heeft nu haar eigen site De Glutenvrije Diëtist. Lisanne schreef de afgelopen jaren interessante artikelen voor mijn site over coeliakie en de glutenvrije levensstijl. Dit deed zij vanuit haar expertise als diëtiste, gezondheidswetenschapper en ervaringsexpert. En nu heeft ze dus haar eigen site waarop ze ook gaat bloggen!

Wie ben je en wat doe je?

Even voorstellen.. Ik ben Lisanne Bosch, 26 jaar, diëtiste en ik eet zelf glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Toen ik merkte dat er onwijs veel onwetendheid is over coeliakie en het glutenvrije dieet besloot ik mezelf hierin te specialiseren. Ik startte met mijn eigen praktijk Voedingsadvies Brabant in Den Bosch en eind 2017 bedacht ik www.glutenvrijedietist.nl : een platform waarop je betrouwbare informatie kunt vinden over coeliakie en het glutenvrije dieet. Ik hoop hierdoor meer bekendheid te geven aan het glutenvrije dieet en dat over een aantal jaren iedereen in Nederland weet wat glutenvrij is, wat kruisbesmetting inhoudt en waarom iemand met coeliakie strikt glutenvrij moet eten.

Wat is je link met glutenvrij?

Ik had vroeger altijd al wel buikklachten, maar ik weet nog dat ik dacht “zal wel prikkelbare darm zijn”. Vlak nadat ik de 4-jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek had gevolgd namen de klachten – die ik achteraf al jaren had – toe. Toen ik opeens heel weinig eetlust kreeg en ruim 5 kilo afviel in korte tijd ging ik toch eens naar de huisarts. Hij stuurde me door naar de internist en daar bleek dat ik de coeliakie-specifieke antistoffen in mijn bloed had. Een onderzoek waarbij biopten (hapjes) uit mijn darmen zijn genomen liet zien dat het inderdaad ging om coeliakie. Zo kwam ik aan de diagnose! En ondanks ik al diëtist was, had ik zo veel vragen! Wat komt er een hoop op je af als je opeens glutenvrij moet gaan eten.

Wat voor artikelen komen er online/wat ga je delen?

Mijn hoofd overstroomt van de ideeën waar ik allemaal over kan bloggen! Onder andere recepten, welke vragen ik stel als ik uit eten ga, maar ook hoe leg je coeliakie uit aan vrienden of familie, waar loop je allemaal tegen aan als je glutenvrij eet? En het leuke: ik vind het gaaf als jij mee kunt beslissen waar ik over ga schrijven. Dus vraag ik regelmatig op mijn facebook-pagina waar behoefte aan is en mogen jullie meestemmen over welk onderwerp ik als eerste ga bloggen.

Waarom moeten mensen jouw blog gaan volgen?

Ik heb veel ideeën voor de toekomst. Leuke bijeenkomsten, online cursussen om gezond glutenvrij te eten, boeken, allemaal manieren om zoveel mogelijk informatie over het glutenvrije dieet te verspreiden. Vind jij het net als ik leuk om op de hoogte te blijven van de laatste glutenvrije nieuwtjes? En naast gezonde glutenvrije recepten ook goede tips te ontvangen? Dan kun je mij volgen!

Ik ga Lisanne volgen. Jullie ook?

Ook leuk om te lezen