Ik stop met Miss Glutenvrij

Na 6 jaar bloggen voor Miss Glutenvrij stop ik ermee. Ik heb genoeg geschreven over glutenvrij en coeliakie. De glutenvrije koek is op en ik stop met schrijven voor mijn blog. Waarom en wat er nu met mijn blog gebeurt lees je in dit artikel.

Read More

De Glutenvrije Diëtist heeft haar eigen site – glutenvrijedietist.nl

 

Lisanne Bosch, diëtiste, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige op het gebied van coeliakie en glutenvrij leven heeft nu haar eigen site inclusief blog: glutenvrijedietist.nl

Read More

Win 3x glutenvrije poster van Bakers and Fakers

Van bakersandfakers.nl mag ik drie keer deze hele gave poster weggeven! Een eyecatcher voor in jouw glutenvrije keuken. Lees snel verder hoe je kan winnen.

Read More

Pizzarette Grill testen – pizza’s maken en gourmetten met één apparaat

Ik mocht de Pizzarette Grill testen. Een gourmetstel en Pizzarette in één apparaat. Dubbel fun, want iedereen kan naar hartenlust grillen en pizza’s maken. Tijdens een familieweekend nam ik het apparaat mee. Graag vertel ik je wat ik er van vind en of het lukt om er een lekkere glutenvrije pizza mee te maken.

Read More

Glutenvrij eten in Lissabon

Maren bezocht Lissabon. In deze blog deelt zij haar ervaringen en tips om lekker glutenvrij uit eten te gaan in de Portugese hoofdstad. 

Read More

Omgaan met grappen en kwetsende opmerkingen over coeliakie

Hoe reageer je als iemand over je glutenintolerantie een grap of vervelende opmerking maakt die je kwetst? Naomi mailde me dat ze geen idee heeft hoe hiermee om te gaan? Ik vertel hoe ik hiermee omga en ben benieuwd wat jullie doen.

Read More

Maren haar extreme vermoeidheid blijkt coeliakie

Maren voelde zich extreem moe. Ook had ze enorme eetlust, maar kwam geen gram aan. ‘Ik at wel tien boterhammen op een dag maar was nooit verzadigd’. Coeliakie was wel het laatste waar ze aan dacht, ze had immers nooit buikpijn. Toch bleken haar klachten wel degelijk door glutenintolerantie te komen. ‘Mijn darmen bleken enorm beschadigd’.

Maren weet sinds eind vorig jaar dat ze coeliakie heeft. Ze mailde me dat ze veel aan mijn blog heeft, want waar begin je als je ineens geen gluten meer mag eten? Op mijn site wil ze graag vertellen hoe ze erachter kwam dat ze coeliakie heeft. ‘Ik zag het totaal niet aankomen, ik had namelijk nooit buikpijn, iets waar je als eerste aan denkt bij coeliakie.’ Read More