Glutenvrije haver pindakaas balletjes

Dit is zo’n ontzettend makkelijk maar lekker recept. Een glutenvrije snack gemaakt van dadels, pindakaas en haver. Smaakvol en voedzaam, daar houd ik van.

Wellicht heb je alle ingrediënten voor dit tussendoortje al in huis. Ik heb ze tenminste wel standaard liggen. Deze balletjes maak je in een handomdraai en je zet hiermee een heerlijke snack op tafel. Ook lekker voor onderweg, mee naar school/werk of om uit te delen. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 10 Medjoul Dadels
  • 20 gram havervlokken (Semper/AH Vrij van Gluten)
  • 3 eetlepels pindakaas met stukjes pinda (Calvé)

Kies voor glutenvrije haver

Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merk Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding, erg fijn.

Werkwijze glutenvrije haver pindakaas balletjes

  1. Ontpit de dadels en doe deze in een kom;
  2. Doe bij de dadels de havervlokken en pindakaas;
  3. Kneed alles goed en maak met je handen 12 balletjes zo groot als een walnoot;
  4. En klaar is je snack;
  5. Je kunt de balletjes prima nog een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje. Maar bij mij zijn ze dan allang op ;).

Gezonde snack traktatie

De haver pindakaas balletjes zijn ook heel geschikt om uit te delen als gezonde snack. Ik weet wat ik op mijn verjaardag ga uitdelen op mijn werk!

Glutenvrije hazelnootkoekjes

Mijn schoonmoeder maakte laatst heerlijke glutenvrije hazelnootkoekjes voor mij. Dit is haar recept met maar vier! ingrediënten. Super makkelijk en zo gemaakt.

Als mensen een lekker glutenvrij gerecht voor mij maken, wil ik altijd het recept weten. Deze glutenvrije hazelnootkoekjes vallen daar zeker onder. Ze zijn super makkelijk te maken en volgens mijn schoonmoeder het ideale recept voor als er onverwachts visite komt en je snel verse koekjes wil maken.

Ingrediënten (voor 9 koekjes)

  • 95 gram hazelnoten
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 2 glutenvrije beschuiten (Damhert)
  • 1 ei

Werkwijze glutenvrije hazelnootkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder warmte);
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier;
  3. Bewaar 9 hazelnoten voor de garnering;
  4. Doe de overige hazelnoten in de keukenmachine. Doe hierbij de suiker, de beschuiten en het ei;
  5. Mix alle ingrediënten goed met elkaar tot er een kleverig papje ontstaat;
  6. Vorm van het kleverige papje 9 even grote balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Druk de balletjes plat tot een koekje en druk in elk koekje een hazelnoot;
  8. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven;
  9. Laat de koekjes afkoelen. Je kunt ze nog een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje. 

Easy he! En ze zijn super lekker.

Glutenvrij in Madrid

Lisanne bezocht Madrid in Spanje. Volgens haar een walhalla voor iedereen die glutenvrij eet en een aanrader als je op zoek bent naar leuke stedentrip. In dit artikel deelt zij haar glutenvrije tips en hotspots.

Reizen, wat ben ik er dol op. Ik ga zelf meerdere keren per jaar naar het buitenland omdat ik graag zo veel mogelijk van de wereld wil zien. Spanje is een van de landen waar je heerlijk onbezorgd glutenvrij op reis kunt gaan. Lisanne  bezocht het nog voor mij onbekende Madrid, ze vertelt in dit artikel over haar glutenvrije ervaringen.


Lisanne van Voedingsadvies Brabant
Lisanne Bosch is diëtiste en gezondheidswetenschapper en gespecialiseerd in coeliakie en het glutenvrije dieet. Ze heeft zelf coeliakie en een eigen praktijk in Den Bosch speciaal voor mensen met buikklachten. Op mijn site deelt zij vanuit haar expertise tips en trucs voor een gelukkig, gezond glutenvrij leven.
www.voedingsadviesbrabant.com

Door Lisanne: ‘Dat Spanje een goed land is om glutenvrij op vakantie te gaan had, ik al vaker gehoord. Tijd om dit zelf eens te ondervinden! Een stedentrip naar Madrid stond op de planning. Heerlijk even het warme weer opzoeken. Ik vertel je graag over de glutenvrije aanraders in deze mooie stad.

Verblijf in Madrid

We verbleven in een appartement van L&H Latina (Calle Calatrava, Madrid), een schoon en gezellig ingericht plekje op een goede locatie in de stad. Op nog geen 3 minuten loopafstand zat een klein supermarktje met verschillende glutenvrije producten. Liep je verder de straat in (de straat van metrostation La Latina) dan kwam je verschillende supermarkten en natuurwinkels tegen met een glutenvrij assortiment (brood, wafels, ontbijtgranen). We hadden een keukentje tot onze beschikking, dus ’s ochtends maakten we meestal banaan-pannenkoekjes met wat yoghurt en fruit. Super simpel: een banaan prakken en mixen met een ei, even bakken en aanvallen!

We kwamen ’s avonds laat aan in Madrid en hadden flinke trek! Zelf had ik van te voren al opgezocht waar we goed glutenvrij konden eten en dit met sterretjes aangegeven op Google Maps (en het gebied offline gedownload, super handig!). Op naar het eerste adres: El Arrozal op de Calle de Segovia.

Restaurant El Arrozal – Calle de Segovia 13, Madrid

Dit Spaanse restaurantje bevond zich op loopafstand van ons appartement. Ook met de metro is het prima te bereiken, vanaf metrostation La Latina schat ik dat je er in een kleine 10 minuutjes naartoe loopt. Ik had gelezen dat men hier super op de hoogte was qua glutenvrij eten en dat je hier de lekkerste Paella kunt eten. Dat moest ik proberen… en het was heerlijk! Ik verbaasde me wel een beetje over de taalbarrière, men sprak amper Engels, maar met mijn dieetvertaling en wat handen- en voeten werk kwamen we een heel eind. Toevallig zat er een Spaans meisje met coeliakie op het terras die aangaf dat ze hier altijd ging eten omdat ze zo veilig omgaan met het glutenvrije dieet en omdat ze zo lekker brood hebben. Top!

De volgende dag trokken we de stad in. Verbaasd zag ik in het park (Parque de El Retiro) dat op de ijsjes-wagens al aangegeven staat welke ijsjes glutenvrij zijn. Mooie glutenvrije tekentjes stonden onder de Magnums. Dit beloofde wat! Rond lunchtijd gingen we naar een van de glutenvrije bakkerijen in Madrid: Celicioso.

Bakkerij Celicioso Gluten Free Bakery – Calle de Hortaleza 3

Celicioso bevindt zich op ongeveer 5 minuten loopafstand vanaf metrostation Gran Via. Het is een leuk bakkerijtje met genoeg zitplekken om even uit te rusten van de hitte van de stad en te lunchen. Ze serveren er verschillende broodjes (soort tosti’s) met o.a. ham/kaas en zalm. Ook hebben ze er salades, al kreeg je die kant & klaar in de plastic verpakking als je die bestelde (aan de presentatie van de maaltijden mag nog gewerkt worden, haha). Ik vond het vooral super lekker om eens veilig een glutenvrije tosti te kunnen eten en hij smaakte goed! We namen gelijk wat andere lekkernijen mee voor die middag; hier kun je bijna niet omheen als je al due zoetigheid in de toonbank hebt gezien. Het was lekker, maar ook erg zoet! Maar dat is misschien te verwachten als je met macarons, cupcakes én brownies de deur uit loopt.

Tapas bar Taberna La Concha – Calle Cava Baja 7

Die avond gingen we naar Taberna La Concha, een ander plekje waarover ik had gelezen. Het cafeetje was op loopafstand van metrostation Tirso de Molina. Je kunt boven aan de bar tapas krijgen, of je kunt beneden aan een tafeltje zitten. Ik vond het beneden een beetje “studentikoos” ingericht, maar verrassend was de enorme gastvrijheid. Je merkte dat ze er alles aan deden om het jou naar je zin te maken. Een tapas gerechtje toch niet helemaal wat je ervan verwacht? Dan mag je gratis een ander gerechtje uitzoeken. Ook kregen we gratis een voorafje (heerlijke olijven) en toen we afrekenden nog een lekkere aardbei met wat chocolade. Een 10 voor de service!

De volgende dag gingen we op zoek naar een van de andere glutenvrije bakkerijen in Madrid. Ja, ze hebben er gewoon meerdere. Luxe hè!

Sana Locura Gluten Free Bakery – Calle del Gral Oraá

Deze bakkerij bevindt zich op ongeveer 5 minuten loopafstand vanaf metrostation Intercambiador de Avenida de América. Naast lekkere broden en genoeg zoete lekkernijen hebben ze hier ook een soort pizza-broodjes. Die moesten we proberen: lekker! De bakkerij is ingericht als een soort lunchroom en we hebben hier dus even lekker gezeten. We namen een paar broden mee als ontbijt/lunch voor de volgende dag. Een dag later vond ik een van de twee broden wat droog, maar qua smaak waren ze goed. Het broodje in de “twister-vorm” was super lekker, aanrader! Ook de koekjes zijn door ons goedgekeurd.

Restaurant As De Bastos – Calle de Castilla 62

Dit glutenvrije restaurantje ligt op ca. 10 minuten loopafstand van metrostation Estrecho. Je kunt hier echt heerlijk eten! We hadden patatas bravas en groenten van de grill. De porties waren best groot, dus dat is goed om rekening mee te houden bij het bestellen. Het grappige was dat dit echt een Spaans restaurantje is waar men ook bijna geen Engels sprak. Wel hadden ze een Engelse menukaart. Voor andere vragen opende de serveerster Google Translate op haar telefoon en daarmee kwamen we een heel eind. Super gastvrij en lekker gegeten!

De volgende avond zouden we naar een Italiaan gaan. Ik had er veelbelovende recensies over gelezen, maar omdat ik een Italiaan toch altijd een beetje tricky vindt (i.v.m. kruisbesmetting) had ik dit adresje voor de laatste avond bewaard. Ik had gelezen dat je bij dit restaurant het beste kon reserveren omdat het altijd vol zat. Toen ik aan de telefoon vroeg of men Engels sprak, kreeg ik als antwoord ‘no’.. dus ik in mijn beste Spaans (lees: de pagina uit de lonely planet voor me en iets stamelen over una mesa para dos) een tafel gereserveerd terwijl de ober het allemaal maar heel grappig vond en we allebei erg hard moesten lachen.

Italiaans restaurant Da Nicola – Plaza Mostenses 11

Het restaurant was ongeveer 5 minuten lopen vanaf metrostation Santo Domingo. Het is enorm! We waren vroeg (voor Spaanse begrippen.. half 10) en toen was er eigenlijk nog plek zat. Na een half uur zagen we toch wel het hele restaurant volstromen. Blij dat we gereserveerd hadden! Dus ik – in mijn beste Spaans – aangeven dat we gereserveerd hadden. Blijkt dat de meeste obers gewoon super goed Engels spreken en veel humor hebben. Toen ik naar de wc vroeg, gaf de ober met een serieus gezicht aan dat ze die niet hadden. Bizar! Een minuut later begint hij keihard te lachen en wijst hij me de weg. In het Spaans reserveren was dus volgens mij ook helemaal niet nodig geweest, ze nemen je gewoon graag een beetje in de maling hier.

Fantastisch was de compleet glutenvrije kaart (in het Engels). Naast glutenvrij werden ook andere allergenen duidelijk aangegeven. Vooraf kregen we afgebakken broodjes (kaiserbroodjes van Schär) met een onwijs lekkere olijfolie. Bestel vooral geen boter, want de olie moet je geproefd hebben. De keuze is enorm, zie de menukaart hieronder. Alle glutenvrije maaltijden werden uitgeserveerd met een parasolletje erin. Dan valt ook op hoeveel mensen in dit restaurant glutenvrij (moeten) eten: bijna aan elke tafel zat wel iemand met een parasolletje.


Mocht je deze mooie stad bezoeken: heel veel plezier en geniet van de glutenvrije mogelijkheden!’

Gracias Lisanne! Ik krijg meteen zin om te gaan. Mocht je nog twijfelen over een vakantiebestemming omdat je bang bent dat glutenvrij niet doen is, kies voor Spanje of Italië. Succes gegarandeerd!

Vers, zacht, voedzaam en smaakvol glutenvrij brood van Bakker Leo

‘Lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood’, is wat Bakker Leo belooft. Ik proefde het meergranen, wit en bruin brood, de tijgerbolletjes en de afbakbroodjes. In dit artikel vertel ik je wat ik van de producten vind. Vooral over het meergranen brood en de tijgerbolletjes ben ik razend enthousiast. Zó zacht en wat een heerlijke smaak!

De eeuwige zoektocht naar lekker glutenvrij brood, iedereen die glutenvrij eet, heeft ‘m meegemaakt. Ieder glutenvrij brood dat op de markt komt, consumeer ik gretig. Voor dit artikel mocht ik de glutenvrije producten van Bakker Leo proeven.

 

Bakker Leo - Logo glutenvrij

Over Bakker Leo

Bakker Leo is een bakkerijformule in het oosten van Nederland. Na allerlei soorten glutenvrij brood te hebben geproefd, wisten de broodmakers: dit kan beter en lekkerder. Ze zijn zelf aan de slag gegaan en na een jaar proefbakken staat er een mooi glutenvrij assortiment waar Bakker Leo trots op is. ‘Lekker krokant en smaakvol glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood. Ons glutenvrije brood blijft lekker lang vers en na vele smaaktesten zeggen wij en onze klanten: dit is glutenvrij brood met het karakter van traditioneel gebakken brood.’

Dat beloof wat hé? Ik kon dan ook niet wachten om het brood te proeven.

Gecertificeerde glutenvrije bakkerij

De glutenvrije broden wordt in een speciale bakkerij voor glutenvrije producten gebakken. Zo komt het niet in aanraking met broden die wel gluten bevatten. Bakker Leo garandeert dat haar glutenvrije brood zowel tijdens het transport als in de bakkerij niet in aanraking komt met gluten. De bakkerij is dan ook een gecertificeerde glutenvrije bakker.

 Het glutenvrije assortiment van Bakker Leo

  • Meergranen brood
  • Wit brood
  • Bruin brood
  • Vruchtenbrood
  • Witte tijgerbolletjes
  • Afbakbroodjes wit
  • Vanille muffin
  • Chocolade muffin
  • Roomboter cake

Ik kreeg deze vijf producten opgestuurd: meergranen brood, wit brood, bruin brood, witte tijgerbolletjes, afbakbroodjes wit. Graag vertel ik jullie wat ik van dit brood vind.

Meergranen brood glutenvrij

Het belangrijkste van brood vind ik dat het 100% glutenvrij is, maar daarnaast voed ik ook graag mijn lichaam in plaats van het alleen maar te vullen. Dit meergranen brood sluit perfect aan op deze wens. Lekker met granen en een heerlijke zachte, losse structuur. Het brood is luchtig, soepel en smaakvol. Een robuuste granensmaak en ik raak er vol van. De korst is krokant, maar niet te dik. Van de boterhammen van Bakker Leo is dit mijn favoriet.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maiszetmeel, 3,9% zonnebloempitten, 3,3% gierst, 3,3% lijnzaad, psylliumvezel, dextrose, kippeneiwit (van scharreleieren), glycerol, bakkerszout, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose, gedroogde gist, zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom

Inhoud: 350 gram. De verpakking bevat ongeveer 11 porties van 30 gram.
Prijs: €3,49

Allergenen informatie
Bevat: ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Wit brood glutenvrij

Het glutenvrije wit brood is bijna niet te onderscheiden van een glutenvolle boterham. Het formaat is hetzelfde en de rest van het uiterlijk ook. De korst is zacht, niet te dik en glanst mooi. Het brood is soepel, zacht en veert in en uit als je er op drukt. Het brood is heel luchtig en eet gemakkelijk. De smaak is vrij basic, precies zoals wit brood hoort te zijn. De boterhammen zijn ook geschikt voor tosti’s.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maiszetmeel, psylliumvezel, dextrose, kippeneiwit (van scharreleieren), glycerol, bakkerszout, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose, gedroogd gist, zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom

Inhoud: 350 gram. De verpakking bevat ongeveer 11 porties van 30 gram.
Prijs: €2,99

Allergenen informatie
Bevat: ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Bruin brood glutenvrij

Ook het bruin brood is niet te onderscheiden van een glutenvolle boterham. Net als het wit brood is de korst zacht en soepel. Het brood en veert heel gemakkelijk en de smaak is vrij basic, de perfecte basis voor een glutenvrije sandwich als je het mij vraagt. Een hele fijne glutenvrije bruine boterham die je makkelijk meeneemt.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maïszetmeel, sojazemelen, psylliumvezel, dextrose, kippeneiwit *, glycerol, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; bakkerszout, gedroogd gist, gebrande suiker, zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom.

Inhoud: 350 gram. De verpakking bevat ongeveer 11 porties van 30 gram.
Prijs: €3,49

Allergenen informatie
Bevat: soja en ei. Gemaakt in een bedrijf waar ook melk verwerkt wordt.

Witte tijgerbolletjes glutenvrij

De korst van het bolletje voelt heel zacht aan en is makkelijk in te duwen, als je dat doet veert het brood snel terug. De structuur is luchtig, totaal niet droog. Het heeft een vrij neutrale ietwat romige smaak. Een goede basis voor zoet en hartig beleg. Meteen na het eten van mijn eerste bolletje, rende ik naar de keuken om er nog één te pakken, wat geniet ik hiervan. Ik vind het heerlijk om na al die jaren zonder, nu te kunnen genieten van een zacht wit bolletje.

Het brood werd vrijdag bij mij bezorgd, zaterdag at ik mijn eerste bolletjes. De andere twee bewaarde ik in de zak waar ze in zaten en at ik pas zondagmorgen op. Ook toen waren ze nog steeds heel zacht en smaakvol. Deze witter tijgerbolletjes zijn voor mij een blijver, deze bestel ik heel snel weer!

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maïszetmeel, psylliumvezel, suiker, dextrose, kippeneiwit *, glycerol, 1,2 boter (melk), bakkerszout, gedroogd gist, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom.
*van scharreleieren.

Inhoud: 280 gram De verpakking bevat 4 porties van 70 gram.
Prijs: 2,99

Allergenen informatie
Bevat: ei en melk. Gemaakt in een bedrijf waar ook soja verwerkt wordt.

Afbakbroodjes wit glutenvrij

Deze afbakbroodjes doen mij denken aan de broodjes die familie en vrienden vers kopen bij de broodafdeling in de supermarkt. De korst is knapperig, maar niet heel hard, je kunt het broodje goed snijden zonder te kruimelen. Als je de korst induwt veert ie weer terug. De buitenkant wordt mooi bruin na het bakken. De binnenkant is zacht, luchtig en totaal niet droog . De smaak is vrij basic, vol en ietwat romig. Dit is een heel goed wit afbakbroodje die je naar hartenlust kunt beleggen.

Ingrediënten
Water, rijstebloem, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, raapzaadolie, maïszetmeel, psylliumvezel, suiker, dextrose, kippeneiwit *, glycerol, 1,2 boter (melk), bakkerszout, gedroogd gist, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; zuurteregelaar: natriumacetaten; aroma(boter), verdikkingsmiddel: xanthaangom.
*van scharreleieren.

Inhoud: 280 gram. Deze verpakking bevat 4 porties van 70 gram.
Prijs: 2,99

Allergenen informatie
Bevat: ei en melk. Gemaakt in een bedrijf waar ook soja verwerkt wordt.

Bestellen bij Bakker Leo

Bestellen bij Bakker Leo doe je via hun website. Het brood wordt dan door Post NL bij je thuisbezorgd. Betalen doen je veilig via iDEAL. Omdat Bakker Leo net is begonnen, bakken zij momenteel alleen op donderdag. Bestel je voor woensdag 20.00 uur dan ontvang je het vers gebakken brood vrijdag bij jou thuis. Afhalen kan in Almelo en Rijssen. Bestellingen boven de €35,- worden gratis verzonden. Je ontvangt de broden netjes verpakt in een stevige doos. Het brood zit in plastic zakken afgesloten met een sluitclip.

Geschikt voor invriezen

Al het brood van Bakker Leo is geschikt voor invriezen. Omdat ik veel brood tegelijk kreeg, deed ik dit ook meteen met het meergranen, bruin en wit brood. Wat me opvalt, is dat het ontdooien van het brood nog geen 10 minuten duurt. Dit gaat dus razendsnel. Normaal gebruik ik bij ontdooien van glutenvrij brood de magnetron, bij dit brood hoef dat niet. Eet je het brood binnen een paar dagen dan is het zelfs niet nodig in te vriezen. De producten van Bakker Leo blijven een paar dagen vers.

Brood voor onderweg

Ik nam wat sneetjes brood mee naar mijn werk en dit ging heel goed. Het brood bleef zacht, heel en smaakvol. De boterhammen eten makkelijk uit het vuistje zonder te kruimelen. Vooral de tijgerbolletjes vind ik perfect voor onderweg. Voor bijvoorbeeld in de auto (geen kruimels!) of mee op schoolreis/naar een pretpark.

Brood van Bakker Leo is een aanrader

Ik heb ontzettend genoten van het glutenvrije brood van Bakker Leo. De tijgerbollen en het meergranen brood zijn mijn favoriet. De bollen zijn een aanvulling in mijn leven, zo makkelijk voor onderweg en de smaak is perfect. Van het meergranen brood word ik heel blij omdat het goed vult en zo lekker is.

Enige kritische puntje zou kunnen zijn dat je het brood online moet bestellen, maar aan de andere kant is het juist ook heel prettig dat je er niet de deur voor uit hoeft. We doen steeds vaker onze boodschappen online dus waarom ons brood ook niet?

Geen glutenvrij tarwezetmeel

Waar ik heel blij mee ben, is dat er geen glutenvrij tarwezetmeel wordt gebruikt. Hier krijg ik soms toch last van door stapeling. De broden worden netjes verpakt in een zak en zijn gesneden, direct klaar om te eten, net zoals glutenvol brood.

Ik kan iedereen aanraden het brood van Bakker Leo te bestellen, gun het een kans. Ook als je al denkt lekker glutenvrij brood te hebben gevonden of altijd zelf bakt. Laat je verrassen en geniet.

Bestel met 10% korting

De hele maand juni mag ik jullie 10% korting geven op het glutenvrije assortiment van Bakker Leo. Gebruik de code ‘missglutenvrij‘ en vul op deze aan het einde van je bestelling in bij ‘kortingsbon toepassen’.

glutenvrij.bakkerleo.nl

Dit is een gesponsord artikel.

Mijn glutenvrije feel good moment + winactie

Glutenvrij en je goed voelen, that’s me! Op verzoek van Schär deel ik één van mijn favoriete ‘feel good momenten’. Doe jij dit ook met #FeelGoodwithSchaer dan kun je een pakket winnen bomvol heerlijke Schär producten waarmee je nog veel meer fijne glutenvrije momenten kunt creëren. 

Zoals jullie weten heb ik coeliakie, een auto-immuunziekte waardoor ik geen gluten kan verdragen. Gluten maakt mijn darmen kapot en ik voel me mega beroerd als een gluut mijn lijf binnendringt. Coeliakie is vooral een sociale ziekte, want bij vrijwel alles wat we doen, wordt gegeten. En ja, dan meldt coeliakie zich ook altijd… Want even mijn ‘ziekte uitzetten’ is er niet bij, ik moet altijd glutenvrij eten.

Be creative and feel food

Gelukkig weet ik als één van de besten hoe je glutenvrij kunt genieten. Ik zie coeliakie als een uitdaging die mij creatief maakt. Het heeft mijn passie voor koken en bakken aangewakkerd en ik geniet heel bewust van eten. Ondanks dat ik glutenvrij leef, voel ik me goed en gelukkig. De afgelopen jaren is dit geluksgevoel nog sterker geworden, want het aanbod aan glutenvrije producten is enorm gestegen. Ook zijn ze veel lekkerder geworden en beter verkrijgbaar.

Zo geniet ik nu niet meer alleen van glutenvrije producten, maar doe ik dit gezellig samen met mijn vriend, familie en vrienden. ‘Goh je proeft bijna geen verschil’ of ‘dit glutenvrije product is nog lekkerder dan de variant met gluten’, hoor ik steeds meer. Mijn dierbaren halen nu gewoon bij de supermarkt om de hoek glutenvrije producten en eten dit gezellig met mij mee.

Feel Good with Schär

Schär is een campagne gestart ‘Feel Good with Schär’. Het doel van de campagne is om te laten zien dat je ondanks dat jij (of iemand in je omgeving) glutenvrij eet, samen kunt genieten en gelukkig kunt zijn. Ze vroegen mij één van mijn ‘Feel Good momenten’ met jullie te delen.

Bijna iedere week spreek ik een avond af met mijn vriendinnen om de week door te nemen en elkaar bij te praten. We drinken samen liters thee en eten daarbij veel glutenvrije koekjes en chocola. De koekjes van Schär zijn in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar en door de gele verpakking ook goed te herkennen. Makkelijk voor mijn vriendinnen als zij inkopen doen voor ons wekelijks theeavondje. En ook handig voor mij, ik haal al mijn boodschappen tegelijk in de supermarkt.

Eten staat bij mij gelijk aan gezelligheid. Ik maak graag van ieder eetmoment een feestje. Mooi op een bord of in een schaal gepresenteerd, is eten nóg leuker.

Heerlijke glutenvrije koeken voor bij de thee

Digestive Choc
Digestive Choc van Schär is een knapperig glutenvrij biscuit omhuld met chocola, perfect voor bij de thee. Digestive Choc is sinds afgelopen maart verkrijgbaar bij Albert Heijn. Ik maakte er eerder dubbeldekkers mee met een pinda karamel vulling. Het recept vind je hier.

Crisp Bar
Nog zo’n heerlijke koek met chocolade is Crisp Bar van Schär. Helemaal glutenvrij en knapperig door gepofte rijst en hazelnoten. Vooral op dat laatste ingrediënt ben ik ook echt verzot. Crisp Bar is een fijne reep om mee te nemen voor onderweg, maar ook erg lekker bij een kopje thee op de bank. Het fijne aan deze bars is dat ze per stuk verpakt zijn, zo kunnen mijn vriendinnen de koek makkelijk bewaren voor een volgende keer dat ik kom.

Butterkeks
En ja hoe kan ie ook ontbreken bij de thee, het biscuitje. Schär’s Butterkeks is een glutenvrije biscuit met een heerlijke botersmaak. Per vijf stuks verpakt dus ook makkelijk voor onderweg. En ze zijn de ideale basis voor taart gemaakt met een koekjesbodem.

Even snel wat snoepen voor ik de lekkernijen voor mijn vriendinnen en mij op tafel zet.


Genoeg te snaaien!


Theetje erbij.


Wat ziet zo’n tafel met koekjes en chocolade er gezellig uit hé. En alles uiteraard glutenvrij!

Deel jouw ‘Feel Good with Schär’ moment en WIN

Maak een foto van jouw ‘feel good moment’ met daarop één of meerdere producten van Schär. Laat net als ik zien dat jij ondanks dat je glutenvrij eet je goed voelt en (samen met anderen) geniet. Deel deze foto op social media met #FeelGoodwithSchaer en maak kans op een van de drie pakketten vol met Schär producten.

Voorwaarden winactie

  • Ik kies drie winnaars die een pakket ontvangen van Schär;
  • Deel (openbaar) een foto van jouw ‘feel good moment’ met de hashtag #FeelGoodwithSchaer;
  • Deel bij de comments onder dit artikel de link naar jouw feel good moment, zo weet ik dat je meedoet;
  • Vergeet niet je juiste emailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen. (Mijn mail kan in je spambox terecht komen, houd daar rekening mee);
  • De winactie loopt tot zondag 18 juni 2017. Ik zal je mailen als je hebt gewonnen en vragen om je adres, deze stuur ik door naar Schär zodat zij het pakket naar je kunnen opsturen.

facebook.com/schaer.nl

Volg Schär op Facebook voor glutenvrije recepten, video’s en informatie over de nieuwste acties en producten.

www.schaer.com

Welk feel good moment ga jij delen?

Dit is een gesponsord artikel.

Glutenvrije maanzaad bolletjes 

Ik maakte glutenvrije maanzaad bolletjes. Ze zijn super zacht, luchtig en heerlijk smaakvol. Ik was verbaasd over het resultaat, zo makkelijk, en zo enorm luchtig. Dit recept wil je maken!

Ik had nog een pak Fiberhusk in de kast staan, ooit van mijn moeder gekregen omdat dit goed zou zijn voor mijn darmen, maar het stond er al aardig lang en maar heel af en toe gebruik ik het. Fiberhusk is niks meer dan psylliumvezels (vlozaad), een glutenvrij natuurlijk goedje dat je stoelgang weer op gang helpt. Ook is het een ideaal middel om (glutenvrije) baksels luchtiger te maken. Ik maakte er maanzaad bolletjes mee en die lukten verrassend goed. Dit is het recept.

Ingrediënten glutenvrije maanzaad bolletjes (6 stuks)

  • 125 gram Philadelphia light
  • 4 eieren M
  • Snuf zout
  • 45 gram Fiberhusk (o.a. Jumbo verkoopt dit)
  • 6 gram bakpoeder (Dr. Oetker)
  • 3 el blauw maanzaad


Kijk hoe luchtig! <3

Werkwijze glutenvrije maanzaad bolletjes

  1. Verwarm de oven voor op  180 graden hetelucht. (200 graden boven en onder kan ook, maar dan zijn de bolletjes iets droger);
  2. Mix roomkaas, 4 eieren en zout ongeveer 2 minuten tot een egale, schuimige massa;
  3. Meng bakpoeder en een deel van de zaadjes eerst even door de Fiberhusk om ervoor te zorgen dat alles zich gelijkmatig verspreidt;
  4. Doe dit goedje dan bij het roomkaas eimengsel en mix alles door elkaar;
  5. Maak zes balletjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het overgebleven maanzaad. Laat 30 minuten rusten;
  6. Bak de broodjes 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Laat de broodjes afkoelen op een bakrooster.
  8. Overgebleven broodjes kan je prima invriezen.

Voldoende water drinken

Let op dat je voldoende water drinkt als je veel psylliumvezels neemt. De vezels zetten soms tot wel 40 keer uit in je darmen (vandaar ook de luchtigheid), maar bij onvoldoende vocht kan je verstopt raken.

Glutenvrije lactosevrije rode saus (marinara/pastasaus)

In deze video laat ik je zien hoe je heel easy rode saus maakt oftewel marinara saus. De basis voor pasta, pizza, lasagne, ovenschotels en nog veel meer.

Iedereen kan dit recept maken en het is zó ontzettend lekker en helemaal glutenvrij en lactosevrij. Vanaf nu nooit meer een pak of pot rode saus!

De ingrediënten voor de saus

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata)
  • Zout & Peper
  • Italiaanse kruiden
  • Handje verse basilicum

Dit is mijn YouTube account. Ik zou het super leuk vinden als jullie mij (gaan) volgen.

www.youtube.com/user/missglutenvrij

Bedankt voor het kijken!