About

Welkom op MissGlutenvrij.nl. Ik ben Harmke Schippers oftewel ‘Miss Glutenvrij’, geboren op 31 december 1988 en woon samen met mijn hond Wollie (een boomertje) in Veenendaal. Ik heb de auto-immuunziekte coeliakie, en word daarom heel ziek van gluten. Deze blog gaat over mij, mijn glutenvrije leven en wat daar allemaal tijdens mijn dagelijks bestaan (thuis, werk, uitgaan, vakantie) bij komt kijken.

Wollie en ik

harmke januari 2016

harmke koken groot
Thats me, Harmke! 

harmke ziekZiek
Voor ik de diagnose coeliakie kreeg, was ik heel ernstig ziek. Lees hier het verhaal hoe bij mij coeliakie is ontdekt.

Journalistiek
Sinds ik een klein meisje ben, schrijf ik al verhalen in schriftjes. Op school een opstel schrijven, was voor mij geen straf. Ik ging helemaal op in mijn verhaal. Toen het bloggen opkwam begin 2000, had ik een weblog waar ik schreef over mijn persoonlijke leven, wat ik meemaakte, hoe ik over dingen dacht, het was een uitlaatklep voor me. De liefde voor het schrijven en mijn nieuwsgierigheid zorgden ervoor dat ik in 2006 begon aan de opleiding Journalistiek in Ede.

Met heel veel plezier heb ik deze opleiding vier jaar lang gevolgd en in 2010 afgerond. Tijdens mijn studie schreef ik artikelen voor de geprinte media: kranten en tijdschriften. Maar na mijn afstudeerstage bij een webredactie wist ik het zeker: schrijven voor het web dat is mijn passie! Ik wilde een blog starten over een onderwerp waar ik vol passie over zou kunnen schrijven, een onderwerp dat mij nooit zou vervelen en waarvoor ik altijd nieuwe inspiratie heb.

IMG_4199Ondanks mijn glutenvrije dieet ga ik graag op reis. Des te blijer ben ik als ik lekker glutenvrij kan eten op vakantie. Dit glutenvrije restaurant, Goretti, vond ik in Salou, Spanje.

Mijn leven lang ben ik al een vraagbaak voor iedereen die iets over het glutenvrije dieet wil weten en al langer liep ik met het idee mijn recepten en tips (online) op te schrijven, zodat meer mensen er iets aan hebben. Glutenvrij ben ik noodgedwongen en het is geen pretje, maar ik ben trots dat ik het negatieve in mijn leven: coeliakie, kan ombuigen naar iets positiefs: MissGlutenvrij.nl, mijn blog die ik in april 2012 startte.

Recepten & Tips
Op mijn site lees je artikelen over glutenvrij eten en leven. Sinds ik één jaar oud ben volg ik dus een strikt glutenvrij dieet, van een kruimel gluten kan ik al ziek worden. Ik kan niet alles eten en sta vaak in de keuken om te koken en bakken. Ik houd van lekker eten, ben een echte Bourgondiër en probeer graag nieuwe gerechten uit. Op MissGlutenvrij.nl lees je glutenvrije recepten die ik heb gemaakt. Daarnaast houd ik van uit eten gaan, reizen, shoppen en uitgaan, ook hierbij moet ik constant rekening houden met mijn glutenvrije dieet. Ik deel mijn tips en ervaringen en houd je op de hoogte van de glutenvrije ontwikkelingen die ik om mij heen meemaak en ik op de voet volg.

7Ik mocht het eerste Nederlandse glutenvrije broodje bij McDonald’s in ontvangst nemen. Klik hier voor het artikel

Foto 02-12-14 14 39 15 (1)Ik kwam op tv! Ik vertelde in het programma ‘Madri Rond De Wereld’ over glutenvrij brood. Klik hier voor de video en het fotoverslag.

Aanpassing & Creativiteit
Met mijn blog wil ik bewustwording voor coeliakie creëren en glutenvrij eten bekend(er) maken. Ik laat je zien dat je met enige aanpassing en creativiteit een leuk leven kunt leiden wanneer je geen gluten kan verdragen. Ik ben een vrouw die volop in het leven staat, geniet en die haar beperkingen probeert om te buigen naar iets creatiefs. Ik wil anderen inspireren en positiviteit meegeven om met coeliakie en het glutenvrije dieet om te gaan.

Liefs Harmke Schippers

Social media
Volg mij via social media.